Shabu-shabu med biff og grønnsaker
Nyt en felles matopplevelse med en shabu-shabu-kjøttgryte der mør biff og ferske grønnsaker syder og bobler i deilig kraft. Perfekt for å dyppe og dele med dine nære og kjære.
Ingredienser
Kraft:
Tilbehør:
Saus:
Garnish:
Tilberedning
Steg 1
1 liter dashi-kraft fra pulver – 80 g gulrot – 80 g kinakål – 80 g shimejisopp (fersk) – 50 g shiitakesopp (fersk) – 90 g tofu naturell – 0,4 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Tilbered dashi-kraften i henhold til anvisningene på pakken. Skjær gulroten og kinakålen i mindre biter. Rens soppene. Ha grønnsakene oppi kraften og kok i ca. 10 minutter. Til slutt har du oppi tofu skåret i terninger og Kikkoman Soyasaus.
Steg 2
150 g indrefilet av storfe
Legg kjøttet i fryseren i ca. 40-50 minutter. Når det er nedkjølt, skjærer du kjøttet i tynne skiver.
Steg 3
80 g brokkoli – 50 g tempuramel – 0,45 dl vann – 30 g Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil – 1 ½ dl rapsolje
Rens brokkolien og skjær den i mindre biter om nødvendig. Rør tempuramelet ut i vann og dekk brokkolien med denne røren. Dekk den så med Kikkoman Panko og stek i varm olje i 3-5 minutter til den er gyllenbrun.
Steg 4
80 g kokt rødbete – 1 ts Kikkoman ristet Sesamolje – 10 g syltet ingefær – 0,2 dl sitronsaft
Skjær rødbeten i pommes frites-aktige staver og bland disse med Kikkoman Sesamolje, hakket ingefær og sitronsaft.
Steg 5
80 g Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 20 g vinterreddik – 1 ss vårløk
Finrasp reddiken og bland den med Kikkoman Soyasaus.
Hakk vårløken. Sett den ferdigkokte kraften på bordet og pynt med hakket vårløk. Legg tilbehøret på egne fat. Dypp kjøttet i kraften i 10-15 sekunder, velg topping etter smak, og dypp i sausen.
Tips:
Du kan også skjære opp kjøttet ved hjelp av en skjæremaskin.
Oppskrifts-ID: 1374
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer