Shabu-shabu med biff og grønnsaker
Shabu-shabu med biff og grønnsaker

Shabu-shabu med biff og grønnsaker

5 1 vurderinger
total tid80 min.
20 min.tilberedningstid
20 min.koketid
40 min.avkjølingstid

Nyt en felles matopplevelse med en shabu-shabu-kjøttgryte der mør biff og ferske grønnsaker syder og bobler i deilig kraft. Perfekt for å dyppe og dele med dine nære og kjære.

Ingredienser

2 porsjoner

Kraft:

1 liter
dashi-kraft fra pulver
80 g
gulrot
80 g
kinakål
80 g
shimejisopp (fersk)
50 g
shiitakesopp (fersk)
90 g
tofu naturell

Tilbehør:

150 g
indrefilet av storfe
80 g
brokkoli
50 g
tempuramel
0,45 dl
vann
1 ½ dl
rapsolje
80 g
kokt rødbete
10 g
syltet ingefær
0,2 dl
sitronsaft

Saus:

20 g
white radish

Garnish:

1 ss
spring onion
Næringsinnhold (per porsjon):2311 kJ / 552 kcal
30,3 gFett
32 gProtein
28,9 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

1 liter dashi-kraft fra pulver – 80 g gulrot – 80 g kinakål – 80 g shimejisopp (fersk) – 50 g shiitakesopp (fersk) – 90 g tofu naturell – 0,4 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Tilbered dashi-kraften i henhold til anvisningene på pakken. Skjær gulroten og kinakålen i mindre biter. Rens soppene. Ha grønnsakene oppi kraften og kok i ca. 10 minutter. Til slutt har du oppi tofu skåret i terninger og Kikkoman Soyasaus.

Steg 2

150 g indrefilet av storfe

Legg kjøttet i fryseren i ca. 40-50 minutter. Når det er nedkjølt, skjærer du kjøttet i tynne skiver.

Steg 3

80 g brokkoli – 50 g tempuramel – 0,45 dl vann – 30 g Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil1 ½ dl rapsolje

Rens brokkolien og skjær den i mindre biter om nødvendig. Rør tempuramelet ut i vann og dekk brokkolien med denne røren. Dekk den så med Kikkoman Panko og stek i varm olje i 3-5 minutter til den er gyllenbrun.

Steg 4

80 g kokt rødbete – 1 ts Kikkoman ristet Sesamolje10 g syltet ingefær – 0,2 dl sitronsaft

Skjær rødbeten i pommes frites-aktige staver og bland disse med Kikkoman Sesamolje, hakket ingefær og sitronsaft.

Steg 5

80 g Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus20 g vinterreddik – 1 ss vårløk

Finrasp reddiken og bland den med Kikkoman Soyasaus.
Hakk vårløken. Sett den ferdigkokte kraften på bordet og pynt med hakket vårløk. Legg tilbehøret på egne fat. Dypp kjøttet i kraften i 10-15 sekunder, velg topping etter smak, og dypp i sausen.

 

Tips:

Du kan også skjære opp kjøttet ved hjelp av en skjæremaskin.

Oppskrifts-ID: 1374

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

1 liter dashi-kraft fra pulver – 80 g gulrot – 80 g kinakål – 80 g shimejisopp (fersk) – 50 g shiitakesopp (fersk) – 90 g tofu naturell – 0,4 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Tilbered dashi-kraften i henhold til anvisningene på pakken. Skjær gulroten og kinakålen i mindre biter. Rens soppene. Ha grønnsakene oppi kraften og kok i ca. 10 minutter. Til slutt har du oppi tofu skåret i terninger og Kikkoman Soyasaus.

150 g indrefilet av storfe

Legg kjøttet i fryseren i ca. 40-50 minutter. Når det er nedkjølt, skjærer du kjøttet i tynne skiver.

80 g brokkoli – 50 g tempuramel – 0,45 dl vann – 30 g Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil1 ½ dl rapsolje

Rens brokkolien og skjær den i mindre biter om nødvendig. Rør tempuramelet ut i vann og dekk brokkolien med denne røren. Dekk den så med Kikkoman Panko og stek i varm olje i 3-5 minutter til den er gyllenbrun.

80 g kokt rødbete – 1 ts Kikkoman ristet Sesamolje10 g syltet ingefær – 0,2 dl sitronsaft

Skjær rødbeten i pommes frites-aktige staver og bland disse med Kikkoman Sesamolje, hakket ingefær og sitronsaft.

80 g Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus20 g vinterreddik – 1 ss vårløk

Finrasp reddiken og bland den med Kikkoman Soyasaus.
Hakk vårløken. Sett den ferdigkokte kraften på bordet og pynt med hakket vårløk. Legg tilbehøret på egne fat. Dypp kjøttet i kraften i 10-15 sekunder, velg topping etter smak, og dypp i sausen.

 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.