Sukiyaki med oksekjøtt og tofu
Sukiyaki med oksekjøtt og tofu

Sukiyaki med oksekjøtt og tofu

4,9 8 vurderinger
total tid 40 min.
10 min. tilberedningstid
30 min. koketid

En tradisjonell japansk gryterett med tynnskåret oksekjøtt, tofu og grønnsaker surret i søtsalt kraft, piffet opp med fyldig umami fra Kikkoman Soyasaus.

Ingredienser

4 porsjoner
120 g
tofu
4 
shiitakesopper
60 g
østerssopp
75 g
enokisopp
 ¼ 
kinakål
1 
purreløk
50 g
vermicelli
1 dl
sake
60 g
sukker
400 g
oksekjøtt, tynnskåret (2–3 mm)
2 ss
eddik
4 
egg
150 g
kokte udon-nudler
Næringsinnhold (per porsjon):2.464 kJ / 589 kcal
22,7 gFett
28,2 gProtein
46,2 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

120 g tofu – 4  shiitakesopper – 60 g østerssopp – 75 g enokisopp –  ¼  kinakål – 1  purreløk – 50 g vermicelli

Skjær tofuen i munnfullstore biter. Snitt et kryss i toppen av shiitakesoppene. Grovhakk østerssoppen og enokisoppen. Skjær kinakålen i 5 cm store biter. Skjær den hvite delen av purren tynt på skrå. Tilbered vermicellien i henhold til anvisningene på pakken.

Steg 2

1 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 dl Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style1 dl sake – 60 g sukker

For å lage sukiyakikraften varmer du opp Kikkoman Soyasaus, Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter, sake og sukker i en kasserolle til sukkeret har løst seg opp.

Steg 3

1 ts Kikkoman ristet Sesamolje400 g oksekjøtt, tynnskåret (2–3 mm)

Varm opp Kikkoman Sesamolje i en panne, tilsett kjøttet og stek lett. Tilsett purren og stek dem sammen til duftene slippes. 

Steg 4

Deglaser med sukiyakikraften fra steg 2 og la det småkoke i noen minutter. Tilsett grønnsakene fra steg 1, hell i resten av kraften og kok i ytterligere 5 minutter.

Steg 5

2 ss eddik – 4  egg – 150 g kokte udon-nudler

Varm ca. 1 liter vann opp til 90 °C og tilsett eddiken. Knekk eggene i kopper og la dem gli forsiktig ned i vannet, ett etter ett. La dem småkoke forsiktig i ca. 3 minutter. Ta eggene ut med en hullsleiv og la dem sile av på tørkepapir slik at de blir posjert. 
Fordel de posjerte eggene på 4 små boller sammen med sukiyaki-ingrediensene og udon-nudlene, og server.

I Japan dyppes vanligvis kokte sukiyaki-ingredienser i rå, piskede egg. Til dette trenger man helt ferske egg, som ikke trenger posjering. I denne varianten kan de ferdige ingrediensene dyppes i den myke plommen i det posjerte egget.

Tips:

Du kan bruke Kikkoman Saus til Ris istedenfor sukiyakikraft: bland 270 ml Kikkoman Saus til Ris med 2 ss Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter og 2 ss sake. Bruk denne blandingen som sukiyakikraft.

Oppskrifts-ID: 1503

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

120 g tofu – 4 shiitakesopper – 60 g østerssopp – 75 g enokisopp – ¼ kinakål – 1 purreløk – 50 g vermicelli

Skjær tofuen i munnfullstore biter. Snitt et kryss i toppen av shiitakesoppene. Grovhakk østerssoppen og enokisoppen. Skjær kinakålen i 5 cm store biter. Skjær den hvite delen av purren tynt på skrå. Tilbered vermicellien i henhold til anvisningene på pakken.

1 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 dl Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style1 dl sake – 60 g sukker

For å lage sukiyakikraften varmer du opp Kikkoman Soyasaus, Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter, sake og sukker i en kasserolle til sukkeret har løst seg opp.

1 ts Kikkoman ristet Sesamolje400 g oksekjøtt, tynnskåret (2–3 mm)

Varm opp Kikkoman Sesamolje i en panne, tilsett kjøttet og stek lett. Tilsett purren og stek dem sammen til duftene slippes. 

Deglaser med sukiyakikraften fra steg 2 og la det småkoke i noen minutter. Tilsett grønnsakene fra steg 1, hell i resten av kraften og kok i ytterligere 5 minutter.

2 ss eddik – 4 egg – 150 g kokte udon-nudler

Varm ca. 1 liter vann opp til 90 °C og tilsett eddiken. Knekk eggene i kopper og la dem gli forsiktig ned i vannet, ett etter ett. La dem småkoke forsiktig i ca. 3 minutter. Ta eggene ut med en hullsleiv og la dem sile av på tørkepapir slik at de blir posjert. 
Fordel de posjerte eggene på 4 små boller sammen med sukiyaki-ingrediensene og udon-nudlene, og server.

I Japan dyppes vanligvis kokte sukiyaki-ingredienser i rå, piskede egg. Til dette trenger man helt ferske egg, som ikke trenger posjering. I denne varianten kan de ferdige ingrediensene dyppes i den myke plommen i det posjerte egget.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.