Glaserte kyllinglår med linseragu
Glaserte kyllinglår med linseragu

Glaserte kyllinglår med linseragu

total tid60 min.
60 min.tilberedningstid

En søt og velsmakende smaksopplevelse: kyllinglår marinert i Kikkoman soyasaus, paprika og honning, servert med en deilig linseragu.

Ingredienser

4 porsjoner

Til kyllingen

4 
kyllinglår
2 
løk
2 dl
tørr hvitvin
2 
laurbærblad
2 ss
rapsolje
1 ts
paprikapulver
1 ss
honning

Til linseraguen

200 g
brune linser
3 ss
rapsolje
5 dl
grønnsakskraft eller buljong
150 g
poteter, skrelte
100 g
bacon i terninger
200 g
søtpoteter, skrelte
150 g
grønne bønner, ferske
1 
rosmarinkvast
1 
hvitløksfedd
Næringsinnhold (per porsjon):3152 kJ / 751 kcal
31,3 gFett
51,7 gProtein
52,9 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skyll linsene og bløtlegg dem i kaldt vann. Skyll og tørk rosmarinen.

Steg 2

Skrell poteter og søtpoteter, og del dem i hasselnøttstore biter. Skyll og tørk bønnene og skjær dem i ca. 2 cm lange biter.

Steg 3

Skrell og finhakk hvitløken. Plukk og finhakk rosmarinen.

Steg 4

Brun baconet i en panne med 3 ss rapsolje. Sil av de bløtlagte linsene og tilsett bacon. Tilsett poteter, søtpoteter, rosmarin, hvitløk og bønner. Tilsett grønnsakskraften og 5 ss Kikkoman soyasaus, og la det småkoke på svak varme i ca. 20 minutter.

Steg 5

Forvarm ovnen til 200 °C.

Steg 6

Bland sammen 2 ss rapsolje med 4 ss Kikkoman soyasaus, paprika og honning. Skrell løk og del dem i to. Mariner kyllinglår og løk med soya- og paprikamarinade og legg dem på et stekebrett i ovnen.

Steg 7

Stek kyllinglårene i ovnen i ca. 5 minutter, hell deretter over hvitvinen og 2 ss Kikkoman soyasaus og tilsett 2 laurbærblader.

Steg 8

Dekk med stekefolie og stek på midterste rille i ca. 15 minutter. Fjern folien og la kyllinglårene få farge i ytterligere 15 minutter. Server med linseraguen.

Oppskrifts-ID: 1087

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skyll linsene og bløtlegg dem i kaldt vann. Skyll og tørk rosmarinen.

Skrell poteter og søtpoteter, og del dem i hasselnøttstore biter. Skyll og tørk bønnene og skjær dem i ca. 2 cm lange biter.

Skrell og finhakk hvitløken. Plukk og finhakk rosmarinen.

Brun baconet i en panne med 3 ss rapsolje. Sil av de bløtlagte linsene og tilsett bacon. Tilsett poteter, søtpoteter, rosmarin, hvitløk og bønner. Tilsett grønnsakskraften og 5 ss Kikkoman soyasaus, og la det småkoke på svak varme i ca. 20 minutter.

Forvarm ovnen til 200 °C.

Bland sammen 2 ss rapsolje med 4 ss Kikkoman soyasaus, paprika og honning. Skrell løk og del dem i to. Mariner kyllinglår og løk med soya- og paprikamarinade og legg dem på et stekebrett i ovnen.

Stek kyllinglårene i ovnen i ca. 5 minutter, hell deretter over hvitvinen og 2 ss Kikkoman soyasaus og tilsett 2 laurbærblader.

Dekk med stekefolie og stek på midterste rille i ca. 15 minutter. Fjern folien og la kyllinglårene få farge i ytterligere 15 minutter. Server med linseraguen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.