

Vegansk inari sushi
Inari sushi er inspirert av frityrstekte tofulommer laget av søtt, marinert tofuskinn som kalles abura-age, fylt med ris. Den saftige, smakfulle tofuen passer perfekt med sushirisen på innsiden. Denne sushitypen er en favoritt på mange hjemmefester.
Tilberedning
Steg 1
150 g ris – 210 dl vann – 3 ss Kikkoman Kryddersaus for Sushiris (125ml) – 15 g brekkbønner – 20 g gul paprika – 20 g rød paprika
Skyll risen 3-4 ganger og la den sile av i et dørslag. Ha den deretter i en kasserolle med vannet og bløtlegg den i 20 minutter før koking. Kok risen, og mens den fortsatt er varm, blander du den med Kikkoman Kryddersaus for Sushiris for å lage sushiris.
Kok brekkbønnene i 2 minutter. Skjær gul og rød paprika i små terninger og kok i 1 minutt.
Steg 2
8 abura-age (frityrstekt tofu i tynne skiver) – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style – 2 ss sake (eller hvitvin) – 2 ss sukker – 2 ss vann
Skjær abura-age i stykker på 3-4 cm. Kok opp vannet og kok stykkene i 2 minutter. Etter at de er avkjølt, sil dem godt av, og ha deretter all krydringen i en kasserolle og la abura-age småkoke på lav varme i 10 minutter. Dekk ingrediensene i kasserollen med et bakeark mens de småkoker. Dette gjør at smaken trenger bedre inn i ingrediensene og hindrer dem i å falle fra hverandre.
Steg 3
20 g takuan (syltet reddik) – 20 g agurk – ½ ts salt
Finhakk takuan og de kokte brekkbønnene fra Steg 1. Skjær agurken i små terninger og dryss over salt. Etter 5 minutter skyller du dem og klapper dem tørre.
Steg 4
1 ts svarte sesamfrø – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ts wasabi
Bland halvparten av sushirisen i en bolle med hakket takuan, brekkbønner og svarte sesamfrø. I en annen bolle blander du resten av sushirisen med paprika og agurk. Pakk hver porsjon sushiris inn i 4 stykker abura-age. Server med Kikkoman Soyasaus og wasabi til dipping.
Ferdiglaget abura-age frityrstekt tofu til inari sushi kan fås i de fleste asiabutikker.
Inari sushi lages tradisjonelt kun ved å pakke inn sushiris uten de ekstra grønnsakene nevnt ovenfor.
Hvis du vil ha en mer detaljert instruksjon om hvordan du lager sushiris, kan du besøke vår oppskriftsside: www.kikkoman.eu/recipes/detail/sushi-rice
Oppskrifts-ID: 1411
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer