

Sukiyaki med oksekjøtt og tofu
En tradisjonell japansk gryterett med tynnskåret oksekjøtt, tofu og grønnsaker surret i søtsalt kraft, piffet opp med fyldig umami fra Kikkoman Soyasaus.
Tilberedning
Steg 1

120 g tofu – 4 shiitakesopper – 60 g østerssopp – 75 g enokisopp – ¼ kinakål – 1 purreløk – 50 g vermicelli
Skjær tofuen i munnfullstore biter. Snitt et kryss i toppen av shiitakesoppene. Grovhakk østerssoppen og enokisoppen. Skjær kinakålen i 5 cm store biter. Skjær den hvite delen av purren tynt på skrå. Tilbered vermicellien i henhold til anvisningene på pakken.
Steg 2

1 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 dl Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style – 1 dl sake – 60 g sukker
For å lage sukiyakikraften varmer du opp Kikkoman Soyasaus, Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter, sake og sukker i en kasserolle til sukkeret har løst seg opp.
Steg 3

1 ts Kikkoman ristet Sesamolje – 400 g oksekjøtt, tynnskåret (2–3 mm)
Varm opp Kikkoman Sesamolje i en panne, tilsett kjøttet og stek lett. Tilsett purren og stek dem sammen til duftene slippes.
Steg 4

Deglaser med sukiyakikraften fra steg 2 og la det småkoke i noen minutter. Tilsett grønnsakene fra steg 1, hell i resten av kraften og kok i ytterligere 5 minutter.
Steg 5

2 ss eddik – 4 egg – 150 g kokte udon-nudler
Varm ca. 1 liter vann opp til 90 °C og tilsett eddiken. Knekk eggene i kopper og la dem gli forsiktig ned i vannet, ett etter ett. La dem småkoke forsiktig i ca. 3 minutter. Ta eggene ut med en hullsleiv og la dem sile av på tørkepapir slik at de blir posjert.
Fordel de posjerte eggene på 4 små boller sammen med sukiyaki-ingrediensene og udon-nudlene, og server.
I Japan dyppes vanligvis kokte sukiyaki-ingredienser i rå, piskede egg. Til dette trenger man helt ferske egg, som ikke trenger posjering. I denne varianten kan de ferdige ingrediensene dyppes i den myke plommen i det posjerte egget.
Tips:
Du kan bruke Kikkoman Saus til Ris istedenfor sukiyakikraft: bland 270 ml Kikkoman Saus til Ris med 2 ss Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter og 2 ss sake. Bruk denne blandingen som sukiyakikraft.
Oppskrifts-ID: 1503
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer