Vegetar Wellington
Vegetar Wellington

Vegetar Wellington

5 1 vurderinger
total tid95 min.
15 min.tilberedningstid
80 min.koketid

Imponer gjestene dine med en ny vri på den tradisjonelle Wellington-retten – en timianduftende delikatesse med rødbeter og grønnsaker pakket inn i flakete butterdeig.

Ingredienser

2 porsjoner
4 
rødbeter
6 dl
vann
2 dl
tørr rødvin
 ½ dl
vineddik
80 g
sukker
3 
fedd hvitløk
1 ss
sennepsfrø
1 
kvist timian
50 g
hirse
1 
løk
300 g
sopp
2 ss
olivenolje
1 ss
timianblader
1 ts
pepper
4 
blader savoykål
275 g
butterdeig

Til pensling av butterdeigen:

1 ss
vann
Næringsinnhold (per porsjon):3900932 kJ / 932 kcal
51,5 gFett
25,6 gProtein
88,3 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

4  rødbeter – 6 dl vann – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 dl tørr rødvin –  ½ dl vineddik – 80 g sukker – 1  fedd hvitløk – 1 ss sennepsfrø – 1  kvist timian

Vask og skrell rødbetene. Legg dem i en kasserolle og dekk dem med vann, soyasaus, rødvin og vineddik. Tilsett sukker, lett knust hvitløk, sennepsfrø og timian. Legg på lokk og kok til rødbetene er myke. Ta dem deretter ut av marinaden og la dem ligge til avkjøling.

Steg 2

50 g hirse – 300 g sopp – 1  løk – 2  fedd hvitløk – 2 ss olivenolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss timianblader – 1 ts pepper

Kok hirsen etter anvisningene på pakken. Skjær soppen i skiver, hakk løken og hvitløken. Stek løken i olivenolje, tilsett soppen og kok i ca. 3 minutter. Tilsett hvitløken og kok i ytterligere 1 minutt. Krydre med Kikkoman Soyasaus, timian og pepper, og bland godt. Tilsett den kokte hirsen til soppen, rør om og bland alt til en grov masse. La stå til avkjøling.

Steg 3

4  blader savoykål – 275 g butterdeig – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss vann

Blansjer kålbladene i ca. 5 minutter, legg dem kort i en bolle kaldt vann. Klapp dem tørre.

Kjevl ut butterdeigen. Legg halvparten av soppblandingen langs midten av langsiden. Spre kålbladene utover fyllet og legg rødbetene oppå dem. Dekk med resten av fyllet og trykk det ned mot rødbetene, pakk så alt inn i kålbladene. Brett sidene av deigen over fyllet.

Bland 2 ss Kikkoman Soyasaus med 1 ss vann og pensle toppen av deigen med blandingen. 

Sett i en forvarmet stekeovn ved 200 °C og stek i 20 minutter.

Tips:

Velg langstrakte rødbeter slik at hver porsjon av retten blir omtrent like stor.

Oppskrifts-ID: 1293

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

4 rødbeter – 6 dl vann – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 dl tørr rødvin – ½ dl vineddik – 80 g sukker – 1 fedd hvitløk – 1 ss sennepsfrø – 1 kvist timian

Vask og skrell rødbetene. Legg dem i en kasserolle og dekk dem med vann, soyasaus, rødvin og vineddik. Tilsett sukker, lett knust hvitløk, sennepsfrø og timian. Legg på lokk og kok til rødbetene er myke. Ta dem deretter ut av marinaden og la dem ligge til avkjøling.

50 g hirse – 300 g sopp – 1 løk – 2 fedd hvitløk – 2 ss olivenolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss timianblader – 1 ts pepper

Kok hirsen etter anvisningene på pakken. Skjær soppen i skiver, hakk løken og hvitløken. Stek løken i olivenolje, tilsett soppen og kok i ca. 3 minutter. Tilsett hvitløken og kok i ytterligere 1 minutt. Krydre med Kikkoman Soyasaus, timian og pepper, og bland godt. Tilsett den kokte hirsen til soppen, rør om og bland alt til en grov masse. La stå til avkjøling.

4 blader savoykål – 275 g butterdeig – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss vann

Blansjer kålbladene i ca. 5 minutter, legg dem kort i en bolle kaldt vann. Klapp dem tørre.

Kjevl ut butterdeigen. Legg halvparten av soppblandingen langs midten av langsiden. Spre kålbladene utover fyllet og legg rødbetene oppå dem. Dekk med resten av fyllet og trykk det ned mot rødbetene, pakk så alt inn i kålbladene. Brett sidene av deigen over fyllet.

Bland 2 ss Kikkoman Soyasaus med 1 ss vann og pensle toppen av deigen med blandingen. 

Sett i en forvarmet stekeovn ved 200 °C og stek i 20 minutter.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.