

Kyllingchowder med østerssopp
Denne rike, aromatiske chowderen kombinerer saftig kylling og østerssopp med velduftende Kikkoman Soyasaus, fløte og hokkaidogresskar, krydret til perfeksjon med spisskummen, laurbærblader og svart pepper.
Ingredienser
Tilberedning
Steg 1

700 dl water – 75 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 50 dl dry white wine – 1 bay leaf – 1 ts cumin – 1 ts black peppercorns – 350 g chicken breast fillet – 7 dl vann – ¾ dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – ½ dl tørr hvitvin
Bland vann, Kikkoman Soyasaus, hvitvin og kryddere og gi det et oppkok i en kasserolle. Stikk flere hull i kyllingfileten med gaffel, ha oppi kasserollen og la småkoke i ca. 15 minutter. Sil den deretter av og ta vare på 5 dl av kokekraften.
Steg 2

2 ss vegetabilsk olje – 1 ternet løk – 1 knust hvitløksfedd – 250 g ternet hokkaidogresskar – 150 g ternet østerssopp
Varm opp i oljen i en panne og stek løk, hvitløk, gresskar og østerssopp i ca. 3 minutter. Deglaser med kokekraften fra steg 1, gi et oppkok og la det småkoke i ca. 10 minutter.
Steg 3

2 ss siktet hvetemel – 1 dl kremfløte – 100 dl cream (with at least 30% fat content) – 1 ss fersk hakket persille
Riv kyllingfileten i fine biter og ha dem sammen med grønnsakene. Bland fløte og mel i en kopp og ha det oppi chowderen, gi den deretter et oppkok under omrøring. Server overdrysset med fersk persille.
Tips:
Smaker godt med nyristet baguette.
Oppskrifts-ID: 1385
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer