Pannekaker av kikerter og squash med korianderdipp
Smakfulle, litt spicy og mettende pannekaker av kikerter og squash, pluss en forfriskende saus basert på koriander og lime. En delikat og næringsrik rett.
Ingredienser
Korianderdipp:
Tilberedning
Steg 1
1 squash, ca. 150 g – 1 klype salt
Finrasp squashen på rivjern, ha oppi en sil og dryss over en klype salt. Rør om og la det stå i 15 minutter. Press deretter ut overflødig saft.
Steg 2
200 g kokte kikerter (eller hermetiske) – ½ ts garam masala – ¼ ts chili – ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus
Mos kikertene sammen med krydderne og glutenfri soyasaus til en klumpete masse.
Steg 3
1 sjalottløk – 1 fedd hvitløk – 2 ss olje – 30 g kikertmel – 2 ss vann – 1 ss vegansk yoghurt – 1 ss potetstivelse
Skrell sjalottløken og del den i terninger. Knus hvitløken i hvitløkspresse. Sauter i en spiseskje olje og ha i en bolle. Tilsett moste kikerter, avsilt squash og kikertmel blandet med vann, yoghurt og potetstivelse. Bland godt til du får en jevn konsistens.
Steg 4
Stekeolje
Varm oljen i stekepanne. Bruk spiseskje og legg oppi litt etter litt av kikertblandingen. Stek pannekakene på begge sider til de er gyllenbrune.
Steg 5
100 g vegansk yoghurt – 50 g vegansk majones – 3 ss limesaft – 1 ss hakket koriander – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus
Rør om alle ingrediensene til du får en jevn saus.
Server dippen sammen med pannekakene.
Tips:
Istedenfor kikertmel kan du også bruke maismel, eventuelt hvetemel eller speltmel hvis retten ikke må være glutenfri.
Oppskrifts-ID: 1221
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer