Stekt fisk i sursøt saus
Stekt fisk i sursøt saus

Stekt fisk i sursøt saus

total tid90 min.
20 min.tilberedningstid
60 min.marineringstid
10 min.koketid

Stekte torskestykker med krydret mirin-marinade, og smaksrik sursøt saus.

Ingredienser

4 porsjoner
280 g
torskefilet

Til marinaden til torsken

1 dl
eddik
1 ts
salt
 ½ 
løk
 ½ 
gulrot
 ¼ 
rød paprika
Chili (alle: tørket eller fersk chilipepper)
Litt mel
Stekefett eller olje til steking
Næringsinnhold (per porsjon):874 kJ / 208 kcal
10,5 gFett
12,9 gProtein
14,9 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Tørk torsken og skjær i terninger på 2 cm. Bland mirin og soyasaus i en bolle og mariner fisken kort i den. 

Steg 2

Bland alle ingrediensene til den sursøte sausen. 

Steg 3

Halver løken og skjær den i veldig tynne ringer. Skrell gulroten, vask med paprika og skjær i 5 cm lange strimler. Vask og finhakk chilien.

Steg 4

Ha alle de kuttede grønnsakene i den sursøte sausen. 

Steg 5

Fjern torsken fra mirin-marinade, tørk den og ha på litt mel. 

Steg 6

Frityrstek torsken i 180°C varmt stekefett eller olje i ca. tre minutter. La oljen renne godt av og tilsett så torsken i den sursøte sausen. La stå i minst 1 time og server.

Tips

Retten smaker aller best når den har vært tilsatt sausen i et døgn.

Oppskrifts-ID: 1032

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Tørk torsken og skjær i terninger på 2 cm. Bland mirin og soyasaus i en bolle og mariner fisken kort i den. 

Bland alle ingrediensene til den sursøte sausen. 

Halver løken og skjær den i veldig tynne ringer. Skrell gulroten, vask med paprika og skjær i 5 cm lange strimler. Vask og finhakk chilien.

Ha alle de kuttede grønnsakene i den sursøte sausen. 

Fjern torsken fra mirin-marinade, tørk den og ha på litt mel. 

Frityrstek torsken i 180°C varmt stekefett eller olje i ca. tre minutter. La oljen renne godt av og tilsett så torsken i den sursøte sausen. La stå i minst 1 time og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.