Eksotisk indisk vegetarburger

total tid 40 min.
15 min. tilberedningstid
25 min. koketid

Piff opp burgeren din på indisk vis. Denne burgervarianten har en unik tekstur og en sunnere vri med hirse, gulrot og squash, mens salaten har en pikant blanding av Kikkoman Poke Sauce, yoghurt og karri som gir deg en smak av Mumbais pulserende gater!

Ingredienser

2 porsjoner

Burgerkaker:

50 g
hirse
1 
gulrot
 ½ 
liten squash
1 
egg
50 g
brødsmuler
1 ts
karri
 ½ ts
malt gurkemeie
1 ts
raspet ingefær
2 ss
olivenolje

Salat:

80 g
hodekål
1 
liten rødløk
1 bunt
koriander
1 ss
yoghurt
 ¼ ts
karri
2 
store nanbrød
Næringsinnhold (per porsjon): 2979 kJ  /  712 kcal
26,5 g Fett
24,5 g Protein
95 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

50 g hirse – 1  gulrot –  ½  liten squash – 1  egg – 50 g brødsmuler

Skyll hirsen i kaldt vann, skåld den deretter i kokende vann. Dekk den med dobbelt så mye vann og kok i 12 minutter til alt vannet er trukket inn. La den kokte hirsen avkjøles og bland den med finraspet gulrot og raspet squash, egg og brødsmuler.

Steg 2

1 ts karri –  ½ ts malt gurkemeie – 1 ts raspet ingefær – 1 ss Kikkoman Saus For Poke Bowl Basert På Soyasaus Og Sesamolje2 ss olivenolje

Krydre blandingen med krydder, ingefær og Kikkoman Poke Sauce. Form 2 burgerkaker og stek dem på begge sider i olivenolje.

Steg 3

80 g hodekål – 1  liten rødløk – 1 bunt koriander – 2 ss Kikkoman Saus For Poke Bowl Basert På Soyasaus Og Sesamolje1 ss yoghurt –  ¼ ts karri – 2  store nanbrød

Riv kålen, skjær rødløken i ringer, og riv korianderen i mindre biter. Bland med Kikkoman Poke Sauce, yoghurt og karri. Skjær nanbrødene i to. Legg tilberedt salat og burgerkake på den ene halvdelen og topp med den andre.

Oppskrifts-ID: 1247

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

50 g hirse – 1  gulrot –  ½  liten squash – 1  egg – 50 g brødsmuler

Skyll hirsen i kaldt vann, skåld den deretter i kokende vann. Dekk den med dobbelt så mye vann og kok i 12 minutter til alt vannet er trukket inn. La den kokte hirsen avkjøles og bland den med finraspet gulrot og raspet squash, egg og brødsmuler.

1 ts karri –  ½ ts malt gurkemeie – 1 ts raspet ingefær – 1 ss Kikkoman Saus For Poke Bowl Basert På Soyasaus Og Sesamolje2 ss olivenolje

Krydre blandingen med krydder, ingefær og Kikkoman Poke Sauce. Form 2 burgerkaker og stek dem på begge sider i olivenolje.

80 g hodekål – 1  liten rødløk – 1 bunt koriander – 2 ss Kikkoman Saus For Poke Bowl Basert På Soyasaus Og Sesamolje1 ss yoghurt –  ¼ ts karri – 2  store nanbrød

Riv kålen, skjær rødløken i ringer, og riv korianderen i mindre biter. Bland med Kikkoman Poke Sauce, yoghurt og karri. Skjær nanbrødene i to. Legg tilberedt salat og burgerkake på den ene halvdelen og topp med den andre.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.