Tom kha gai med kylling
Tom kha gai med kylling

Tom kha gai med kylling

5 1 vurderinger
total tid 20 min.
10 min. tilberedningstid
10 min. koketid

En varmende thaisuppe med mør kylling i kremete kokossaus. Kikkoman Soyasaus sørger for fyldig umami og harmonerer utmerket med krydderne for en perfekt balansert smak.

Ingredienser

4 porsjoner
1 
stilk sitrongress
1 
liten bit ingefær
1 
liten ubehandlet lime
1 
liten rød chili
400 g
kyllingfilet
6 dl
kyllingkraft eller -buljong
4 dl
kokosmelk
1 ss
brunt sukker (eller Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style)
200 g
små sopper
Noen få korianderblader
80 g
bønnespirer
Næringsinnhold (per porsjon):1.602 kJ / 385 kcal
24,4 gFett
29,1 gProtein
12,4 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

1  stilk sitrongress – 1  liten bit ingefær – 1  liten ubehandlet lime – 1  liten rød chili – 400 g kyllingfilet

Skjær sitrongresset i biter. Skrell og finrasp eller hakk ingefæren. Rasp limeskallet og press ut saften. Skjær chilien i ringer. Skjær kyllingen i små terninger.

Steg 2

6 dl kyllingkraft eller -buljong –  ¾ dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus4 dl kokosmelk – 1 ss brunt sukker (eller Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style)

Gi kyllingkraften et oppkok sammen med Kikkoman Soyasaus. Tilsett sitrongress, ingefær, litt limeskall og limesaft, chili, kokosmelk og sukker. Gjennomvarm ingrediensene.

Steg 3

200 g små sopper – Noen få korianderblader – 80 g bønnespirer – Kikkoman ristet Sesamolje

Del soppen i to eller i kvarter, ha dem oppi kraften sammen med kyllingen. Gi kraften et nytt oppkok og la den småkoke i ca. 10 minutter. Fordel den ferdige suppen på boller, garner med koriander og bønnespirer (stek gjerne bønnespirene kort om ønskelig), drypp over sesamolje og server.

Tips:

Dampet jasminris er det perfekte tilbehør til denne retten.
Om ønskelig kan du lage en krydderblanding ved å knuse sitrongress, sjalottløk, kaffirlimeblader, chili og galangarot i en morter, og deretter gi blandingen et oppkok sammen med kraften.
Ønsker du en vegetarvariant, kan du erstatte kyllingen med tofu og bruke grønnsakskraft istedenfor kyllingkraft.

Oppskrifts-ID: 1505

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

1 stilk sitrongress – 1 liten bit ingefær – 1 liten ubehandlet lime – 1 liten rød chili – 400 g kyllingfilet

Skjær sitrongresset i biter. Skrell og finrasp eller hakk ingefæren. Rasp limeskallet og press ut saften. Skjær chilien i ringer. Skjær kyllingen i små terninger.

6 dl kyllingkraft eller -buljong – ¾ dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus4 dl kokosmelk – 1 ss brunt sukker (eller Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style)

Gi kyllingkraften et oppkok sammen med Kikkoman Soyasaus. Tilsett sitrongress, ingefær, litt limeskall og limesaft, chili, kokosmelk og sukker. Gjennomvarm ingrediensene.

200 g små sopper – Noen få korianderblader – 80 g bønnespirer – Kikkoman ristet Sesamolje

Del soppen i to eller i kvarter, ha dem oppi kraften sammen med kyllingen. Gi kraften et nytt oppkok og la den småkoke i ca. 10 minutter. Fordel den ferdige suppen på boller, garner med koriander og bønnespirer (stek gjerne bønnespirene kort om ønskelig), drypp over sesamolje og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.