Torsk med tranebær-miso og nøttetopping
Torsk med tranebær-miso og nøttetopping

Torsk med tranebær-miso og nøttetopping

total tid155 min.
20 min.tilberedningstid
15 min.koketid
120 min.marineringstid

En rett hvor det beste fra Øst og Vest møtes i en kombinasjon av mør, miso-marinert torsk stekt til perfeksjon med syrlig tranebærsaus og ristede nøtter. Denne appetittvekkende smaksopplevelsen vil du ikke gå glipp av!

Ingredienser

2 porsjoner

Fisk:

300 g
torskerygg
8 dl
sake
30 g
hvit misopasta
10 g
brunt sukker

Nøtter:

20 g
cashewnøtter
20 g
macadamianøtter
20 g
pistasjnøtter

Saus:

50 g
tranebær
1,2 dl
plommevin
30 g
honning
1 klype
kanel
1 klype
kardemomme
Næringsinnhold (per porsjon):5497 kJ / 567 kcal
19,6 gFett
38 gProtein
58,6 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

300 g torskerygg – 0,8 dl sake – 30 g hvit misopasta – 10 g brunt sukker

Rens torskeryggen, bland ingrediensene til marinaden og la fisken marinere i 2 timer, eller minst 30 minutter dersom du har dårlig tid. Stek den marinerte fisken i stekeovnen i 180 °C i 10-15 minutter.

Steg 2

20 g cashewnøtter – 20 g macadamianøtter – 20 g pistasjnøtter

Rist nøttene i en stekepanne i 5 minutter og knus dem etterpå.

Steg 3

50 g tranebær – 1,2 dl plommevin –  ½ dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus30 g honning – 1 klype kanel – 1 klype kardemomme

Bland ingrediensene til sausen i en panne og varm opp i 10 minutter.
Hell den varme sausen på et fat, legg misotorsken oppå og pynt med nøtter.

 

Tips:

All slags kjøttfull fisk kan brukes istedenfor torsk. Server med salat eller ris etter eget valg.

Oppskrifts-ID: 1361

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

300 g torskerygg – 0,8 dl sake – 30 g hvit misopasta – 10 g brunt sukker

Rens torskeryggen, bland ingrediensene til marinaden og la fisken marinere i 2 timer, eller minst 30 minutter dersom du har dårlig tid. Stek den marinerte fisken i stekeovnen i 180 °C i 10-15 minutter.

20 g cashewnøtter – 20 g macadamianøtter – 20 g pistasjnøtter

Rist nøttene i en stekepanne i 5 minutter og knus dem etterpå.

50 g tranebær – 1,2 dl plommevin – ½ dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus30 g honning – 1 klype kanel – 1 klype kardemomme

Bland ingrediensene til sausen i en panne og varm opp i 10 minutter.
Hell den varme sausen på et fat, legg misotorsken oppå og pynt med nøtter.

 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.