

Mapo tofu med spicy kjøttdeig og chilicrisp
En fyrig favoritt fra Sichuan: myk tofu og spicy kjøttdeig i en fyldig, umamirik saus, toppet med sterk chilicrisp.
Ingredienser
Chilicrisp:
Mapo tofu:
Tilberedning
Steg 1

2 ts chiliflak – 1 ss sultanarosiner (eventuelt vanlige rosiner eller tranebær) – 1 ss hakkede peanøtter – 1 ss solsikkekjerner – 3 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Rist chiliflak, sultanarosiner, peanøtter og solsikkekjerner i en stor panne. Krydre med Kikkoman Soyasaus og ta dem ut av pannen.
Steg 2

400 g fast tofu – 1 bunt vårløk – 1 rød paprika – 1 hvitløksfedd – 2 ss Kikkoman ristet Sesamolje – 400 g kjøttdeig av storfe
Skjær tofuen i terninger på 2 cm. Skjær vårløken på skrå. Skjær rød paprika i terninger. Finhakk hvitløken. Varm opp Kikkoman Sesamolje i en panne eller wok, tilsett kjøttdeig, halvparten av vårløken, rød paprika og hvitløk, og stek godt.
Steg 3

4 dl kjøttkraft – 2 ss chilibønnesaus (Toban Djan) – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ts sukker – Malt sichuanpepper (eller svart pepper)
Tilsett kraften og chilibønnesausen, og bland godt. Tilsett tofuterninger og rør forsiktig om så de ikke ødelegges. Krydre med Kikkoman Soyasaus, sukker og pepper, og la det småkoke i ca. 5 minutter.
Steg 4
1 ss maisstivelse
Bland maisstivelsen med 2 ss kaldt vann, og rør den inn i sausen for å jevne den, til ingrediensene får et blankt overtrekk. Garner retten med chilicrisp og resten av vårløken. Server med jasminris.
Tips:
For å lage en vegetarvariant kan du erstatte kjøttdeigen med 8–10 tørkede shiitakesopper. Bløtlegg dem i henhold til anvisningene på pakken, finhakk dem og stek dem kort.
Garner retten med sprø bønnespirer eller finskårede sukkererter.
Oppskrifts-ID: 1496
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer