

Kinesiske kjøttboller
Spicy kinesiske teriyaki-kjøttboller i Kikkoman Soyasaus med sesam, beriket med Kikkoman Teriyaki Marinade og friske urter.
Tilberedning
Steg 1

100 g glassnudler
Kok glassnudlene etter anvisningene på pakken, skyll dem deretter i kaldt vann og klipp dem i mindre biter med saks. Ha i en bolle.
Steg 2

2 sjalottløk – 15 g ingefær – ½ chilipepper – 3 ½ fedd hvitløk – 2 ½ ss olje – 1 ss vårløk (hakket)
Finhakk sjalottløk, ingefær, chili og hvitløk. Ha olje i en panne, tilsett hakkede grønnsaker (inkludert vårløk), sauter i ca. 1 minutter, og ha alt sammen med nudlene.
Steg 3

400 g kjøttdeig av storfe og svin – 1 egg – ½ ts femkrydder
Ha kjøttdeig, egg og resten av krydderet oppi bollen med nudlene og grønnsakene. Bland godt. Form kjøttblandingen til boller ca. 3-4 cm i diameter.
Steg 4

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 ss Kikkoman Teriyaki Marinade – 1 ts ristede sesamfrø – ½ ts chiliflak – 2 ss koriander – 100 g kokt jasminris
Stek kjøttbollene i en oppvarmet panne til de er gyllenbrune. Tilsett så Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Teriyaki Marinade. Bland godt. Legg den ferdige retten i en bolle, dryss over sesamfrø og chiliflak, og garner med hakket koriander. Server med kokt jasminris.
Oppskrifts-ID: 1214
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer