Asiatisk ribbe med steamed buns
Ingredienser
Krydderblanding:
Marinade og saus:
Salat:
Salatdresssing:
Tilberedning
Steg 1
Skjær ribben i tynne skiver. Bland brunt sukker, røkt paprikapulver, hvitløkspulver, chiliflak, salt og pepper til en krydderblanding. Gni inn ribbeskivene med krydderblandingen og la de marinere i kjøleskapet, ca. 30 minutter.
Steg 2
Rør sammen ingefær, malt ingefær, pepper, løkpulver, hvitløk, søt chilisaus, soyasaus, balsamicoeddik, brunt sukker og honning i en liten kjele. Varm opp til kokepunkt og senk deretter temperaturen til middels varme. La småkoke ca. 15 min til alt sukkeret er løst opp, rør i sausen underveis. Sil av sausen og sett til side.
Steg 3
Varm opp grillen og legg på ribbeskivene. Snu og pensle kjøttet med sausen underveis, til de er glaserte og klissete.
Steg 4
Kok inn resten av sausen i en gryte. Avkjøl og sett til side.
Steg 5
Rør sammen soyasaus, sukker, sesamolje, sesamfrø, chiliflak, riseddik og hvitløk til salatdressing.
Steg 6
Kutt vårløk i skiver og koriander. Rør inn salatdressingen.
Steg 7
Damp steamed buns i en dampkjele eller bambusdamper som du vanligvis bruker til dim sum. Dampes i 3-4 minutter til de blåser seg opp og er gjennomdampet.
Steg 8
Server de asiatiske ribbeskivene i steamed buns med vårløk og koriandersalat, finsnittet rødkål og koriander.
Oppskrifts-ID: 857
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer