Kinesiske kjøttboller

total tid 25 min.
15 min. tilberedningstid
10 min. koketid

Spicy kinesiske teriyaki-kjøttboller i Kikkoman Soyasaus med sesam, beriket med Kikkoman Teriyaki Marinade og friske urter.

Ingredienser

2 porsjoner
100 g
glassnudler
2 
sjalottløk
15 g
ingefær
 ½ 
chilipepper
3 ½ 
fedd hvitløk
2 ½ ss
olje
1 ss
vårløk (hakket)
400 g
kjøttdeig av storfe og svin
1 
egg
 ½ ts
femkrydder
1 ts
ristede sesamfrø
 ½ ts
chiliflak
2 ss
koriander
100 g
kokt jasminris
Næringsinnhold (per porsjon): 3274 kJ  /  782 kcal
39,1 g Fett
42,9 g Protein
63,3 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

100 g glassnudler

Kok glassnudlene etter anvisningene på pakken, skyll dem deretter i kaldt vann og klipp dem i mindre biter med saks. Ha i en bolle.

Steg 2

2  sjalottløk – 15 g ingefær –  ½  chilipepper – 3 ½  fedd hvitløk – 2 ½ ss olje – 1 ss vårløk (hakket)

Finhakk sjalottløk, ingefær, chili og hvitløk. Ha olje i en panne, tilsett hakkede grønnsaker (inkludert vårløk), sauter i ca. 1 minutter, og ha alt sammen med nudlene.

Steg 3

400 g kjøttdeig av storfe og svin – 1  egg –  ½ ts femkrydder

Ha kjøttdeig, egg og resten av krydderet oppi bollen med nudlene og grønnsakene. Bland godt. Form kjøttblandingen til boller ca. 3-4 cm i diameter.

Steg 4

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss Kikkoman Teriyaki Marinade1 ts ristede sesamfrø –  ½ ts chiliflak – 2 ss koriander – 100 g kokt jasminris

Stek kjøttbollene i en oppvarmet panne til de er gyllenbrune. Tilsett så Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Teriyaki Marinade. Bland godt. Legg den ferdige retten i en bolle, dryss over sesamfrø og chiliflak, og garner med hakket koriander. Server med kokt jasminris.

Oppskrifts-ID: 1214

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

100 g glassnudler

Kok glassnudlene etter anvisningene på pakken, skyll dem deretter i kaldt vann og klipp dem i mindre biter med saks. Ha i en bolle.

2  sjalottløk – 15 g ingefær –  ½  chilipepper – 3 ½  fedd hvitløk – 2 ½ ss olje – 1 ss vårløk (hakket)

Finhakk sjalottløk, ingefær, chili og hvitløk. Ha olje i en panne, tilsett hakkede grønnsaker (inkludert vårløk), sauter i ca. 1 minutter, og ha alt sammen med nudlene.

400 g kjøttdeig av storfe og svin – 1  egg –  ½ ts femkrydder

Ha kjøttdeig, egg og resten av krydderet oppi bollen med nudlene og grønnsakene. Bland godt. Form kjøttblandingen til boller ca. 3-4 cm i diameter.

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss Kikkoman Teriyaki Marinade1 ts ristede sesamfrø –  ½ ts chiliflak – 2 ss koriander – 100 g kokt jasminris

Stek kjøttbollene i en oppvarmet panne til de er gyllenbrune. Tilsett så Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Teriyaki Marinade. Bland godt. Legg den ferdige retten i en bolle, dryss over sesamfrø og chiliflak, og garner med hakket koriander. Server med kokt jasminris.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.