

Asiatisk ribbe med steamed buns
Ingredienser
4
steamed buns
1
tynnribbe av svin (ca. 600-800 gram)
Krydderblanding:
1 dl
brunt sukker
1 ss
røkt paprikapulver
2 ts
chilipulver
1 ts
hvitløkspulver
2 ss
salt
½ ts
pepper
Marinade og saus:
2 ts
ingefær, finrevet
1 ts
malt ingefær
2 ts
pepper
1 ts
løkpulver
6
hvitlødsfedd, most
1 ss
søt chilisaus
1 dl
balsamicoeddik
2 dl
brunt sukker
1 dl
honning
Salat:
1 bunt
vårløk, i skiver
1 kopp
frisk koriander, finhakk
¼
rødkål, finsnittet
Salatdresssing:
1 ss
sukker
1 ss
sesamolje
1 ss
sesamfrø
2 ts
chiliflak
2 ts
hvitvinseddik/riseddik
1 ts
hvitløk, most
–
Tilberedning
Steg 1
Skjær ribben i tynne skiver. Bland brunt sukker, røkt paprikapulver, hvitløkspulver, chiliflak, salt og pepper til en krydderblanding. Gni inn ribbeskivene med krydderblandingen og la de marinere i kjøleskapet, ca. 30 minutter.
Steg 2
Rør sammen ingefær, malt ingefær, pepper, løkpulver, hvitløk, søt chilisaus, soyasaus, balsamicoeddik, brunt sukker og honning i en liten kjele. Varm opp til kokepunkt og senk deretter temperaturen til middels varme. La småkoke ca. 15 min til alt sukkeret er løst opp, rør i sausen underveis. Sil av sausen og sett til side.
Steg 3
Varm opp grillen og legg på ribbeskivene. Snu og pensle kjøttet med sausen underveis, til de er glaserte og klissete.
Steg 4
Kok inn resten av sausen i en gryte. Avkjøl og sett til side.
Steg 5
Rør sammen soyasaus, sukker, sesamolje, sesamfrø, chiliflak, riseddik og hvitløk til salatdressing.
Steg 6
Kutt vårløk i skiver og koriander. Rør inn salatdressingen.
Steg 7
Damp steamed buns i en dampkjele eller bambusdamper som du vanligvis bruker til dim sum. Dampes i 3-4 minutter til de blåser seg opp og er gjennomdampet.
Steg 8
Server de asiatiske ribbeskivene i steamed buns med vårløk og koriandersalat, finsnittet rødkål og koriander.
Oppskrifts-ID: 857
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer