Grønnsakswok med sprøstekte nudler

total tid 25 min.
10 min. tilberedningstid
15 min. koketid

Ingredienser

4 porsjoner

Til nudlene:

risnudler
150 g
peanøtt- eller rapsolje til fritering

Til de wokede grønnsakene:

2 
røde paprika, i strimler
1 
gul paprika, i strimler
1 
rødløk, i strimler
2 
gulrøtter, i strimler
150 g
sukkererter, halvert på langs
150 g
babymais (på boks), halvert på langs

Til stir-fry-sausen:

Saft fra 1 lime
1 ss
brunt sukker
1 ts
revet ingefær
1 
grønn chili, i tynne strimler
Næringsinnhold (per porsjon): 1708 kJ  /  408 kcal

Tilberedning

Steg 1

Del opp risnudlene i mindre biter / i mindre porsjoner, og varm opp oljen i en wokpanne til ca. 190 °C. Fritter risnudlene porsjonsvis i oljen i noen få sekunder, til de sveller og blir hvite og sprø. La fettet dryppe av nudlene , på et tørkepapir, og hold dem varme.

Steg 2

Bland soyasaus, limesaft, sukker og ingefær. Hell oljen ut av wokpannen til det er cirka 2 ss igjen. Varm den kraftig opp, og bråstek paprika, gulrøtter og løk i cirka 3 minutter. Tilsett sukkererter og babymais, og la steke i ca. 3 minutter til.

Steg 3

Tilsett sausen og glaser grønnsakene ved sterk varme i ca. 2 minutter. Legg grønnsakene på en dyp tallerken, fordel de sprøstekte nudlene over dem og dryss over noen chilistrimler før servering.

Tips:

Når du skal fritere nudler, er det viktig at oljen er varm nok (190 °C). Er oljen for kald, trekker ikke nudlene den til seg. Er den for varm, blir nudlene brent. Bruk et kjernetermometer eller et steketermometer for å sjekke om temperaturen er riktig.  

Oppskrifts-ID: 465

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Del opp risnudlene i mindre biter / i mindre porsjoner, og varm opp oljen i en wokpanne til ca. 190 °C. Fritter risnudlene porsjonsvis i oljen i noen få sekunder, til de sveller og blir hvite og sprø. La fettet dryppe av nudlene , på et tørkepapir, og hold dem varme.

Bland soyasaus, limesaft, sukker og ingefær. Hell oljen ut av wokpannen til det er cirka 2 ss igjen. Varm den kraftig opp, og bråstek paprika, gulrøtter og løk i cirka 3 minutter. Tilsett sukkererter og babymais, og la steke i ca. 3 minutter til.

Tilsett sausen og glaser grønnsakene ved sterk varme i ca. 2 minutter. Legg grønnsakene på en dyp tallerken, fordel de sprøstekte nudlene over dem og dryss over noen chilistrimler før servering.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.