

Uinnpakkede kålruletter i tomatsaus
Lyst på kålruletter, men har dårlig tid? Disse deilige uinnpakkede rulettene kan være svaret. De er inspirert av klassiske kålruletter og kombinerer hvitkål, kyllingkjøttdeig, ris og sopp i et raskt og mettende måltid.
Ingredienser
Kålruletter:
Dessuten:
Tomatsaus:
Tomatsaus:
Garnityr:
Tilberedning
Steg 1

1 liten løk – 100 g champignon – 2 ss rapsolje – 170 g hvitkål – 150 g kokt basmatiris – 200 g kyllingkjøttdeig – 1 middels stort egg – 4 ss Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil – 2 fedd hvitløk – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 ts tørket merian – 0,33 ts svart pepper – 0,33 ts salt
Hakk hvitløken. Skjær løken i små terninger og riv soppen, og stek dette i oppvarmet olje i en panne. La stå til avkjøling og ha det deretter oppi en bolle. Riv kålen i en foodprosessor og ha den oppi bollen. Tilsett ris, kjøttdeig, egg, Kikkoman Panko, hvitløk, Kikkoman Soyasaus og kryddere. Rør om til alt er godt blandet.
Steg 2

4 ss Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil – 3 ss rapsolje
Lag 6 kaker av blandingen i steg 1, og dekk dem med Kikkoman Panko. Varm oljen i en stekepanne og stek kakene på begge sider til de er gyllenbrune. Legg kakene i en ovnsform.
Steg 3

125 dl tomato passata – 100 dl water – 1 ¼ dl tomatpassata – 1 dl vann – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 ss krem – 2 ts sukker – 1 ts herbes de Provence – 1 ts tørket basilikum – 2 klype svart pepper
Bland tomatpassata med vann, Kikkoman Soyasaus, krem, sukker, urter og kryddere. Hell den ferdige sausen over kålkakene og sett formen i en forvarmet ovn ved 180 °C (over- og undervarme). Legg på lokk og stek i 30 minutter, fjern deretter lokket og stek i ytterligere 15 minutter.
Steg 4

1 håndfull ferske basilikumblader – 2 ss hakket persille – 2 skive hvetebrød
Legg kålrulettene på et fat, hell sausen over dem, og tilsett basilikumblader og hakket persille. Server med en skive brød.
Tips:
Du kan erstatte kyllingkjøttdeigen med kjøttdeig av svin eller storfe.
Oppskrifts-ID: 1381
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer