Mapo tofu med spicy kjøttdeig og chilicrisp
Mapo tofu med spicy kjøttdeig og chilicrisp

Mapo tofu med spicy kjøttdeig og chilicrisp

5 7 vurderinger
total tid 30 min.
15 min. tilberedningstid
15 min. koketid

En fyrig favoritt fra Sichuan: myk tofu og spicy kjøttdeig i en fyldig, umamirik saus, toppet med sterk chilicrisp.

Ingredienser

4 porsjoner

Chilicrisp:

2 ts
chiliflak
1 ss
sultanarosiner (eventuelt vanlige rosiner eller tranebær)
1 ss
hakkede peanøtter
1 ss
solsikkekjerner

Mapo tofu:

400 g
fast tofu
1 bunt
bunt vårløk
1 
rød paprika
1 
hvitløksfedd
400 g
kjøttdeig av storfe
4 dl
kjøttkraft
2 ss
chilibønnesaus (Toban Djan)
1 ts
brunt sukker
Malt sichuanpepper (eller svart pepper)
1 ss
maisstivelse
Næringsinnhold (per porsjon):1.604 kJ / 384 kcal
21,8 gFett
31,8 gProtein
14,3 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

2 ts chiliflak – 1 ss sultanarosiner (eventuelt vanlige rosiner eller tranebær) – 1 ss hakkede peanøtter – 1 ss solsikkekjerner – 3 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Rist chiliflak, sultanarosiner, peanøtter og solsikkekjerner i en stor panne. Krydre med Kikkoman Soyasaus og ta dem ut av pannen.

Steg 2

400 g fast tofu – 1 bunt vårløk – 1  rød paprika – 1  hvitløksfedd – 2 ss Kikkoman ristet Sesamolje400 g kjøttdeig av storfe

Skjær tofuen i terninger på 2 cm. Skjær vårløken på skrå. Skjær rød paprika i terninger. Finhakk hvitløken. Varm opp Kikkoman Sesamolje i en panne eller wok, tilsett kjøttdeig, halvparten av vårløken, rød paprika og hvitløk, og stek godt.

Steg 3

4 dl kjøttkraft – 2 ss chilibønnesaus (Toban Djan) – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts sukker – Malt sichuanpepper (eller svart pepper)

Tilsett kraften og chilibønnesausen, og bland godt. Tilsett tofuterninger og rør forsiktig om så de ikke ødelegges. Krydre med Kikkoman Soyasaus, sukker og pepper, og la det småkoke i ca. 5 minutter.

Steg 4

1 ss maisstivelse

Bland maisstivelsen med 2 ss kaldt vann, og rør den inn i sausen for å jevne den, til ingrediensene får et blankt overtrekk. Garner retten med chilicrisp og resten av vårløken. Server med jasminris.

Tips:

For å lage en vegetarvariant kan du erstatte kjøttdeigen med 8–10 tørkede shiitakesopper. Bløtlegg dem i henhold til anvisningene på pakken, finhakk dem og stek dem kort.
Garner retten med sprø bønnespirer eller finskårede sukkererter.

Oppskrifts-ID: 1496

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

2 ts chiliflak – 1 ss sultanarosiner (eventuelt vanlige rosiner eller tranebær) – 1 ss hakkede peanøtter – 1 ss solsikkekjerner – 3 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Rist chiliflak, sultanarosiner, peanøtter og solsikkekjerner i en stor panne. Krydre med Kikkoman Soyasaus og ta dem ut av pannen.

400 g fast tofu – 1 bunt vårløk – 1 rød paprika – 1 hvitløksfedd – 2 ss Kikkoman ristet Sesamolje400 g kjøttdeig av storfe

Skjær tofuen i terninger på 2 cm. Skjær vårløken på skrå. Skjær rød paprika i terninger. Finhakk hvitløken. Varm opp Kikkoman Sesamolje i en panne eller wok, tilsett kjøttdeig, halvparten av vårløken, rød paprika og hvitløk, og stek godt.

4 dl kjøttkraft – 2 ss chilibønnesaus (Toban Djan) – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts sukker – Malt sichuanpepper (eller svart pepper)

Tilsett kraften og chilibønnesausen, og bland godt. Tilsett tofuterninger og rør forsiktig om så de ikke ødelegges. Krydre med Kikkoman Soyasaus, sukker og pepper, og la det småkoke i ca. 5 minutter.

1 ss maisstivelse

Bland maisstivelsen med 2 ss kaldt vann, og rør den inn i sausen for å jevne den, til ingrediensene får et blankt overtrekk. Garner retten med chilicrisp og resten av vårløken. Server med jasminris.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.