Tempura

total tid 25 min.
10 min. tilberedningstid
15 min. koketid

Ingredienser

4 porsjoner
125 g
hvetemel
1 
egg
225 ml
ice-cold water
2 ¼ dl
iskaldt vann
8 
grønne asparges
12 
store reker eller scampi
8 
shishoblader (bladmynte/ perilla)
Frityrolje til steking, du kan gjerne bruke rapsolje
Sitron

Tilberedning

Steg 1

Bland hvetemel, egg og vann til en melblanding. Legg et par isbiter i blandingen for å holde den kald.

Steg 2

Varm en gryte med olje til den når 180 grader.

Steg 3

Dypp asparges i melblandingen og putt de forsiktig i den kokende oljen. Friter til de er gylne og sprø. Legg aspargesen på tørkerull så oljen får rent av.

Steg 4

Gjør det samme med rekene/ scampiene og til slutt shishobladene. Serveres med en gang sammen med soyasaus og sitron.

Oppskrifts-ID: 696

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Bland hvetemel, egg og vann til en melblanding. Legg et par isbiter i blandingen for å holde den kald.

Varm en gryte med olje til den når 180 grader.

Dypp asparges i melblandingen og putt de forsiktig i den kokende oljen. Friter til de er gylne og sprø. Legg aspargesen på tørkerull så oljen får rent av.

Gjør det samme med rekene/ scampiene og til slutt shishobladene. Serveres med en gang sammen med soyasaus og sitron.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.