

Indisk linsedhal med aubergine og halloumi
En sunn indisk dhal med linsemiks, mør aubergine og pikant halloumiost, rik på proteiner og krydder – en perfekt rett til en koselig middag.
Ingredienser
Tilberedning
Steg 1

150 g linsemiks (f.eks. røde, gule og grønne linser), skylt – 4 dl grønnsakskraft eller vann
Ha linsemiksen sammen med grønnsakskraft eller vann i en stor gryte. Gi et oppkok på middels varme. Reduser varmen og la det småkoke på lav varme i 20-25 minutter til linsene er myke og gjennomkokte. Rør om iblant. Tilsett mer vann om nødvendig for ønsket konsistens.
Steg 2

1 liten aubergine, skåret i terninger – 100 g halloumiost, skåret i terninger – 1 ss olivenolje
Varm opp olivenoljen på middels varme i en separat gryte. Tilsett ternet aubergine og stek i 8–10 minutter til den er myk og lett brunet. Rør om iblant. Ta den etterpå ut av gryten og legg til side. Ha enda en spiseskje olivenolje oppi den samme gryten om nødvendig. Tilsett ternet halloumiost og stek i 4–5 minutter til den er gyllenbrun på alle sider. Ta den ut av gryten og legg til side.
Steg 3

1 ss olivenolje – 1 liten løk, finhakket – 2 hvitløksfedd, hakket – 1 ss ingefær, hakket – 1 liten tomat, skåret i terninger – 1 ts malt spisskummen – 1 ts malt koriander – ½ ts malt gurkemeie – ½ ts chilipulver (smak til med ønsket mengde) – 0,9 dl Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus med Honning – 0,4 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 10 g ferske korianderblader til garnityr
Ha den resterende spiseskjeen olje oppi den samme gryten. Tilsett hakket løk og stek i 3–4 minutter til den er myk og glassaktig. Rør inn hakket hvitløk og ingefær, og stek i ytterligere 1–2 minutter til aromaene slippes. Ha ternet tomat, malt spisskummen, malt koriander, malt gurkemeie og chilipulver oppi pannen. Stek i 2–3 minutter under konstant omrøring til krydderne blir ristet og slipper aromaene. Ha de kokte linsene oppi gryten sammen med resterende kokekraft. Rør godt om slik at de blandes med kryddermiksen. Krydre med Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus Honning og Kikkoman Soyasaus og la det småkoke i ytterligere 5–10 minutter slik at alle smakene blandes med hverandre. Server dhalen i boller og garner med stekt aubergine, halloumi og fersk koriander.
Tip
Oppskrifts-ID: 1451
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer