

Bresert lam med tørket frukt
En søtsalt rett med bresert lam inspirert fra Midtøsten, marinert i Kikkoman Soyasaus, ingefær og gurkemeie, og småkokt med svisker, dadler og aprikos – et ekte høydepunkt i en festlig middag.
Ingredienser
Tilberedning
Steg 1

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 fedd hvitløk, finhakket – 1 ts nymalt pepper – ½ ts malt ingefær – ½ ts malt spisskummen – 1 ts malt gurkemeie – 1 ts vineddik – 1 ts honning – 500 g lammelår eller lammebog, uten bein
Ha Kikkoman Soyasaus, hvitløk, pepper, ingefær, spisskummen, gurkemeie, vineddik og honning i en bolle. Bland godt. Gni marinaden inn i kjøttet, legg på lokk og la stå i kjøleskap i noen timer eller over natten.
Steg 2

2 ss olivenolje – Marinated lamb from step 1 – 1 løk
Varm opp olivenoljen i en panne og brun det marinerte lammekjøttet på alle sider. Ta ut kjøttet og legg det i en stekeform. Skrell løken og skjær den i terninger, sauter den deretter i den samme pannen i ca. 2 minutter.
Steg 3

1 ts korianderfrø – ½ ts malt gurkemeie – ½ ts malt ingefær – ½ ts malt spisskummen – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 ½ dl grønnsakskraft
Knus korianderfrøene i en morter, og bland dem deretter med gurkemeie, ingefær og spisskummen. Ha krydderne oppi pannen med løk fra steg 2 og sauter i ca. 1 minutt. Hell i Kikkoman Soyasaus og grønnsakskraft, rør om, og hell deretter hele blandingen oppi stekeformen med lammekjøttet.
Steg 4

50 g tørket aprikos – 30 g rosiner – 30 svisker – 20 g tørkede dadler – 2 kvister rosmarin
Ha all frukten og rosmarinen oppi stekeformen. Legg på lokk og breser i ca. 1 time ved 180 °C til kjøttet er mørt. Skjær opp kjøttet, og øs over sausen og frukten fra stekeformen.
Tips
Lam smaker best når det serveres med perlecouscous eller aromatisk basmatiris. Du kan også garnere retten med fersk koriander eller ristede mandler hvis du vil ha ekstra tekstur og smak.
Oppskrifts-ID: 1624
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer

















