Ferske vårruller med teriyaki-aubergine

total tid 30 min.
20 min. tilberedningstid
10 min. koketid

Ingredienser

4 porsjoner

Til teriyaki-aubergine:

1 
stor aubergine
3 ss
vegetabilsk olje
1 ss
lys sukkersirup (alternativt: agavenektar)
1 ss
sesamolje

Til fyllet:

1 
røde paprika
1 
stor gulrot
 ½ 
salatagurk
1 
hjertesalat
1 bunt
fersk mynte
12 stykke
rispapirark
150 g
kokte risnudler

Til sausen:

1 
hvitløkbåt
2 ts
sesam
3 ss
limesaft
1 ss
lys sukkersirup (alternativt: agavenektar)
1 ss
vårløkringer
Næringsinnhold (per porsjon): 1675 kJ  /  400 kcal
14,3 g Fett
10,7 g Protein
54,2 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Rens og vask auberginen til teriyaki-auberginen og kutt den opp i terninger (ca. 1 x 1 cm). Varm opp vegetabilsk olje i en panne på sterk varme, brun auberginen over det hele i den og ta den ut av pannen. Sett ned varmen, ha i teriyaki-marinade, sirup og sesamolje i stekesjyen, kok opp, tilsett aubergine og la det småkoke i 3–4 minutter. Hell gjentatte ganger sjysaus over auberginen.

Steg 2

Til fyllet deler du paprikaen i to og renser og vasker den, rens og skrell gulroten, rens og vask agurken. Skjær grønnsakene i svært tynne strimler. Rens, vask og tørk salat og mynte i slynge.

Steg 3

Dypp rispapiret kortvarig ned i varmt vann og legg det på et fuktig klede. Legg på 1 salatblad, risnudler, teriyaki-aubergine, grønnsaksstrimler og mynte på hvert ark. Rull rispapiret forsiktig sammen og del det i to.

Steg 4

Til sausen skreller og presser du hvitløken og rører den sammen med teriyaki-marinade, sesam, limesaft, sirup og vårløk. Server ferske vårruller med saus.

Oppskrifts-ID: 143

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Rens og vask auberginen til teriyaki-auberginen og kutt den opp i terninger (ca. 1 x 1 cm). Varm opp vegetabilsk olje i en panne på sterk varme, brun auberginen over det hele i den og ta den ut av pannen. Sett ned varmen, ha i teriyaki-marinade, sirup og sesamolje i stekesjyen, kok opp, tilsett aubergine og la det småkoke i 3–4 minutter. Hell gjentatte ganger sjysaus over auberginen.

Til fyllet deler du paprikaen i to og renser og vasker den, rens og skrell gulroten, rens og vask agurken. Skjær grønnsakene i svært tynne strimler. Rens, vask og tørk salat og mynte i slynge.

Dypp rispapiret kortvarig ned i varmt vann og legg det på et fuktig klede. Legg på 1 salatblad, risnudler, teriyaki-aubergine, grønnsaksstrimler og mynte på hvert ark. Rull rispapiret forsiktig sammen og del det i to.

Til sausen skreller og presser du hvitløken og rører den sammen med teriyaki-marinade, sesam, limesaft, sirup og vårløk. Server ferske vårruller med saus.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.