Vegetar Wellington
Imponer gjestene dine med en ny vri på den tradisjonelle Wellington-retten – en timianduftende delikatesse med rødbeter og grønnsaker pakket inn i flakete butterdeig.
Tilberedning
Steg 1
4 rødbeter – 6 dl vann – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 dl tørr rødvin – ½ dl vineddik – 80 g sukker – 1 fedd hvitløk – 1 ss sennepsfrø – 1 kvist timian
Vask og skrell rødbetene. Legg dem i en kasserolle og dekk dem med vann, soyasaus, rødvin og vineddik. Tilsett sukker, lett knust hvitløk, sennepsfrø og timian. Legg på lokk og kok til rødbetene er myke. Ta dem deretter ut av marinaden og la dem ligge til avkjøling.
Steg 2
50 g hirse – 300 g sopp – 1 løk – 2 fedd hvitløk – 2 ss olivenolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ss timianblader – 1 ts pepper
Kok hirsen etter anvisningene på pakken. Skjær soppen i skiver, hakk løken og hvitløken. Stek løken i olivenolje, tilsett soppen og kok i ca. 3 minutter. Tilsett hvitløken og kok i ytterligere 1 minutt. Krydre med Kikkoman Soyasaus, timian og pepper, og bland godt. Tilsett den kokte hirsen til soppen, rør om og bland alt til en grov masse. La stå til avkjøling.
Steg 3
4 blader savoykål – 275 g butterdeig – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ss vann
Blansjer kålbladene i ca. 5 minutter, legg dem kort i en bolle kaldt vann. Klapp dem tørre.
Kjevl ut butterdeigen. Legg halvparten av soppblandingen langs midten av langsiden. Spre kålbladene utover fyllet og legg rødbetene oppå dem. Dekk med resten av fyllet og trykk det ned mot rødbetene, pakk så alt inn i kålbladene. Brett sidene av deigen over fyllet.
Bland 2 ss Kikkoman Soyasaus med 1 ss vann og pensle toppen av deigen med blandingen.
Sett i en forvarmet stekeovn ved 200 °C og stek i 20 minutter.
Tips:
Velg langstrakte rødbeter slik at hver porsjon av retten blir omtrent like stor.
Oppskrifts-ID: 1293
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer