

Tom kha gai med kylling
En varmende thaisuppe med mør kylling i kremete kokossaus. Kikkoman Soyasaus sørger for fyldig umami og harmonerer utmerket med krydderne for en perfekt balansert smak.
Ingredienser
Tilberedning
Steg 1

1 stilk sitrongress – 1 liten bit ingefær – 1 liten ubehandlet lime – 1 liten rød chili – 400 g kyllingfilet
Skjær sitrongresset i biter. Skrell og finrasp eller hakk ingefæren. Rasp limeskallet og press ut saften. Skjær chilien i ringer. Skjær kyllingen i små terninger.
Steg 2

6 dl kyllingkraft eller -buljong – ¾ dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 4 dl kokosmelk – 1 ss brunt sukker (eller Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style)
Gi kyllingkraften et oppkok sammen med Kikkoman Soyasaus. Tilsett sitrongress, ingefær, litt limeskall og limesaft, chili, kokosmelk og sukker. Gjennomvarm ingrediensene.
Steg 3

200 g små sopper – Noen få korianderblader – 80 g bønnespirer – Kikkoman ristet Sesamolje
Del soppen i to eller i kvarter, ha dem oppi kraften sammen med kyllingen. Gi kraften et nytt oppkok og la den småkoke i ca. 10 minutter. Fordel den ferdige suppen på boller, garner med koriander og bønnespirer (stek gjerne bønnespirene kort om ønskelig), drypp over sesamolje og server.
Tips:
Dampet jasminris er det perfekte tilbehør til denne retten.
Om ønskelig kan du lage en krydderblanding ved å knuse sitrongress, sjalottløk, kaffirlimeblader, chili og galangarot i en morter, og deretter gi blandingen et oppkok sammen med kraften.
Ønsker du en vegetarvariant, kan du erstatte kyllingen med tofu og bruke grønnsakskraft istedenfor kyllingkraft.
Oppskrifts-ID: 1505
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer