Grillet torskefilet i krydret yoghurtmarinade

total tid 75 min.
10 min. tilberedningstid
30 min. marineringstid
35 min. koketid

Torskefilet marinert i en mild karrikrydret yoghurtmarinade med lime- og korianderaïoli og grillede søtpoteter.

Ingredienser

4 porsjoner

Til torskefiletene:

50 g
yoghurt naturell
2 ss
sitronsaft
2 ss
olivenolje
2 ts
aprikossyltetøy
Noen få sitrontimianblader
 ½ ts
karripulver
Nykvernet pepper
4 
torskefileter (ca. 150 g pr porsjon)

Til lime- og korianderaioli:

1 
lime
2 
hvitløksfedd
150 g
gram majones
1 ½ ss
honning
Litt korianderblader
Nykvernet pepper

Til grillede søtpoteter:

800 g
søtpotet
4 
vårløk
1 
hvitløksfedd
4 ss
olivenolje
frisk rosmarin
Nykvernet pepper
Næringsinnhold (per porsjon): 3457 kJ  /  829 kcal
50,4 g Fett
34,3 g Protein
57,6 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Rør sammen yoghurt, sitronsaft, olivenolje, Kikkoman Soyasaus, syltetøy, timian, karripulver og pepper til en marinade. Pensle fiskefileten med marinaden og sett i kjøleskapet, 30-45 minutter.

Steg 2

Lag lime- og korianderaioli. Riv limeskall, kutt limen i to og press ut saften. Skrell og finhakk hvitløk. Rør sammen majones, limeskall, limesaft, hvitløk, honning, koriander og Kikkoman Soyasaus i en bolle og smak til med pepper.

Steg 3

Skrell søtpotetene, vask og skjær i ca. 2 cm terninger. Rengjør og kutt vårløk. Skrell og finhakk hvitløk i terninger. Bland sammen hvitløk, søtpoteter, vårløk, Kikkoman Soyasaus, olivenolje og rosmarin. Smak til med pepper.  

Steg 4

Legg søtpoteter på grillen i 15-20 minutter og torskefiletene i 6-10 minutter (lukk lokket hvis grillen din har ett). Server med lime- og korianderaioli.

Tips:

Marinaden smaker like godt sammen med hvit fisk som den gjør med kalkunbryst eller biff.

Oppskrifts-ID: 866

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Rør sammen yoghurt, sitronsaft, olivenolje, Kikkoman Soyasaus, syltetøy, timian, karripulver og pepper til en marinade. Pensle fiskefileten med marinaden og sett i kjøleskapet, 30-45 minutter.

Lag lime- og korianderaioli. Riv limeskall, kutt limen i to og press ut saften. Skrell og finhakk hvitløk. Rør sammen majones, limeskall, limesaft, hvitløk, honning, koriander og Kikkoman Soyasaus i en bolle og smak til med pepper.

Skrell søtpotetene, vask og skjær i ca. 2 cm terninger. Rengjør og kutt vårløk. Skrell og finhakk hvitløk i terninger. Bland sammen hvitløk, søtpoteter, vårløk, Kikkoman Soyasaus, olivenolje og rosmarin. Smak til med pepper.  

Legg søtpoteter på grillen i 15-20 minutter og torskefiletene i 6-10 minutter (lukk lokket hvis grillen din har ett). Server med lime- og korianderaioli.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.