Glaserte kyllinglår med linseragu
En søt og velsmakende smaksopplevelse: kyllinglår marinert i Kikkoman soyasaus, paprika og honning, servert med en deilig linseragu.
Ingredienser
Til kyllingen
Til linseraguen
Tilberedning
Steg 1
Skyll linsene og bløtlegg dem i kaldt vann. Skyll og tørk rosmarinen.
Steg 2
Skrell poteter og søtpoteter, og del dem i hasselnøttstore biter. Skyll og tørk bønnene og skjær dem i ca. 2 cm lange biter.
Steg 3
Skrell og finhakk hvitløken. Plukk og finhakk rosmarinen.
Steg 4
Brun baconet i en panne med 3 ss rapsolje. Sil av de bløtlagte linsene og tilsett bacon. Tilsett poteter, søtpoteter, rosmarin, hvitløk og bønner. Tilsett grønnsakskraften og 5 ss Kikkoman soyasaus, og la det småkoke på svak varme i ca. 20 minutter.
Steg 5
Forvarm ovnen til 200 °C.
Steg 6
Bland sammen 2 ss rapsolje med 4 ss Kikkoman soyasaus, paprika og honning. Skrell løk og del dem i to. Mariner kyllinglår og løk med soya- og paprikamarinade og legg dem på et stekebrett i ovnen.
Steg 7
Stek kyllinglårene i ovnen i ca. 5 minutter, hell deretter over hvitvinen og 2 ss Kikkoman soyasaus og tilsett 2 laurbærblader.
Steg 8
Dekk med stekefolie og stek på midterste rille i ca. 15 minutter. Fjern folien og la kyllinglårene få farge i ytterligere 15 minutter. Server med linseraguen.
Oppskrifts-ID: 1087
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer