Kyllingchowder med østerssopp
Denne rike, aromatiske chowderen kombinerer saftig kylling og østerssopp med velduftende Kikkoman Soyasaus, fløte og hokkaidogresskar, krydret til perfeksjon med spisskummen, laurbærblader og svart pepper.
Tilberedning
Steg 1
700 dl water – 1 bay leaf – 1 ts cumin – 1 ts black peppercorns – 350 g chicken breast fillet – 7 dl vann – ¾ dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – ½ dl tørr hvitvin
Bland vann, Kikkoman Soyasaus, hvitvin og kryddere og gi det et oppkok i en kasserolle. Stikk flere hull i kyllingfileten med gaffel, ha oppi kasserollen og la småkoke i ca. 15 minutter. Sil den deretter av og ta vare på 5 dl av kokekraften.
Steg 2
2 ss vegetabilsk olje – 1 ternet løk – 1 knust hvitløksfedd – 250 g ternet hokkaidogresskar – 150 g ternet østerssopp
Varm opp i oljen i en panne og stek løk, hvitløk, gresskar og østerssopp i ca. 3 minutter. Deglaser med kokekraften fra steg 1, gi et oppkok og la det småkoke i ca. 10 minutter.
Steg 3
2 ss siktet hvetemel – 1 dl kremfløte – 1 ss fersk hakket persille
Riv kyllingfileten i fine biter og ha dem sammen med grønnsakene. Bland fløte og mel i en kopp og ha det oppi chowderen, gi den deretter et oppkok under omrøring. Server overdrysset med fersk persille.
Tips:
Smaker godt med nyristet baguette.
Oppskrifts-ID: 1385
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer