Teriyakireker med tørket mun-sopp

5 1 vurderinger
total tid 15 min.
10 min. tilberedningstid
5 min. koketid

Svarte tigerreker i Kikkoman Teriyakisaus med Ristede Sesamfrø og vermicellinudler, grønn paprika, gulrøtter og tørket mun-sopp.

Ingredienser

2 porsjoner
100 g
vermicellinudler
12 
svarte tigerreker
15 g
tørket mun-sopp i skiver
50 g
grønn paprika
50 g
gulrot
1 
sjalottløk
1 cm
ingefær
 ½ 
chili
3 ½ 
fedd hvitløk
2 ½ ss
olje
 ¼ 
lime
3 ss
vann
2 ss
koriander
1 ts
sesamfrø
1 ss
vårløk
Næringsinnhold (per porsjon): 1731 kJ  /  413.5 kcal
12 g Fett
18 g Protein
58,1 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

100 g vermicellinudler

Kok nudlene etter anvisningen på pakken og sil deretter av vannet.

Steg 2

12  svarte tigerreker – 15 g tørket mun-sopp i skiver

Rens rekene ved å fjerne skallet. Hell kokende vann over mun-soppen og la den ligge i bløt i 10 minutter.

Steg 3

50 g grønn paprika – 50 g gulrot – 1  sjalottløk – 1 cm ingefær –  ½  chili – 3 ½  fedd hvitløk – 2 ½ ss olje

Skjær paprikaen i strimler og gulroten i fyrstikktynne staver. Finhakk sjalottløk, ingefær, chili og hvitløk. Ha olje i en panne og stek i ca. 1 minutt. Tilsett sjalottløk, ingefær, hvitløk, paprika, gulrot, mun-sopp og reker. Stek i 1 minutt.

Steg 4

3 ss Kikkoman Teriyakisaus med Ristede Sesamfrø ¼  lime – 3 ss vann – 2 ss koriander – 1 ts sesamfrø – 1 ss vårløk

Tilsett kokte nudler og chili. Stek i 2-3 minutter, tilsett så Kikkoman Teriyakisaus med Ristede Sesamfrø, limesaft og vann. Bland godt. Dryss koriander og sesamfrø over den ferdige retten. Garner med hakket vårløk.

Tips:

Denne retten kan også tilberedes med tofu.

Oppskrifts-ID: 1215

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

100 g vermicellinudler

Kok nudlene etter anvisningen på pakken og sil deretter av vannet.

12  svarte tigerreker – 15 g tørket mun-sopp i skiver

Rens rekene ved å fjerne skallet. Hell kokende vann over mun-soppen og la den ligge i bløt i 10 minutter.

50 g grønn paprika – 50 g gulrot – 1  sjalottløk – 1 cm ingefær –  ½  chili – 3 ½  fedd hvitløk – 2 ½ ss olje

Skjær paprikaen i strimler og gulroten i fyrstikktynne staver. Finhakk sjalottløk, ingefær, chili og hvitløk. Ha olje i en panne og stek i ca. 1 minutt. Tilsett sjalottløk, ingefær, hvitløk, paprika, gulrot, mun-sopp og reker. Stek i 1 minutt.

3 ss Kikkoman Teriyakisaus med Ristede Sesamfrø ¼  lime – 3 ss vann – 2 ss koriander – 1 ts sesamfrø – 1 ss vårløk

Tilsett kokte nudler og chili. Stek i 2-3 minutter, tilsett så Kikkoman Teriyakisaus med Ristede Sesamfrø, limesaft og vann. Bland godt. Dryss koriander og sesamfrø over den ferdige retten. Garner med hakket vårløk.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.