Yaki onigiri med soyasaus, miso og ost
Yaki onigiri med soyasaus, miso og ost

Yaki onigiri med soyasaus, miso og ost

total tid30 min.
5 min.tilberedningstid
25 min.koketid

Yaki onigiri – grillede risballer – gjør seg ypperlig som en lekker lunsj eller smårett. Bruk nykokt ris eller resteris og nyt den sprøstekte utsiden og luftige innsiden, spekket med umami fra Kikkoman Soyasaus, miso eller ost.

Ingredienser

2 porsjoner

Misopasta:

50 g
hvit miso
1 ss
sukker
1 ts
malte sesamfrø

Kryddersaus og topping:

1 ts
hvite sesamfrø
450 g
kokt ris
20 g
små osteterninger
60 g
revet pizzaost
Næringsinnhold (per porsjon):1614 kJ / 386 kcal
12,3 gFett
9,1 gProtein
55,8 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

50 g hvit miso – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss sukker – 1 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style1 ts Kikkoman ristet Sesamolje1 ts malte sesamfrø

Bland hvit miso, Kikkoman Soyasaus, sukker, Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter, Kikkoman Sesamolje og malte sesamfrø.

Steg 2

Surr blandingen fra steg 1 i en liten panne i ca. 2 minutter. Rør regelmessig om.

Steg 3

1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style1 ts hvite sesamfrø – 300 g kokt ris – 20 g små osteterninger

Bland Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter. Rør sesamfrøene og 2 ts av sauseblandingen inn i risen. Fordel risen på 2 boller. Ha osteterningene oppi den ene bollen og bland godt. Form 2 boller av hver av risblandingene. Sett resten av sausen til side.

Steg 4

1 ts Kikkoman ristet Sesamolje

Stek risballene på begge sider i oppvarmet Kikkoman Sesamolje. Pensle dem med den gjenværende sausen fra steg 3 og stek i 3–4 minutter til de blir gyllenbrune og sprø.

Steg 5

60 g revet pizzaost

Varm opp en annen panne på lav varme. Legg pizzaosten i fire små sirkler spredt utover pannen. Når osten er smeltet og lett brunet, ta den ut og legg to sirkler på hver av osterisbollene.

Steg 6

150 g kokt ris

Form risen til 2 flate skiver. Smør misopastaen fra steg 1 oppå dem og stek dem i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 8 minutter. Anrett de tre typene onigiri på tallerkener og server.

Tipa:

Foruten pizzaost smaker det også godt med cheddar, alpeost eller andre kraftige oster.

Oppskrifts-ID: 1491

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

50 g hvit miso – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss sukker – 1 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style1 ts Kikkoman ristet Sesamolje1 ts malte sesamfrø

Bland hvit miso, Kikkoman Soyasaus, sukker, Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter, Kikkoman Sesamolje og malte sesamfrø.

Surr blandingen fra steg 1 i en liten panne i ca. 2 minutter. Rør regelmessig om.

1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style1 ts hvite sesamfrø – 300 g kokt ris – 20 g små osteterninger

Bland Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter. Rør sesamfrøene og 2 ts av sauseblandingen inn i risen. Fordel risen på 2 boller. Ha osteterningene oppi den ene bollen og bland godt. Form 2 boller av hver av risblandingene. Sett resten av sausen til side.

1 ts Kikkoman ristet Sesamolje

Stek risballene på begge sider i oppvarmet Kikkoman Sesamolje. Pensle dem med den gjenværende sausen fra steg 3 og stek i 3–4 minutter til de blir gyllenbrune og sprø.

60 g revet pizzaost

Varm opp en annen panne på lav varme. Legg pizzaosten i fire små sirkler spredt utover pannen. Når osten er smeltet og lett brunet, ta den ut og legg to sirkler på hver av osterisbollene.

150 g kokt ris

Form risen til 2 flate skiver. Smør misopastaen fra steg 1 oppå dem og stek dem i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 8 minutter. Anrett de tre typene onigiri på tallerkener og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.