Spicy biffwok
Spicy oksekjøtt med en miks av paprika, gulrøtter, pak choi og erter marinert i Kikkoman Soyasaus med et anstrøk av sambal oelek eller Kikkoman krydret Chilisaus til Kimchi, servert med koriander og sesamfrø.
Tilberedning
Steg 1
250 g oksekjøtt (indrefilet, mørbrad eller entrecôte) – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – ½ ss Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi – 1 egg
Skjær kjøttet i tynne strimler. Mariner i en del av Kikkoman Soyasaus og sambal oelek (eller Kikkoman Kimchi Chilisaus), og tilsett egget. La stå i 5 minutter.
Steg 2
3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 4 ss vann – 1 ts sukker – ½ ts potetstivelse – 1 ½ ss Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi
Rør Kikkoman Soyasaus ut med vann og sukker i en bolle, tilsett stivelsen og resten av sambal oelek (eller Kikkoman Kimchi Chilisaus).
Steg 3
4 fedd hvitløk – 10 g ingefær – 50 g rød paprika – 50 g gulrot – 50 g rødløk – 100 g pak choi-kål
Finhakk hvitløk og ingefær. Skjær paprika og gulrot i strimler. Skjær rødløk og pak choi i større biter.
Steg 4
4 ss olje – 50 g grønne erter – 2 ½ ss koriander – 1 ts sesamfrø
Varm opp oljen i en panne. Tilsett grønnsakene hurtig, en etter en: begynn med hvitløk og ingefær og wokk i 1 minutt. Tilsett rødløk og gulrot og wokk 1 minutt til. Tilsett strimlet kjøtt og wokk i 2-3 minutter. Tilsett sausen fra steg 2 og resten av grønnsakene, inkludert grønne erter, og bland. Dryss koriander og sesamfrø over den ferdige retten.
Tips:
Du kan bruke alle typer kjøtt eller sjømat i denne retten.
Denne retten kan spises med ris.
Oppskrifts-ID: 1217
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer