Kyllingchowder med østerssopp
Kyllingchowder med østerssopp

Kyllingchowder med østerssopp

total tid45 min.
15 min.tilberedningstid
30 min.koketid

Denne rike, aromatiske chowderen kombinerer saftig kylling og østerssopp med velduftende Kikkoman Soyasaus, fløte og hokkaidogresskar, krydret til perfeksjon med spisskummen, laurbærblader og svart pepper.

Ingredienser

2 porsjoner
7 dl
vann
 ½ dl
tørr hvitvin
1 
laurbærblad
1 ts
spisskummen
1 ts
svarte pepperkorn
350 g
kyllingfilet
2 ss
vegetabilsk olje
1 
ternet løk
1 
knust hvitløksfedd
250 g
ternet hokkaidogresskar
150 g
ternet østerssopp
2 ss
siktet hvetemel
1 dl
kremfløte
1 ss
fersk hakket persille
Næringsinnhold (per porsjon):2305 kJ / 548 kcal
27 gFett
50,2 gProtein
21 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

700 dl water – 1  bay leaf – 1 ts cumin – 1 ts black peppercorns – 350 g chicken breast fillet – 7 dl vann –  ¾ dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½ dl tørr hvitvin

Bland vann, Kikkoman Soyasaus, hvitvin og kryddere og gi det et oppkok i en kasserolle. Stikk flere hull i kyllingfileten med gaffel, ha oppi kasserollen og la småkoke i ca. 15 minutter. Sil den deretter av og ta vare på 5 dl av kokekraften.

Steg 2

2 ss vegetabilsk olje – 1  ternet løk – 1  knust hvitløksfedd – 250 g ternet hokkaidogresskar – 150 g ternet østerssopp

Varm opp i oljen i en panne og stek løk, hvitløk, gresskar og østerssopp i ca. 3 minutter. Deglaser med kokekraften fra steg 1, gi et oppkok og la det småkoke i ca. 10 minutter.

Steg 3

2 ss siktet hvetemel – 1 dl kremfløte – 1 ss fersk hakket persille

Riv kyllingfileten i fine biter og ha dem sammen med grønnsakene. Bland fløte og mel i en kopp og ha det oppi chowderen, gi den deretter et oppkok under omrøring. Server overdrysset med fersk persille.

Tips:

Smaker godt med nyristet baguette.

Oppskrifts-ID: 1385

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

700 dl water – 1 bay leaf – 1 ts cumin – 1 ts black peppercorns – 350 g chicken breast fillet – 7 dl vann – ¾ dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½ dl tørr hvitvin

Bland vann, Kikkoman Soyasaus, hvitvin og kryddere og gi det et oppkok i en kasserolle. Stikk flere hull i kyllingfileten med gaffel, ha oppi kasserollen og la småkoke i ca. 15 minutter. Sil den deretter av og ta vare på 5 dl av kokekraften.

2 ss vegetabilsk olje – 1 ternet løk – 1 knust hvitløksfedd – 250 g ternet hokkaidogresskar – 150 g ternet østerssopp

Varm opp i oljen i en panne og stek løk, hvitløk, gresskar og østerssopp i ca. 3 minutter. Deglaser med kokekraften fra steg 1, gi et oppkok og la det småkoke i ca. 10 minutter.

2 ss siktet hvetemel – 1 dl kremfløte – 1 ss fersk hakket persille

Riv kyllingfileten i fine biter og ha dem sammen med grønnsakene. Bland fløte og mel i en kopp og ha det oppi chowderen, gi den deretter et oppkok under omrøring. Server overdrysset med fersk persille.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.