Teriyakipai med biff og potetmos
Teriyakipai med biff og potetmos

Teriyakipai med biff og potetmos

5 1 vurderinger
total tid50 min.
10 min.tilberedningstid
40 min.koketid

Hvem sier at du ikke kan få alt? Vår teriyakipai med biff, kremete potetmos og sunn spinat er en velsmakende rett med en spennende vri.

Ingredienser

2 porsjoner
150 g
indrefilet av storfe
2 klype
salt
1 klype
pepper
1 ss
olje
120 g
spinat (kokt)
80 g
poteter
1 
lite fedd hvitløk
1 ss
kremfløte
1 ts
sennep
135 g
butterdeig
1 
egg
Næringsinnhold (per porsjon):2280.36 kJ / 545.02 kcal
31,3 gFett
27,8 gProtein
37,5 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

150 g indrefilet av storfe – 1 klype salt – 1 klype pepper – 1 ss olje – 0,6 dl Kikkoman Teriyaki Marinade

Ta indrefileten ut av kjøleskapet og la den stå til den får romtemperatur.

Skjær indrefileten i to.

Krydre med salt og pepper, stek i olje i en stekepanne til den er brun på alle sider. Ta den ut, pakk den i aluminiumsfolie og legg til side.

Hell Kikkoman Teriyaki Marinade i den samme stekepannen og varm opp på sterk varme til den tykner.

Ta kjøttet ut av folien, legg det oppi sausen og la stå til avkjøling.

Resten av sausen serveres sammen med kjøttet til slutt.

Steg 2

80 g poteter – 1  lite fedd hvitløk – 1 ss kremfløte – 1 ts sennep – 1 klype salt

Kok og skrell potetene. Ha poteter, hvitløk, fløte, sennep og salt i en bolle og mos til du får en jevn blanding.

Steg 3

135 g butterdeig – 120 g spinat (kokt)

Forvarm stekeovnen til 180 °C.

Skjær butterdeig i to (delen som skal være øverst, skal være litt større enn den i bunnen). Stikk hull i den mindre halvdelen med gaffel.

Legg bunnen (den lille delen) på et ark bakepapir. 

Legg potetmosen fra steg 2 på bunnen (la det være 1 cm rom på alle kanter).

Legg kjøttet fra steg 1 på toppen av potetmosen og legg den kokte spinaten rundt kjøttet.

Steg 4

Paien fra steg 3 – 1  egg

Dekk paien med det største deigarket og bruk gaffel for å lage et mønster langs kantene.

Lag tre snitt på toppen.

Visp egget og pensle hele overflaten med det.

Stek i ovnen ved 180 °C i 20 minutter.

Server med resten av sausen fra steg 1, enten på tallerkenen eller i en liten bolle som dipp.

Tips:

Husk at kjøttet skal ha romtemperatur før du steker det.
Pass på; teriyakisausen fra steg 1 kan lett bli svidd.
Kikerter er et nydelig alternativ til poteter hvis du foretrekker det.

Oppskrifts-ID: 1291

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

150 g indrefilet av storfe – 1 klype salt – 1 klype pepper – 1 ss olje – 0,6 dl Kikkoman Teriyaki Marinade

Ta indrefileten ut av kjøleskapet og la den stå til den får romtemperatur.

Skjær indrefileten i to.

Krydre med salt og pepper, stek i olje i en stekepanne til den er brun på alle sider. Ta den ut, pakk den i aluminiumsfolie og legg til side.

Hell Kikkoman Teriyaki Marinade i den samme stekepannen og varm opp på sterk varme til den tykner.

Ta kjøttet ut av folien, legg det oppi sausen og la stå til avkjøling.

Resten av sausen serveres sammen med kjøttet til slutt.

80 g poteter – 1 lite fedd hvitløk – 1 ss kremfløte – 1 ts sennep – 1 klype salt

Kok og skrell potetene. Ha poteter, hvitløk, fløte, sennep og salt i en bolle og mos til du får en jevn blanding.

135 g butterdeig – 120 g spinat (kokt)

Forvarm stekeovnen til 180 °C.

Skjær butterdeig i to (delen som skal være øverst, skal være litt større enn den i bunnen). Stikk hull i den mindre halvdelen med gaffel.

Legg bunnen (den lille delen) på et ark bakepapir. 

Legg potetmosen fra steg 2 på bunnen (la det være 1 cm rom på alle kanter).

Legg kjøttet fra steg 1 på toppen av potetmosen og legg den kokte spinaten rundt kjøttet.

Paien fra steg 3 – 1 egg

Dekk paien med det største deigarket og bruk gaffel for å lage et mønster langs kantene.

Lag tre snitt på toppen.

Visp egget og pensle hele overflaten med det.

Stek i ovnen ved 180 °C i 20 minutter.

Server med resten av sausen fra steg 1, enten på tallerkenen eller i en liten bolle som dipp.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.