Bresert lam med tørket frukt
Bresert lam med tørket frukt

Bresert lam med tørket frukt

total tid 1 t 20 min.
20 min. tilberedningstid
1 t koketid

En søtsalt rett med bresert lam inspirert fra Midtøsten, marinert i Kikkoman Soyasaus, ingefær og gurkemeie, og småkokt med svisker, dadler og aprikos – et ekte høydepunkt i en festlig middag.

Ingredienser

2 porsjoner
1 
fedd hvitløk, finhakket
1 ts
nymalt pepper
1 ts
malt ingefær
1 ts
malt spisskummen
1 ½ ts
malt gurkemeie
1 ts
vineddik
1 ts
honning
500 g
lammelår eller lammebog, uten bein
2 ss
olivenolje
1 
løk
1 ts
korianderfrø
2 ½ dl
grønnsakskraft
50 g
tørket aprikos
30 g
rosiner
30 g
svisker
20 g
tørkede dadler
2 
kvister rosmarin
Næringsinnhold (per porsjon):2.850 kJ / 680 kcal
38 gFett
42 gProtein
38 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1  fedd hvitløk, finhakket – 1 ts nymalt pepper –  ½ ts malt ingefær –  ½ ts malt spisskummen – 1 ts malt gurkemeie – 1 ts vineddik – 1 ts honning – 500 g lammelår eller lammebog, uten bein

Ha Kikkoman Soyasaus, hvitløk, pepper, ingefær, spisskummen, gurkemeie, vineddik og honning i en bolle. Bland godt. Gni marinaden inn i kjøttet, legg på lokk og la stå i kjøleskap i noen timer eller over natten.

Steg 2

2 ss olivenolje – Marinated lamb from step 1 – 1  løk

Varm opp olivenoljen i en panne og brun det marinerte lammekjøttet på alle sider. Ta ut kjøttet og legg det i en stekeform. Skrell løken og skjær den i terninger, sauter den deretter i den samme pannen i ca. 2 minutter.

Steg 3

1 ts korianderfrø –  ½ ts malt gurkemeie –  ½ ts malt ingefær –  ½ ts malt spisskummen – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ½ dl grønnsakskraft

Knus korianderfrøene i en morter, og bland dem deretter med gurkemeie, ingefær og spisskummen. Ha krydderne oppi pannen med løk fra steg 2 og sauter i ca. 1 minutt. Hell i Kikkoman Soyasaus og grønnsakskraft, rør om, og hell deretter hele blandingen oppi stekeformen med lammekjøttet.

Steg 4

50 g tørket aprikos – 30 g rosiner – 30  svisker – 20 g tørkede dadler – 2  kvister rosmarin

Ha all frukten og rosmarinen oppi stekeformen. Legg på lokk og breser i ca. 1 time ved 180 °C til kjøttet er mørt. Skjær opp kjøttet, og øs over sausen og frukten fra stekeformen.

Tips

Lam smaker best når det serveres med perlecouscous eller aromatisk basmatiris. Du kan også garnere retten med fersk koriander eller ristede mandler hvis du vil ha ekstra tekstur og smak.

Oppskrifts-ID: 1624

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 fedd hvitløk, finhakket – 1 ts nymalt pepper – ½ ts malt ingefær – ½ ts malt spisskummen – 1 ts malt gurkemeie – 1 ts vineddik – 1 ts honning – 500 g lammelår eller lammebog, uten bein

Ha Kikkoman Soyasaus, hvitløk, pepper, ingefær, spisskummen, gurkemeie, vineddik og honning i en bolle. Bland godt. Gni marinaden inn i kjøttet, legg på lokk og la stå i kjøleskap i noen timer eller over natten.

2 ss olivenolje – Marinated lamb from step 1 – 1 løk

Varm opp olivenoljen i en panne og brun det marinerte lammekjøttet på alle sider. Ta ut kjøttet og legg det i en stekeform. Skrell løken og skjær den i terninger, sauter den deretter i den samme pannen i ca. 2 minutter.

1 ts korianderfrø – ½ ts malt gurkemeie – ½ ts malt ingefær – ½ ts malt spisskummen – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ½ dl grønnsakskraft

Knus korianderfrøene i en morter, og bland dem deretter med gurkemeie, ingefær og spisskummen. Ha krydderne oppi pannen med løk fra steg 2 og sauter i ca. 1 minutt. Hell i Kikkoman Soyasaus og grønnsakskraft, rør om, og hell deretter hele blandingen oppi stekeformen med lammekjøttet.

50 g tørket aprikos – 30 g rosiner – 30 svisker – 20 g tørkede dadler – 2 kvister rosmarin

Ha all frukten og rosmarinen oppi stekeformen. Legg på lokk og breser i ca. 1 time ved 180 °C til kjøttet er mørt. Skjær opp kjøttet, og øs over sausen og frukten fra stekeformen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.