Karelsk gryte med kremet potetmos

total tid 135 min.
45 min. tilberedningstid
90 min. koketid

Denne kraftige gryteretten med løk, purre og sopp er en spesialitet fra Østersjøens nordligste bredder. Perfekt på kalde dager!

Ingredienser

4 porsjoner

Til gryteretten:

250 g
høyrygg av storfe
250 g
lammebog
2 ss
rapsolje
2 
løk
2 
purre
4 
gulrøtter
250 g
sopp
2 
fedd hvitløk
2 ss
tomatpuré
2 ss
rapsolje
5 dl
grønnsakskraft
2 ½ dl
fløte
2 
laurbærblader
Fersk persille til pynt

Til potetmosen:

1 kg
poteter (melete)
150 g
smør
2 dl
melk
Muskat
Salt
Næringsinnhold (per porsjon): 4291.6 kJ  /  1030.3 kcal
64,3 g Fett
40,2 g Protein
66 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

2  løk – 2  purre – 4  gulrøtter – 250 g sopp – 2  fedd hvitløk

Skrell løken og skjær den i hasselnøttstore biter. Vask purren og gulrøttene, rens soppen og skjær alt i ca. 1 cm tykke skiver. Skrell hvitløken og skjær i tynne skiver.

Steg 2

250 g høyrygg av storfe – 250 g lammebog – 2 ss rapsolje

Skjær kjøttet i 1 cm store terninger, brun det i en stor kasserolle med olje, og ta deretter ut kjøttet.

Steg 3

2 ss tomatpuré – 2 ss rapsolje

Sauter grønnsakene i olje og tomatpuré i den samme kasserollen mens den ennå er varm.

Steg 4

5 dl grønnsakskraft – 2 ½ dl fløte – 6 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2  laurbærblader – Brunet kjøtt

Deglaser grønnsakene med grønnsakskraft, fløte og Kikkoman Soyasaus, og tilsett laurbærbladene. Legg kjøttet oppi kasserollen sammen med grønnsakene, la det småkoke i 1 til 1,5 timer.

Steg 5

1 kg poteter – Salt – 150 g smør – 2 dl melk – Muskat – Salt til smak

Vask og skrell potetene og ha dem i en kasserolle. Fyll kasserollen med kaldt vann, tilsett godt med salt og kok potetene til de er myke. Sil av kokevannet og la potetene dampe av i den varme kasserollen. Mos potetene til en kremete puré med smør, melk og  muskat. Krydre med salt etter smak. Pynt den ferdige retten med persille.

Oppskrifts-ID: 1201

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

2  løk – 2  purre – 4  gulrøtter – 250 g sopp – 2  fedd hvitløk

Skrell løken og skjær den i hasselnøttstore biter. Vask purren og gulrøttene, rens soppen og skjær alt i ca. 1 cm tykke skiver. Skrell hvitløken og skjær i tynne skiver.

250 g høyrygg av storfe – 250 g lammebog – 2 ss rapsolje

Skjær kjøttet i 1 cm store terninger, brun det i en stor kasserolle med olje, og ta deretter ut kjøttet.

2 ss tomatpuré – 2 ss rapsolje

Sauter grønnsakene i olje og tomatpuré i den samme kasserollen mens den ennå er varm.

5 dl grønnsakskraft – 2 ½ dl fløte – 6 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2  laurbærblader – Brunet kjøtt

Deglaser grønnsakene med grønnsakskraft, fløte og Kikkoman Soyasaus, og tilsett laurbærbladene. Legg kjøttet oppi kasserollen sammen med grønnsakene, la det småkoke i 1 til 1,5 timer.

1 kg poteter – Salt – 150 g smør – 2 dl melk – Muskat – Salt til smak

Vask og skrell potetene og ha dem i en kasserolle. Fyll kasserollen med kaldt vann, tilsett godt med salt og kok potetene til de er myke. Sil av kokevannet og la potetene dampe av i den varme kasserollen. Mos potetene til en kremete puré med smør, melk og  muskat. Krydre med salt etter smak. Pynt den ferdige retten med persille.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.