Kylling med trippel-dipp: wasabi, sopp og peanøtt
Kylling med trippel-dipp: wasabi, sopp og peanøtt

Kylling med trippel-dipp: wasabi, sopp og peanøtt

total tid65 min.
20 min.tilberedningstid
15 min.koketid
30 min.marineringstid

Hvorfor nøye seg med én saus når du kan få tre? Denne sprøstekte kyllingretten serveres med en smaksfylt trippel-dipp med wasabi, sopp og peanøtt som passer til enhver gane.

Ingredienser

2 porsjoner

Kylling:

500 g
benfrie kyllinglår med skinn
50 dl
riseddik
120 g
potetstivelse
300 dl
stekeolje
3 dl
stekeolje

Wasabisaus:

1 ts
wasabi fra tube
70 g
majones
20 dl
limesaft
0,2 dl
limesaft

Soppsaus:

40 g
fersk shiitakesopp
20 g
smør
70 dl
kremfløte
0,7 dl
kremfløte

Peanøttsaus:

30 dl
kokosmelk

Peanøttsaus:

0,3 dl
kokosmelk
30 g
peanøttsmør
Næringsinnhold (per porsjon):5802 kJ / 1386 kcal
117,2 gFett
29,1 gProtein
53,4 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

0,6 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus500 g benfrie kyllinglår med skinn –  ½ dl riseddik – 120 g potetstivelse – 3 dl stekeolje

Skjær kyllinglårene i mindre biter og mariner i riseddik og Kikkoman Soyasaus i 30 minutter.
Etter marineringen tilsetter du potetstivelse og blander godt med kyllingbitene. Stek i varm olje til de er gyllenbrune, og sil deretter av. Varm opp oljen på nytt og stek kyllingbitene på nytt til de blir sprø.

 

Steg 2

1 ts wasabi fra tube – 70 g majones – 0,2 dl limesaft

Bland ingrediensene godt sammen.

Steg 3

40 g fersk shiitakesopp – 20 g smør – 0,7 dl kremfløte – 0,2 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Vask og finhakk soppen, og stek den i smør i 3 minutter. Tilsett Kikkoma Soyasaus og kremfløte, og kok i ytterligere 2 minutter.

Steg 4

0,3 dl kokosmelk – 30 g peanøttsmør – 0,3 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Bland ingrediensene godt sammen.

Server den sprøstekte kyllingen med sausene.

 

Oppskrifts-ID: 1364

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

0,6 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus500 g benfrie kyllinglår med skinn – ½ dl riseddik – 120 g potetstivelse – 3 dl stekeolje

Skjær kyllinglårene i mindre biter og mariner i riseddik og Kikkoman Soyasaus i 30 minutter.
Etter marineringen tilsetter du potetstivelse og blander godt med kyllingbitene. Stek i varm olje til de er gyllenbrune, og sil deretter av. Varm opp oljen på nytt og stek kyllingbitene på nytt til de blir sprø.

 

1 ts wasabi fra tube – 70 g majones – 0,2 dl limesaft

Bland ingrediensene godt sammen.

40 g fersk shiitakesopp – 20 g smør – 0,7 dl kremfløte – 0,2 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Vask og finhakk soppen, og stek den i smør i 3 minutter. Tilsett Kikkoma Soyasaus og kremfløte, og kok i ytterligere 2 minutter.

0,3 dl kokosmelk – 30 g peanøttsmør – 0,3 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Bland ingrediensene godt sammen.

Server den sprøstekte kyllingen med sausene.

 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.