

Karelsk gryte med kremet potetmos
Denne kraftige gryteretten med løk, purre og sopp er en spesialitet fra Østersjøens nordligste bredder. Perfekt på kalde dager!
Ingredienser
Til gryteretten:
Til potetmosen:
Tilberedning
Steg 1
2 løk – 2 purre – 4 gulrøtter – 250 g sopp – 2 fedd hvitløk
Skrell løken og skjær den i hasselnøttstore biter. Vask purren og gulrøttene, rens soppen og skjær alt i ca. 1 cm tykke skiver. Skrell hvitløken og skjær i tynne skiver.
Steg 2
250 g høyrygg av storfe – 250 g lammebog – 2 ss rapsolje
Skjær kjøttet i 1 cm store terninger, brun det i en stor kasserolle med olje, og ta deretter ut kjøttet.
Steg 3
2 ss tomatpuré – 2 ss rapsolje
Sauter grønnsakene i olje og tomatpuré i den samme kasserollen mens den ennå er varm.
Steg 4
5 dl grønnsakskraft – 2 ½ dl fløte – 6 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 laurbærblader – Brunet kjøtt
Deglaser grønnsakene med grønnsakskraft, fløte og Kikkoman Soyasaus, og tilsett laurbærbladene. Legg kjøttet oppi kasserollen sammen med grønnsakene, la det småkoke i 1 til 1,5 timer.
Steg 5
1 kg poteter – Salt – 150 g smør – 2 dl melk – Muskat – Salt til smak
Vask og skrell potetene og ha dem i en kasserolle. Fyll kasserollen med kaldt vann, tilsett godt med salt og kok potetene til de er myke. Sil av kokevannet og la potetene dampe av i den varme kasserollen. Mos potetene til en kremete puré med smør, melk og muskat. Krydre med salt etter smak. Pynt den ferdige retten med persille.
Oppskrifts-ID: 1201
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer