Kålrulade med tomat-pepperkakesaus
Kålrulade med tomat-pepperkakesaus

Kålrulade med tomat-pepperkakesaus

total tid55 min.

Ingredienser

2 porsjoner
4 
store savoykålblader
1 
sjalottløk
1 
liten bunt persille
250 g
kjøttdeig
1 ts
sennep
 ½ ts
grov pepper
4 
store tomater
1 
liten løk
1 
stilk timian
2 dl
grønnsaksbuljong
200 dl
1 ss
tomatpuré
sukker
pepperkakekrydder
Næringsinnhold (per porsjon):1444 kJ / 345 kcal
18,5 gFett
33,1 gProtein
10,9 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Blansjer savoykålbladene i kokende saltet vann i ca. 3 minutter, skyll med kaldt vann og skjær bort den tykke stilken. Skrell og finhakk sjalottløken, vask og finhakk persille.

Steg 2

Bland kjøttdeigen med sjalottløk, persille, sennep og pepper og smak til med litt naturlig brygget soyasaus. Fordel kjøttdeigen på savoykålbladene, rull opp stramt og bind med kjøkkengarn.

Steg 3

Vask tomatene, fjern stilken og kutt i grove terninger. Skrell løken og skjær i små biter. Plukk timianen fra stilken, legg alt sammen i en ildfast form, hell buljongen over, legg ruladene på toppen og stek i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca 40 minutter. Vend innimellom.

Steg 4

Anrett ruladene på tallerken, la om nødvendig resterende væske koke av kort. Krydre tomatpastaen med sukker, pepperkakekrydder og naturlig brygget soyasaus og hell over ruladene. Server gjerne med en luftig potetmos.

Oppskrifts-ID: 259

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Blansjer savoykålbladene i kokende saltet vann i ca. 3 minutter, skyll med kaldt vann og skjær bort den tykke stilken. Skrell og finhakk sjalottløken, vask og finhakk persille.

Bland kjøttdeigen med sjalottløk, persille, sennep og pepper og smak til med litt naturlig brygget soyasaus. Fordel kjøttdeigen på savoykålbladene, rull opp stramt og bind med kjøkkengarn.

Vask tomatene, fjern stilken og kutt i grove terninger. Skrell løken og skjær i små biter. Plukk timianen fra stilken, legg alt sammen i en ildfast form, hell buljongen over, legg ruladene på toppen og stek i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca 40 minutter. Vend innimellom.

Anrett ruladene på tallerken, la om nødvendig resterende væske koke av kort. Krydre tomatpastaen med sukker, pepperkakekrydder og naturlig brygget soyasaus og hell over ruladene. Server gjerne med en luftig potetmos.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.