Ris- og quinoasalat med omelett og peanøttsau

total tid 35 min.
10 min. tilberedningstid
25 min. koketid

Deilig og enkel vegetarsalat, perfekt for en god lunsj eller middag. Quinoa og fullkornsris toppes med sprøstekte gulrøtter, rødkål, edamamebønner, omelett og smakfull sesam-soyasaus.

Ingredienser

2 porsjoner
2 
gulrøtter
2 ts
sesamfrø
Karripulver
50 g
quinoa
50 g
brun ris
100 g
rødkål
2 ts
sitronsaft
Nykvernet pepper
150 g
fryste edamamebønner
2 ss
peanøttsmør
2 
egg
2 ss
salte peanøtter
Næringsinnhold (per porsjon): 2796 kJ  /  669 kcal
34,2 g Fett
27,6 g Protein
58,1 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skjær gulrøttene i 3-5 mm tykke skiver. Stek på middels varme i 1 ts sesamolje i 8-10 minutter. Dryss over Kikkoman Sesamolje og krydre med Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter, 2-3 ts Kikkoman Soyasaus og ¼ ts karripulver. 

Steg 2

Tilbered quinoaen og risen i henhold til instruksjoner på pakningen. 

Steg 3

Del rødkålen i fine strimler. Stek i 1 ts Kikkoman Sesamolje, tilsett omtrent 1 dl vann og kok i 10-15 minutter. Dryss over 2 ts Kikkoman Soyasaus, litt sitronjuice og pepper.

Steg 4

Kok edamamebønnene i omtrent 5 minutter. 

Steg 5

Varm opp 1 dl vann med peanøttsmør og 2 ts Kikkoman Soyasaus. Bland godt sammen og la sausen avkjøles.

Steg 6

Visp eggene sammen med 1 ts Kikkoman Soyasaus og stek dem i resten av oljen for å lage en omelett. Del omeletten i to og brett til 2 små omeletter. Legg quinoa, ris, gulrøtter, rødkål, edamamebønner og omelette i skåler. Dryss over saus og finhakkede peanøtter.

Tip

Topp gjerne med fersk karse eller spirer.

Oppskrifts-ID: 1047

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skjær gulrøttene i 3-5 mm tykke skiver. Stek på middels varme i 1 ts sesamolje i 8-10 minutter. Dryss over Kikkoman Sesamolje og krydre med Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter, 2-3 ts Kikkoman Soyasaus og ¼ ts karripulver. 

Tilbered quinoaen og risen i henhold til instruksjoner på pakningen. 

Del rødkålen i fine strimler. Stek i 1 ts Kikkoman Sesamolje, tilsett omtrent 1 dl vann og kok i 10-15 minutter. Dryss over 2 ts Kikkoman Soyasaus, litt sitronjuice og pepper.

Kok edamamebønnene i omtrent 5 minutter. 

Varm opp 1 dl vann med peanøttsmør og 2 ts Kikkoman Soyasaus. Bland godt sammen og la sausen avkjøles.

Visp eggene sammen med 1 ts Kikkoman Soyasaus og stek dem i resten av oljen for å lage en omelett. Del omeletten i to og brett til 2 små omeletter. Legg quinoa, ris, gulrøtter, rødkål, edamamebønner og omelette i skåler. Dryss over saus og finhakkede peanøtter.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.