Grønnsakswok med sprøstekte nudler
Ingredienser
Til nudlene:
Til de wokede grønnsakene:
Til stir-fry-sausen:
Tilberedning
Steg 1
Del opp risnudlene i mindre biter / i mindre porsjoner, og varm opp oljen i en wokpanne til ca. 190 °C. Fritter risnudlene porsjonsvis i oljen i noen få sekunder, til de sveller og blir hvite og sprø. La fettet dryppe av nudlene , på et tørkepapir, og hold dem varme.
Steg 2
Bland soyasaus, limesaft, sukker og ingefær. Hell oljen ut av wokpannen til det er cirka 2 ss igjen. Varm den kraftig opp, og bråstek paprika, gulrøtter og løk i cirka 3 minutter. Tilsett sukkererter og babymais, og la steke i ca. 3 minutter til.
Steg 3
Tilsett sausen og glaser grønnsakene ved sterk varme i ca. 2 minutter. Legg grønnsakene på en dyp tallerken, fordel de sprøstekte nudlene over dem og dryss over noen chilistrimler før servering.
Tips:
Når du skal fritere nudler, er det viktig at oljen er varm nok (190 °C). Er oljen for kald, trekker ikke nudlene den til seg. Er den for varm, blir nudlene brent. Bruk et kjernetermometer eller et steketermometer for å sjekke om temperaturen er riktig.
Oppskrifts-ID: 465
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer