Laks-tartar-steaks med ponzu-reddik-dip

total tid 20 min.
15 min. tilberedningstid
5 min. koketid

Ingredienser

2 porsjoner
200 g
fersk laksfilet
salt
2 
små hvitløkfedd
2 ss
olivenolje
80 g
reddik
 ½ 
vårløk
chiliflak
Næringsinnhold (per porsjon): 1141 kJ  /  273 kcal
16,6 g Fett
21,4 g Protein
8,1 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Tørk av laksfiletene forsiktig og strø litt salt over dem. Skrell hvitløken, skjær den i tynne skiver og stek den sprø i 1 teskje veldig varm olje. Skrell reddiken, vask og finrasp den og bland den med ponzu-sausen. Vask og skrell vårløken og skjær den opp i meget tynne skiver.

Steg 2

Bråstek laksen i resten av den varme oljen i 30 sekunder på hver side, ta laksen ut av stekepannen, la den avkjøle noe og skjær laksen in tynne skiver.  Anrett laksen på tallerkner, garner med sprø hvitløk, strø chili og vårløk over og server med  ponzu-reddik-dip.

Tips:

Til denne oppskriften må du ikke bruke annet enn dagens ferske fisk fordi fisken skal spises rå (sushi-kvalitet!).  Du må aldri bruke dypfryst fisk eller fisk som har vært innpakket i folie!

Oppskrifts-ID: 201

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Tørk av laksfiletene forsiktig og strø litt salt over dem. Skrell hvitløken, skjær den i tynne skiver og stek den sprø i 1 teskje veldig varm olje. Skrell reddiken, vask og finrasp den og bland den med ponzu-sausen. Vask og skrell vårløken og skjær den opp i meget tynne skiver.

Bråstek laksen i resten av den varme oljen i 30 sekunder på hver side, ta laksen ut av stekepannen, la den avkjøle noe og skjær laksen in tynne skiver.  Anrett laksen på tallerkner, garner med sprø hvitløk, strø chili og vårløk over og server med  ponzu-reddik-dip.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.