Uinnpakkede kålruletter i tomatsaus
Uinnpakkede kålruletter i tomatsaus

Uinnpakkede kålruletter i tomatsaus

4,9 13 vurderinger
total tid65 min.
20 min.tilberedningstid
45 min.koketid

Lyst på kålruletter, men har dårlig tid? Disse deilige uinnpakkede rulettene kan være svaret. De er inspirert av klassiske kålruletter og kombinerer hvitkål, kyllingkjøttdeig, ris og sopp i et raskt og mettende måltid.

Ingredienser

2 porsjoner

Kålruletter:

1 
liten løk
100 g
champignon
2 ss
rapsolje
170 g
hvitkål
150 g
kokt basmatiris
200 g
kyllingkjøttdeig
1 
middels stort egg
2 
fedd hvitløk
2 ss
tørket merian
 ⅓ ts
svart pepper
 ⅓ ts
salt

Dessuten:

3 ss
rapsolje

Tomatsaus:

125 dl
tomato passata

Tomatsaus:

1 ¼ dl
tomatpassata
100 dl
water
1 dl
vann
2 ss
krem
2 ts
sukker
1 ts
herbes de Provence
1 ts
tørket basilikum
2 klype
svart pepper

Garnityr:

1 håndfull
ferske basilikumblader
2 ss
hakket persille
2 skive
hvetebrød
Næringsinnhold (per porsjon):3586 kJ / 857 kcal
39 gFett
38 gProtein
83 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

1  liten løk – 100 g champignon – 2 ss rapsolje – 170 g hvitkål – 150 g kokt basmatiris – 200 g kyllingkjøttdeig – 1  middels stort egg – 4 ss Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil2  fedd hvitløk – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ts tørket merian – 0,33 ts svart pepper – 0,33 ts salt

Hakk hvitløken. Skjær løken i små terninger og riv soppen, og stek dette i oppvarmet olje i en panne. La stå til avkjøling og ha det deretter oppi en bolle. Riv kålen i en foodprosessor og ha den oppi bollen. Tilsett ris, kjøttdeig, egg, Kikkoman Panko, hvitløk, Kikkoman Soyasaus og kryddere. Rør om til alt er godt blandet.

Steg 2

4 ss Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil3 ss rapsolje

Lag 6 kaker av blandingen i steg 1, og dekk dem med Kikkoman Panko. Varm oljen i en stekepanne og stek kakene på begge sider til de er gyllenbrune. Legg kakene i en ovnsform.

Steg 3

125 dl tomato passata – 100 dl water – 1 ¼ dl tomatpassata – 1 dl vann – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss krem – 2 ts sukker – 1 ts herbes de Provence – 1 ts tørket basilikum – 2 klype svart pepper

Bland tomatpassata med vann, Kikkoman Soyasaus, krem, sukker, urter og kryddere. Hell den ferdige sausen over kålkakene og sett formen i en forvarmet ovn ved 180 °C (over- og undervarme). Legg på lokk og stek i 30 minutter, fjern deretter lokket og stek i ytterligere 15 minutter.

Steg 4

1 håndfull ferske basilikumblader – 2 ss hakket persille – 2 skive hvetebrød

Legg kålrulettene på et fat, hell sausen over dem, og tilsett basilikumblader og hakket persille. Server med en skive brød. 

Tips:

Du kan erstatte kyllingkjøttdeigen med kjøttdeig av svin eller storfe.

Oppskrifts-ID: 1381

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

1 liten løk – 100 g champignon – 2 ss rapsolje – 170 g hvitkål – 150 g kokt basmatiris – 200 g kyllingkjøttdeig – 1 middels stort egg – 4 ss Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil2 fedd hvitløk – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ts tørket merian – 0,33 ts svart pepper – 0,33 ts salt

Hakk hvitløken. Skjær løken i små terninger og riv soppen, og stek dette i oppvarmet olje i en panne. La stå til avkjøling og ha det deretter oppi en bolle. Riv kålen i en foodprosessor og ha den oppi bollen. Tilsett ris, kjøttdeig, egg, Kikkoman Panko, hvitløk, Kikkoman Soyasaus og kryddere. Rør om til alt er godt blandet.

4 ss Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil3 ss rapsolje

Lag 6 kaker av blandingen i steg 1, og dekk dem med Kikkoman Panko. Varm oljen i en stekepanne og stek kakene på begge sider til de er gyllenbrune. Legg kakene i en ovnsform.

125 dl tomato passata – 100 dl water – 1 ¼ dl tomatpassata – 1 dl vann – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss krem – 2 ts sukker – 1 ts herbes de Provence – 1 ts tørket basilikum – 2 klype svart pepper

Bland tomatpassata med vann, Kikkoman Soyasaus, krem, sukker, urter og kryddere. Hell den ferdige sausen over kålkakene og sett formen i en forvarmet ovn ved 180 °C (over- og undervarme). Legg på lokk og stek i 30 minutter, fjern deretter lokket og stek i ytterligere 15 minutter.

1 håndfull ferske basilikumblader – 2 ss hakket persille – 2 skive hvetebrød

Legg kålrulettene på et fat, hell sausen over dem, og tilsett basilikumblader og hakket persille. Server med en skive brød. 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.