Sushi-kaker
til 1 rund bakeform, 16 cm ø
Ingredienser
Til omelettstrimlene
Til de kokte shiitakesoppene
Til servering
Tilberedning
Steg 1
Til omelettstrimlene; Bland alle ingrediensene unntatt oljen i en bolle. Varm en stekepanne og smør tynt med oljen. Hell i eggeblandingen, fordel den tynt (som en pannekake) og stek på begge sider. La omeletten avkjøles og skjær i tynne strimler (ca. 2 mm).
Steg 2
Til den kokte shiitake-soppen; Kutt stilkene av soppen. Ha soppen sammen med lønnesirup, soyasaus, sukker, og 100 ml vann i en liten panne og kok opp. Reduser varmen og la den koke til det nesten ikke er væske igjen. La den kokte shiitake-soppen avkjøles og skjær i tynne skiver (ca. 2 mm).
Steg 3
Til grønnsakene; Vask sukkererter, kutt av endene, blansjer sukkerertene og la dem avkjøles. Klapp sukkerertene tørre og skjær på skrå i ca. 1 cm brede skiver. Skjær avokado i ca 2 mm tynne skiver. Vask agurken, skjær i tynne strimler med en potetskreller eller ostehøvel, og rull opp til spisse blomster. Vask reddiken og høvle den i tynne skiver. Vask tomaten og skjær den i fire.
Steg 4
Til lakseblomstene, skjær røkt laks i strimler ca. 3-4 cm lange og ca. 2 cm brede. Legg kantene oppå hverandre med litt overlapping, og juster dem slik at de danner 3-4 ark. Vikle dem innover fra kanten. La lakserullene stå og åpne toppen med en finger som en blomst (5 stykker).
Steg 5
For å avslutte, dekk bakepannen med plastfolie og fordel 1/3 av sushirisen på bunnen. Fordel avokadoskivene jevnt på toppen og fordel deretter enda 1/3 av sushirisen på toppen. Legg shiitake-soppskivene på toppen, fordel resten av sushi risen på toppen, dekk med plastfolie og trykk lett på.
Steg 6
Til serveringen; Fjern plastfolien, legg en tallerken over sushi-kaken og snu. Fordel omelettstrimlene på sushi-kaken, legg pent på de røkte lakseblomstene på toppen og pynt med de andre ingrediensene.
Steg 7
Rør majones sammen med wasabipasta. Pynt sushikaken med wasabi-majones på 4 steder og dryss ruccolaspirene over.
Steg 8
Server sushi-kaken med soyasaus og nyt resultatet.
Oppskrifts-ID: 41
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer