Fiskepai med potetmos
Fiskepai med potetmos

Fiskepai med potetmos

3,7 23 vurderinger
total tid40 min.
20 min.tilberedningstid
20 min.koketid

Dykk ned i denne paien full av havets herligheter, der kremet potetmos møter krydret fisk og toppes med en sprø frøskorpe.

Ingredienser

2 porsjoner
160 g
mørdeig
1 ss
vegetabilsk olje
100 g
laksefilet
100 g
torskefilet
30 g
bacon
1 
løk
50 g
tinte erter
50 g
pastinakk
80 dl
cream
0,8 dl
fløte
1 ss
sennep
1 ts
limesaft
 ½ ts
nymalt pepper
 ½ ts
karri
2 ss
nyhakket persille
200 g
forkokte popeter
100 g
hermetiserte kikerter
20 g
smør
70 g
goudaost
1 ss
gresskarkjerner
1 ss
solsikkekjerner
Næringsinnhold (per porsjon):4244 kJ / 1016 kcal
60 gFett
44,2 gProtein
68 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

160 g mørdeig – 1 ss vegetabilsk olje – 100 g laksefilet – 100 g torskefilet – 30 g bacon – 1  løk – 50 g tinte erter – 50 g pastinakk

Skjær lakse- og torskefilet, bacon, løk og pastinakk i terninger. Legg bakepapir i bunnen av en firkantet paiform (ca. 20x20 cm) og legg deretter i mørdeigen. Varm oljen i en stekepanne og sauter resten av ingrediensene i ca. 3 minutter.

Steg 2

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus30 dl cream – 0,3 dl fløte – 1 ss sennep – 1 ts limesaft –  ½ ts nymalt pepper –  ½ ts karri – 2 ss nyhakket persille

Bland ingrediensene. Hell innholdet i stekepannen med grønnsaker og fisk, og gi blandingen et raskt oppkok. Fordel fyllet utover paiformen.

Steg 3

200 g forkokte popeter – 100 g hermetiserte kikerter – 20 g smør – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus50 dl cream –  ½ dl fløte – 70 g goudaost

Riv goudaosten. Mos potetene og kikertene sammen med smør, Kikkoman Soyasaus og krem, og vend til slutt inn osten.

Steg 4

1 ss gresskarkjerner – 1 ss solsikkekjerner

Forvarm stekeovnen til 180 °C. Fordel potetmosen over fiskefyllet, dryss gresskar- og solsikkekjerner over paien, stek i 20 minutter og server.

Tips

Oppskrifts-ID: 1292

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

160 g mørdeig – 1 ss vegetabilsk olje – 100 g laksefilet – 100 g torskefilet – 30 g bacon – 1 løk – 50 g tinte erter – 50 g pastinakk

Skjær lakse- og torskefilet, bacon, løk og pastinakk i terninger. Legg bakepapir i bunnen av en firkantet paiform (ca. 20x20 cm) og legg deretter i mørdeigen. Varm oljen i en stekepanne og sauter resten av ingrediensene i ca. 3 minutter.

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus30 dl cream – 0,3 dl fløte – 1 ss sennep – 1 ts limesaft – ½ ts nymalt pepper – ½ ts karri – 2 ss nyhakket persille

Bland ingrediensene. Hell innholdet i stekepannen med grønnsaker og fisk, og gi blandingen et raskt oppkok. Fordel fyllet utover paiformen.

200 g forkokte popeter – 100 g hermetiserte kikerter – 20 g smør – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus50 dl cream – ½ dl fløte – 70 g goudaost

Riv goudaosten. Mos potetene og kikertene sammen med smør, Kikkoman Soyasaus og krem, og vend til slutt inn osten.

1 ss gresskarkjerner – 1 ss solsikkekjerner

Forvarm stekeovnen til 180 °C. Fordel potetmosen over fiskefyllet, dryss gresskar- og solsikkekjerner over paien, stek i 20 minutter og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.