Crispy chicken taquitos

total tid 35 min.
15 min. tilberedningstid
20 min. koketid

Taquitos er fylte mini-tacoer som rulles sammen og deretter stekes. Denne versjonen er fylt med krydret kylling og servert med zingy meksikansk salsa

Ingredienser

6 porsjoner
1 liter
vann
2 
laurbærblad
10 
pepperkorn
200 g
utbenet kyllingbryst
75 g
revet cheddarost
50 g
kremost
1 ts
røkt paprika
 ½ ts
tørket oregano
1 ts
finhakket jalapenochili
6 
små tortillas (ca 15 cm i diameter)
Olje til steking

Pico de gallo-salsa

100 g
tomater
50 g
løk
1 
jalapeno chillipepper
2 ss
olivenolje
10 g
fersk koriander
1 
lime
100 g
isbergsalat
100 g
cherrytomater
75 g
creme fraiche
1 
avokado
Fersk koriander

Du trenger også

små trespyd/grillpinner
Næringsinnhold (per porsjon): 1938 kJ  /  464 kcal
32,6 g Fett
17,5 g Protein
21,9 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Tilsett vannet i en kjele og kok opp. Tilsett soyasaus, laurbærblad og pepperkorn. Skru ned varmen, slik at den er rett under kokepunktet. Skjær kyllingbrystet på langs for å steke raskere. La det trekke i 10- 12 minutter. Fjern det fra vannet og la den avkjøles, og riv deretter kyllingen i mindre biter.

Steg 2

Bland kyllingen med cheddar, kremost, Kikkoman soyasaus og krydder. 

Steg 3

Legg blandingen på tortillaene og rull dem godt sammen. Fest med en tannpirker.

Steg 4

Stek i olje i 4-5 minutter til de er sprø og gyldne. La taquitoene hvile noen minutter på en rist for å fjerne overflødig olje.

Steg 5

For Pico de gallo-salsaen: Finhakk tomater, løk og jalapeno og bland godt. Smak til med olje, finhakket koriander, limesaft og soyasaus. 

Steg 6

Legg taquitos på en tallerken med finskåret isbergsalat, tomater, crème fraiche, avokado i terninger, spicy saus og fersk koriander. Server med salsaen.

Tips

Du kan bruke rester av kylling, noe som gjør dette enda enklere å lage.

Du kan også fryse ned ferdig lagde taquitos til en senere anledning.

Oppskrifts-ID: 1058

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Tilsett vannet i en kjele og kok opp. Tilsett soyasaus, laurbærblad og pepperkorn. Skru ned varmen, slik at den er rett under kokepunktet. Skjær kyllingbrystet på langs for å steke raskere. La det trekke i 10- 12 minutter. Fjern det fra vannet og la den avkjøles, og riv deretter kyllingen i mindre biter.

Bland kyllingen med cheddar, kremost, Kikkoman soyasaus og krydder. 

Legg blandingen på tortillaene og rull dem godt sammen. Fest med en tannpirker.

Stek i olje i 4-5 minutter til de er sprø og gyldne. La taquitoene hvile noen minutter på en rist for å fjerne overflødig olje.

For Pico de gallo-salsaen: Finhakk tomater, løk og jalapeno og bland godt. Smak til med olje, finhakket koriander, limesaft og soyasaus. 

Legg taquitos på en tallerken med finskåret isbergsalat, tomater, crème fraiche, avokado i terninger, spicy saus og fersk koriander. Server med salsaen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.