Bacon marinert i teriyaki og miso
Bacon marinert i teriyaki og miso

Bacon marinert i teriyaki og miso

total tid80 min.
20 min.tilberedningstid
30 min.koketid
30 min.marineringstid

Bacon marinert i teriyaki og miso, grillet med glasur av Kikkoman Teriyaki Saus med Hvitløk og servert med en spicy ananassalsa. Her balanseres søtt, salt og krydret i en uforglemmelig smaksopplevelse.

Ingredienser

2 porsjoner
500 g
rå baconskiver
1 ss
misopasta
4 ss
ananasjuice
4 ss
mirin risvin

Salsa:

300 g
ananas
1 
habanero
50 g
fersk koriander
 ½ 
liten agurk
1 
liten rødløk
 ¼ ts
spisskummen
2 ss
limesaft
2 ss
olivenolje
1 klype
salt
1 klype
pepper
Næringsinnhold (per porsjon):7222 kJ / 1726 kcal
66 gFett
25 gProtein
150 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

500 g rå baconskiver – 0,9 dl Kikkoman Teriyaki Marinade1 ss misopasta – 4 ss ananasjuice – 4 ss mirin risvin

Prikk baconen med gaffel. Bland miso med Kikkoman Teriyaki Marinade, ananasjuice og mirin risvin. Ha baconen oppi marinaden og la den marinere i minst 30 minutter.

Steg 2

1 ss Kikkoman Teriyaki Marinade300 g ananas

Skjær ananasen i skiver. Dekk skivene med Kikkoman Teriyaki Marinade og stek dem kort på en veldig varm grill. Skrell og skjær den grillede ananasen i terninger.

Steg 3

1  liten rødløk –  ½  liten agurk – 1  habanero – 50 g fersk koriander – 2 ss limesaft – 2 ss olivenolje –  ¼ ts spisskummen – 1 klype salt – 1 klype pepper – 4 ss Kikkoman Teriyaki Saus med Ristet Hvitløk

Finhakk rødløken og legg den i en bolle. Skjær agurken i små terninger. Hakk habanero og koriander. Bland alle ingrediensene i en bolle og tilsett grillet ananas. Rør inn limesaft, olivenolje og spisskummen. Krydre med salt og pepper. Stek baconen på en forvarmet grill i 15-20 minutter og pensle den med Kikkoman Teriyaki Saus med Ristet Hvitløk. Server baconen med salsa.

Tips:

Du kan servere denne retten sammen med en bladsalat etter eget ønske.

Oppskrifts-ID: 1460

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

500 g rå baconskiver – 0,9 dl Kikkoman Teriyaki Marinade1 ss misopasta – 4 ss ananasjuice – 4 ss mirin risvin

Prikk baconen med gaffel. Bland miso med Kikkoman Teriyaki Marinade, ananasjuice og mirin risvin. Ha baconen oppi marinaden og la den marinere i minst 30 minutter.

1 ss Kikkoman Teriyaki Marinade300 g ananas

Skjær ananasen i skiver. Dekk skivene med Kikkoman Teriyaki Marinade og stek dem kort på en veldig varm grill. Skrell og skjær den grillede ananasen i terninger.

1 liten rødløk – ½ liten agurk – 1 habanero – 50 g fersk koriander – 2 ss limesaft – 2 ss olivenolje – ¼ ts spisskummen – 1 klype salt – 1 klype pepper – 4 ss Kikkoman Teriyaki Saus med Ristet Hvitløk

Finhakk rødløken og legg den i en bolle. Skjær agurken i små terninger. Hakk habanero og koriander. Bland alle ingrediensene i en bolle og tilsett grillet ananas. Rør inn limesaft, olivenolje og spisskummen. Krydre med salt og pepper. Stek baconen på en forvarmet grill i 15-20 minutter og pensle den med Kikkoman Teriyaki Saus med Ristet Hvitløk. Server baconen med salsa.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.