

Chirashi sushi med laks og ris
Chirashi sushi med marinert laks, fargerike grønnsaker og luftige eggestrimler. Sursøt sushiris og frisk topping gjør det til en sann glede å dele denne retten – perfekt til fest og hyggelige sammenkomster.
Tilberedning
Steg 1

300 g ris – 0,9 dl Kikkoman Kryddersaus for Sushiris (125ml) – 100 g laksefilet uten skinn (sashimikvalitet) – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style – ¼ avokado
Skyll risen 3–4 ganger, sil den av, la den ligge i 420 ml vann i ca. 20 minutter før du koker den. Krydre med Kikkoman Kryddersaus for Sushiris. Skjær laksen i små biter og mariner i 15 minutter i Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter. Skjær avokadoen i terninger.
Steg 2

4 shiitakesopper – ¼ gulrot – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style – Salt – 1 ts sukker – 1 ts hvite sesamfrø
Sjær shiitakesoppene i tynne skiver. Skjær gulroten i kvarte skiver, blansjer dem i kokende saltet vann i ca. 3 minutter, frisk dem deretter opp i kaldt vann og sil dem av i en sil.
Ha gulroten og soppen i en kasserolle sammen med Kikkoman Soyasaus, Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter, 150 ml vann og sukker. Gi et oppkok og la det småkoke i ca. 5 minutter.
Sil av i en sil og klapp tørt med tørkepapir.
Ha hvite sesamsfrø oppi sushirisen fra steg 1 og bland godt.
Steg 3

3 egg – 1 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style – 1 ts sukker
Pisk eggene sammen med Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter og sukker.
Steg 4

1 ss solsikkeolje
Lag fire tynne omeletter av blandingen fra steg 3, la stå til avkjøling, og skjær deretter i tynne strimler.
Steg 5

10 sukkererter – Salt – 80 g rensede reker – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Blansjer sukkerertene i kokende saltet vann i 30 til 60 sekunder, skyll dem kort i kaldt vann og la dem renne av på tørkepapir. Blansjer rekene i en blanding av kokende saltet vann og Kikkoman Soyasaus, frisk dem deretter opp i kaldt vann.
Steg 6
60 g lakserogn (ikura)
Straks alle ingrediensene og sushirisen er ferdige, fordel risen i like store porsjoner på fire tallerkener og dekk risen fullstendig med eggestrimler.
Dander hver porsjon med grønnsaker, reker og ikura, og server.
Tips:
Du kan også bruke tunfisk av sashimikvalitet istedenfor laks.
Oppskrifts-ID: 1494
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer