Pannekaker av kikerter og squash med korianderdipp

total tid 45 min.
30 min. tilberedningstid
15 min. koketid

Smakfulle, litt spicy og mettende pannekaker av kikerter og squash, pluss en forfriskende saus basert på koriander og lime. En delikat og næringsrik rett.

Ingredienser

2 porsjoner
1 
squash, ca. 150 g
1 klype
salt
200 g
kokte kikerter (eller hermetiske)
 ½ ts
garam masala
 ¼ ts
chili
1 
sjalottløk
1 
fedd hvitløk
2 ss
olje
30 g
kikertmel
2 ss
vann
1 ss
vegansk yoghurt
1 ss
potetstivelse
Stekeolje

Korianderdipp:

100 g
vegansk yoghurt
50 g
vegansk majones
3 ss
limesaft
1 ss
hakket koriander
Næringsinnhold (per porsjon): 1340 kJ  /  320 kcal
13 g Fett
12 g Protein
32 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

1  squash, ca. 150 g – 1 klype salt

Finrasp squashen på rivjern, ha oppi en sil og dryss over en klype salt. Rør om og la det stå i 15 minutter. Press deretter ut overflødig saft.

Steg 2

200 g kokte kikerter (eller hermetiske) –  ½ ts garam masala –  ¼ ts chili –  ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus

Mos kikertene sammen med krydderne og glutenfri soyasaus til en klumpete masse.

Steg 3

1  sjalottløk – 1  fedd hvitløk – 2 ss olje – 30 g kikertmel – 2 ss vann – 1 ss vegansk yoghurt – 1 ss potetstivelse

Skrell sjalottløken og del den i terninger. Knus hvitløken i hvitløkspresse. Sauter i en spiseskje olje og ha i en bolle. Tilsett moste kikerter, avsilt squash og kikertmel blandet med vann, yoghurt og potetstivelse. Bland godt til du får en jevn konsistens.

Steg 4

Stekeolje

Varm oljen i stekepanne. Bruk spiseskje og legg oppi litt etter litt av kikertblandingen. Stek pannekakene på begge sider til de er gyllenbrune.

Steg 5

100 g vegansk yoghurt – 50 g vegansk majones – 3 ss limesaft – 1 ss hakket koriander – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus

Rør om alle ingrediensene til du får en jevn saus. 
Server dippen sammen med pannekakene.

Tips:

Istedenfor kikertmel kan du også bruke maismel, eventuelt hvetemel eller speltmel hvis retten ikke må være glutenfri.

Oppskrifts-ID: 1221

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

1  squash, ca. 150 g – 1 klype salt

Finrasp squashen på rivjern, ha oppi en sil og dryss over en klype salt. Rør om og la det stå i 15 minutter. Press deretter ut overflødig saft.

200 g kokte kikerter (eller hermetiske) –  ½ ts garam masala –  ¼ ts chili –  ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus

Mos kikertene sammen med krydderne og glutenfri soyasaus til en klumpete masse.

1  sjalottløk – 1  fedd hvitløk – 2 ss olje – 30 g kikertmel – 2 ss vann – 1 ss vegansk yoghurt – 1 ss potetstivelse

Skrell sjalottløken og del den i terninger. Knus hvitløken i hvitløkspresse. Sauter i en spiseskje olje og ha i en bolle. Tilsett moste kikerter, avsilt squash og kikertmel blandet med vann, yoghurt og potetstivelse. Bland godt til du får en jevn konsistens.

Stekeolje

Varm oljen i stekepanne. Bruk spiseskje og legg oppi litt etter litt av kikertblandingen. Stek pannekakene på begge sider til de er gyllenbrune.

100 g vegansk yoghurt – 50 g vegansk majones – 3 ss limesaft – 1 ss hakket koriander – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus

Rør om alle ingrediensene til du får en jevn saus. 
Server dippen sammen med pannekakene.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.