Ris- og quinoasalat med omelett og peanøttsau
Deilig og enkel vegetarsalat, perfekt for en god lunsj eller middag. Quinoa og fullkornsris toppes med sprøstekte gulrøtter, rødkål, edamamebønner, omelett og smakfull sesam-soyasaus.
Tilberedning
Steg 1
Skjær gulrøttene i 3-5 mm tykke skiver. Stek på middels varme i 1 ts sesamolje i 8-10 minutter. Dryss over Kikkoman Sesamolje og krydre med Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter, 2-3 ts Kikkoman Soyasaus og ¼ ts karripulver.
Steg 2
Tilbered quinoaen og risen i henhold til instruksjoner på pakningen.
Steg 3
Del rødkålen i fine strimler. Stek i 1 ts Kikkoman Sesamolje, tilsett omtrent 1 dl vann og kok i 10-15 minutter. Dryss over 2 ts Kikkoman Soyasaus, litt sitronjuice og pepper.
Steg 4
Kok edamamebønnene i omtrent 5 minutter.
Steg 5
Varm opp 1 dl vann med peanøttsmør og 2 ts Kikkoman Soyasaus. Bland godt sammen og la sausen avkjøles.
Steg 6
Visp eggene sammen med 1 ts Kikkoman Soyasaus og stek dem i resten av oljen for å lage en omelett. Del omeletten i to og brett til 2 små omeletter. Legg quinoa, ris, gulrøtter, rødkål, edamamebønner og omelette i skåler. Dryss over saus og finhakkede peanøtter.
Tip
Topp gjerne med fersk karse eller spirer.
Oppskrifts-ID: 1047
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer