Vegansk inari sushi
Vegansk inari sushi

Vegansk inari sushi

total tid70 min.
30 min.tilberedningstid
35 min.koketid
5 min.marineringstid

Inari sushi er inspirert av frityrstekte tofulommer laget av søtt, marinert tofuskinn som kalles abura-age, fylt med ris. Den saftige, smakfulle tofuen passer perfekt med sushirisen på innsiden. Denne sushitypen er en favoritt på mange hjemmefester.

Ingredienser

2 porsjoner
150 g
ris
210 g
vann
15 g
brekkbønner
20 g
gul paprika
20 g
rød paprika
8 
abura-age (frityrstekt tofu i tynne skiver)

Krydring:

2 ss
sake (eller hvitvin)
2 ss
sukker
20 g
takuan (syltet reddik)
20 g
agurk
 ½ ts
salt
1 ts
svarte sesamfrø
1 ts
wasabi
Næringsinnhold (per porsjon):2119 kJ / 506 kcal
6,8 gFett
19 gProtein
88 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

150 g ris – 210 dl vann – 3 ss Kikkoman Kryddersaus for Sushiris (125ml)15 g brekkbønner – 20 g gul paprika – 20 g rød paprika

Skyll risen 3-4 ganger og la den sile av i et dørslag. Ha den deretter i en kasserolle med vannet og bløtlegg den i 20 minutter før koking. Kok risen, og mens den fortsatt er varm, blander du den med Kikkoman Kryddersaus for Sushiris for å lage sushiris.

Kok brekkbønnene i 2 minutter. Skjær gul og rød paprika i små terninger og kok i 1 minutt.

Steg 2

8  abura-age (frityrstekt tofu i tynne skiver) – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style2 ss sake (eller hvitvin) – 2 ss sukker – 2 ss vann

Skjær abura-age i stykker på 3-4 cm. Kok opp vannet og kok stykkene i 2 minutter. Etter at de er avkjølt, sil dem godt av, og ha deretter all krydringen i en kasserolle og la abura-age småkoke på lav varme i 10 minutter. Dekk ingrediensene i kasserollen med et bakeark mens de småkoker. Dette gjør at smaken trenger bedre inn i ingrediensene og hindrer dem i å falle fra hverandre.

 

Steg 3

20 g takuan (syltet reddik) – 20 g agurk –  ½ ts salt

Finhakk takuan og de kokte brekkbønnene fra Steg 1. Skjær agurken i små terninger og dryss over salt. Etter 5 minutter skyller du dem og klapper dem tørre.

 

Steg 4

1 ts svarte sesamfrø – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts wasabi

Bland halvparten av sushirisen i en bolle med hakket takuan, brekkbønner og svarte sesamfrø. I en annen bolle blander du resten av sushirisen med paprika og agurk. Pakk hver porsjon sushiris inn i 4 stykker abura-age. Server med Kikkoman Soyasaus og wasabi til dipping.

 

Ferdiglaget abura-age frityrstekt tofu til inari sushi kan fås i de fleste asiabutikker. 

Inari sushi lages tradisjonelt kun ved å pakke inn sushiris uten de ekstra grønnsakene nevnt ovenfor.

Hvis du vil ha en mer detaljert instruksjon om hvordan du lager sushiris, kan du besøke vår oppskriftsside: www.kikkoman.eu/recipes/detail/sushi-rice

Oppskrifts-ID: 1411

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

150 g ris – 210 dl vann – 3 ss Kikkoman Kryddersaus for Sushiris (125ml)15 g brekkbønner – 20 g gul paprika – 20 g rød paprika

Skyll risen 3-4 ganger og la den sile av i et dørslag. Ha den deretter i en kasserolle med vannet og bløtlegg den i 20 minutter før koking. Kok risen, og mens den fortsatt er varm, blander du den med Kikkoman Kryddersaus for Sushiris for å lage sushiris.

Kok brekkbønnene i 2 minutter. Skjær gul og rød paprika i små terninger og kok i 1 minutt.

8 abura-age (frityrstekt tofu i tynne skiver) – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style2 ss sake (eller hvitvin) – 2 ss sukker – 2 ss vann

Skjær abura-age i stykker på 3-4 cm. Kok opp vannet og kok stykkene i 2 minutter. Etter at de er avkjølt, sil dem godt av, og ha deretter all krydringen i en kasserolle og la abura-age småkoke på lav varme i 10 minutter. Dekk ingrediensene i kasserollen med et bakeark mens de småkoker. Dette gjør at smaken trenger bedre inn i ingrediensene og hindrer dem i å falle fra hverandre.

 

20 g takuan (syltet reddik) – 20 g agurk – ½ ts salt

Finhakk takuan og de kokte brekkbønnene fra Steg 1. Skjær agurken i små terninger og dryss over salt. Etter 5 minutter skyller du dem og klapper dem tørre.

 

1 ts svarte sesamfrø – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts wasabi

Bland halvparten av sushirisen i en bolle med hakket takuan, brekkbønner og svarte sesamfrø. I en annen bolle blander du resten av sushirisen med paprika og agurk. Pakk hver porsjon sushiris inn i 4 stykker abura-age. Server med Kikkoman Soyasaus og wasabi til dipping.

 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.