Teriyakireker med tørket mun-sopp
Teriyakireker med tørket mun-sopp

Teriyakireker med tørket mun-sopp

5 1 vurderinger
total tid15 min.
10 min.tilberedningstid
5 min.koketid

Svarte tigerreker i Kikkoman Teriyakisaus med Ristede Sesamfrø og vermicellinudler, grønn paprika, gulrøtter og tørket mun-sopp.

Ingredienser

2 porsjoner
100 g
vermicellinudler
12 
svarte tigerreker
15 g
tørket mun-sopp i skiver
50 g
grønn paprika
50 g
gulrot
1 
sjalottløk
1 cm
ingefær
 ½ 
chili
3 ½ 
fedd hvitløk
2 ½ ss
olje
 ¼ 
lime
3 ss
vann
2 ss
koriander
1 ts
sesamfrø
1 ss
vårløk
Næringsinnhold (per porsjon):1731 kJ / 413.5 kcal
12 gFett
18 gProtein
58,1 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

100 g vermicellinudler

Kok nudlene etter anvisningen på pakken og sil deretter av vannet.

Steg 2

12  svarte tigerreker – 15 g tørket mun-sopp i skiver

Rens rekene ved å fjerne skallet. Hell kokende vann over mun-soppen og la den ligge i bløt i 10 minutter.

Steg 3

50 g grønn paprika – 50 g gulrot – 1  sjalottløk – 1 cm ingefær –  ½  chili – 3 ½  fedd hvitløk – 2 ½ ss olje

Skjær paprikaen i strimler og gulroten i fyrstikktynne staver. Finhakk sjalottløk, ingefær, chili og hvitløk. Ha olje i en panne og stek i ca. 1 minutt. Tilsett sjalottløk, ingefær, hvitløk, paprika, gulrot, mun-sopp og reker. Stek i 1 minutt.

Steg 4

3 ss Kikkoman Teriyakisaus med Ristede Sesamfrø ¼  lime – 3 ss vann – 2 ss koriander – 1 ts sesamfrø – 1 ss vårløk

Tilsett kokte nudler og chili. Stek i 2-3 minutter, tilsett så Kikkoman Teriyakisaus med Ristede Sesamfrø, limesaft og vann. Bland godt. Dryss koriander og sesamfrø over den ferdige retten. Garner med hakket vårløk.

Tips:

Denne retten kan også tilberedes med tofu.

Oppskrifts-ID: 1215

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

100 g vermicellinudler

Kok nudlene etter anvisningen på pakken og sil deretter av vannet.

12 svarte tigerreker – 15 g tørket mun-sopp i skiver

Rens rekene ved å fjerne skallet. Hell kokende vann over mun-soppen og la den ligge i bløt i 10 minutter.

50 g grønn paprika – 50 g gulrot – 1 sjalottløk – 1 cm ingefær – ½ chili – 3 ½ fedd hvitløk – 2 ½ ss olje

Skjær paprikaen i strimler og gulroten i fyrstikktynne staver. Finhakk sjalottløk, ingefær, chili og hvitløk. Ha olje i en panne og stek i ca. 1 minutt. Tilsett sjalottløk, ingefær, hvitløk, paprika, gulrot, mun-sopp og reker. Stek i 1 minutt.

3 ss Kikkoman Teriyakisaus med Ristede Sesamfrø ¼ lime – 3 ss vann – 2 ss koriander – 1 ts sesamfrø – 1 ss vårløk

Tilsett kokte nudler og chili. Stek i 2-3 minutter, tilsett så Kikkoman Teriyakisaus med Ristede Sesamfrø, limesaft og vann. Bland godt. Dryss koriander og sesamfrø over den ferdige retten. Garner med hakket vårløk.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.