Indisk linsedhal med aubergine og halloumi
Indisk linsedhal med aubergine og halloumi

Indisk linsedhal med aubergine og halloumi

total tid60 min.
15 min.tilberedningstid
45 min.koketid

En sunn indisk dhal med linsemiks, mør aubergine og pikant halloumiost, rik på proteiner og krydder – en perfekt rett til en koselig middag.

Ingredienser

2 porsjoner
150 g
linsemiks (f.eks. røde, gule og grønne linser), skylt
4 dl
grønnsakskraft eller vann
1 
liten aubergine, skåret i terninger
100 g
halloumiost, skåret i terninger
2 ss
olivenolje
1 
liten løk, finhakket
2 
hvitløksfedd, hakket
1 ss
ingefær, hakket
1 
liten tomat, skåret i terninger
1 ts
malt spisskummen
1 ts
malt koriander
 ½ ts
malt gurkemeie
 ½ ts
chilipulver (smak til med ønsket mengde)
10 g
ferske korianderblader til garnityr
Næringsinnhold (per porsjon):2050 kJ / 490 kcal
28 gFett
23 gProtein
35 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

150 g linsemiks (f.eks. røde, gule og grønne linser), skylt – 4 dl grønnsakskraft eller vann

Ha linsemiksen sammen med grønnsakskraft eller vann i en stor gryte. Gi et oppkok på middels varme. Reduser varmen og la det småkoke på lav varme i 20-25 minutter til linsene er myke og gjennomkokte. Rør om iblant. Tilsett mer vann om nødvendig for ønsket konsistens.

Steg 2

1  liten aubergine, skåret i terninger – 100 g halloumiost, skåret i terninger – 1 ss olivenolje

Varm opp olivenoljen på middels varme i en separat gryte. Tilsett ternet aubergine og stek i 8–10 minutter til den er myk og lett brunet. Rør om iblant. Ta den etterpå ut av gryten og legg til side. Ha enda en spiseskje olivenolje oppi den samme gryten om nødvendig. Tilsett ternet halloumiost og stek i 4–5 minutter til den er gyllenbrun på alle sider. Ta den ut av gryten og legg til side.

Steg 3

1 ss olivenolje – 1  liten løk, finhakket – 2  hvitløksfedd, hakket – 1 ss ingefær, hakket – 1  liten tomat, skåret i terninger – 1 ts malt spisskummen – 1 ts malt koriander –  ½ ts malt gurkemeie –  ½ ts chilipulver (smak til med ønsket mengde) – 0,9 dl Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus med Honning0,4 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus10 g ferske korianderblader til garnityr

Ha den resterende spiseskjeen olje oppi den samme gryten. Tilsett hakket løk og stek i 3–4 minutter til den er myk og glassaktig. Rør inn hakket hvitløk og ingefær, og stek i ytterligere 1–2 minutter til aromaene slippes. Ha ternet tomat, malt spisskummen, malt koriander, malt gurkemeie og chilipulver oppi pannen. Stek i 2–3 minutter under konstant omrøring til krydderne blir ristet og slipper aromaene. Ha de kokte linsene oppi gryten sammen med resterende kokekraft. Rør godt om slik at de blandes med kryddermiksen. Krydre med Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus Honning og Kikkoman Soyasaus og la det småkoke i ytterligere 5–10 minutter slik at alle smakene blandes med hverandre. Server dhalen i boller og garner med stekt aubergine, halloumi og fersk koriander.

Tip

Oppskrifts-ID: 1451

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

150 g linsemiks (f.eks. røde, gule og grønne linser), skylt – 4 dl grønnsakskraft eller vann

Ha linsemiksen sammen med grønnsakskraft eller vann i en stor gryte. Gi et oppkok på middels varme. Reduser varmen og la det småkoke på lav varme i 20-25 minutter til linsene er myke og gjennomkokte. Rør om iblant. Tilsett mer vann om nødvendig for ønsket konsistens.

1 liten aubergine, skåret i terninger – 100 g halloumiost, skåret i terninger – 1 ss olivenolje

Varm opp olivenoljen på middels varme i en separat gryte. Tilsett ternet aubergine og stek i 8–10 minutter til den er myk og lett brunet. Rør om iblant. Ta den etterpå ut av gryten og legg til side. Ha enda en spiseskje olivenolje oppi den samme gryten om nødvendig. Tilsett ternet halloumiost og stek i 4–5 minutter til den er gyllenbrun på alle sider. Ta den ut av gryten og legg til side.

1 ss olivenolje – 1 liten løk, finhakket – 2 hvitløksfedd, hakket – 1 ss ingefær, hakket – 1 liten tomat, skåret i terninger – 1 ts malt spisskummen – 1 ts malt koriander – ½ ts malt gurkemeie – ½ ts chilipulver (smak til med ønsket mengde) – 0,9 dl Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus med Honning0,4 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus10 g ferske korianderblader til garnityr

Ha den resterende spiseskjeen olje oppi den samme gryten. Tilsett hakket løk og stek i 3–4 minutter til den er myk og glassaktig. Rør inn hakket hvitløk og ingefær, og stek i ytterligere 1–2 minutter til aromaene slippes. Ha ternet tomat, malt spisskummen, malt koriander, malt gurkemeie og chilipulver oppi pannen. Stek i 2–3 minutter under konstant omrøring til krydderne blir ristet og slipper aromaene. Ha de kokte linsene oppi gryten sammen med resterende kokekraft. Rør godt om slik at de blandes med kryddermiksen. Krydre med Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus Honning og Kikkoman Soyasaus og la det småkoke i ytterligere 5–10 minutter slik at alle smakene blandes med hverandre. Server dhalen i boller og garner med stekt aubergine, halloumi og fersk koriander.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.