

Yaki onigiri med soyasaus, miso og ost
Yaki onigiri – grillede risballer – gjør seg ypperlig som en lekker lunsj eller smårett. Bruk nykokt ris eller resteris og nyt den sprøstekte utsiden og luftige innsiden, spekket med umami fra Kikkoman Soyasaus, miso eller ost.
Tilberedning
Steg 1

50 g hvit miso – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ss sukker – 1 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style – 1 ts Kikkoman ristet Sesamolje – 1 ts malte sesamfrø
Bland hvit miso, Kikkoman Soyasaus, sukker, Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter, Kikkoman Sesamolje og malte sesamfrø.
Steg 2

Surr blandingen fra steg 1 i en liten panne i ca. 2 minutter. Rør regelmessig om.
Steg 3

1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ts Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style – 1 ts hvite sesamfrø – 300 g kokt ris – 20 g små osteterninger
Bland Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter. Rør sesamfrøene og 2 ts av sauseblandingen inn i risen. Fordel risen på 2 boller. Ha osteterningene oppi den ene bollen og bland godt. Form 2 boller av hver av risblandingene. Sett resten av sausen til side.
Steg 4

1 ts Kikkoman ristet Sesamolje
Stek risballene på begge sider i oppvarmet Kikkoman Sesamolje. Pensle dem med den gjenværende sausen fra steg 3 og stek i 3–4 minutter til de blir gyllenbrune og sprø.
Steg 5

60 g revet pizzaost
Varm opp en annen panne på lav varme. Legg pizzaosten i fire små sirkler spredt utover pannen. Når osten er smeltet og lett brunet, ta den ut og legg to sirkler på hver av osterisbollene.
Steg 6

150 g kokt ris
Form risen til 2 flate skiver. Smør misopastaen fra steg 1 oppå dem og stek dem i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 8 minutter. Anrett de tre typene onigiri på tallerkener og server.
Tipa:
Foruten pizzaost smaker det også godt med cheddar, alpeost eller andre kraftige oster.
Oppskrifts-ID: 1491
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer