La det som er naturlig godt, forbli naturlig
Fire rene ingredienser og ingen skjulte tilsetningsstoffer – i flere tiår er det nøyaktig dette Kikkoman har levert til alle rundt om i verden som elsker soyasaus. Kikkoman Soyasaus er laget av bare fire nøye utvalgte basisingredienser: vann, soyabønner, hvete og salt. Den inneholder ingen kunstige tilsetningsstoffer overhodet.
Først og fremst: soyabønnene
Soyabønner er den viktigste ingrediensen i Kikkoman Soyasaus. Soyasausens unike egenskaper stammer først og fremst fra proteinene i soyabønnene. Soyabønnene bløtlegges først i vann i en lengre periode, og deretter dampkokes de ved høye temperaturer.
Hveten hører med
Karbohydratene i hvete er komponentene som gir Kikkoman Soyasaus dens fine aroma, og hveten tilfører også soyasausen sødme. Hveten ristes ved høye temperaturer og knuses deretter for å lette gjæringsprosessen.
Salt og vann spiller også en rolle
Saltet løses i vann. Denne saltvannsløsningen kontrollerer spredningen av bakterier i bryggeprosessen og fungerer som konserveringsmiddel.
Oppdag mer