Teriyakireker med tørket mun-sopp
Svarte tigerreker i Kikkoman Teriyakisaus med Ristede Sesamfrø og vermicellinudler, grønn paprika, gulrøtter og tørket mun-sopp.
Tilberedning
Steg 1
100 g vermicellinudler
Kok nudlene etter anvisningen på pakken og sil deretter av vannet.
Steg 2
12 svarte tigerreker – 15 g tørket mun-sopp i skiver
Rens rekene ved å fjerne skallet. Hell kokende vann over mun-soppen og la den ligge i bløt i 10 minutter.
Steg 3
50 g grønn paprika – 50 g gulrot – 1 sjalottløk – 1 cm ingefær – ½ chili – 3 ½ fedd hvitløk – 2 ½ ss olje
Skjær paprikaen i strimler og gulroten i fyrstikktynne staver. Finhakk sjalottløk, ingefær, chili og hvitløk. Ha olje i en panne og stek i ca. 1 minutt. Tilsett sjalottløk, ingefær, hvitløk, paprika, gulrot, mun-sopp og reker. Stek i 1 minutt.
Steg 4
3 ss Kikkoman Teriyakisaus med Ristede Sesamfrø – ¼ lime – 3 ss vann – 2 ss koriander – 1 ts sesamfrø – 1 ss vårløk
Tilsett kokte nudler og chili. Stek i 2-3 minutter, tilsett så Kikkoman Teriyakisaus med Ristede Sesamfrø, limesaft og vann. Bland godt. Dryss koriander og sesamfrø over den ferdige retten. Garner med hakket vårløk.
Tips:
Denne retten kan også tilberedes med tofu.
Oppskrifts-ID: 1215
Oppskriften som PDF
Takk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer