Chirashi sushi med laks og ris
Chirashi sushi med laks og ris

Chirashi sushi med laks og ris

5 3 vurderinger
total tid 1 t 20 min.
50 min. tilberedningstid
30 min. koketid

Chirashi sushi med marinert laks, fargerike grønnsaker og luftige eggestrimler. Sursøt sushiris og frisk topping gjør det til en sann glede å dele denne retten – perfekt til fest og hyggelige sammenkomster.

Ingredienser

4 porsjoner
300 g
ris
100 g
laksefilet uten skinn (sashimikvalitet)
 ¼ 
avokado
4 
shiitakesopper
 ¼ 
gulrot
Salt
2 ts
sukker
1 ts
hvite sesamfrø
10 
sukkererter
80 g
rensede reker
3 
egg
1 ss
solsikkeolje
60 g
lakserogn (ikura)
Næringsinnhold (per porsjon):1.393 kJ / 333 kcal
12,9 gFett
18,2 gProtein
49,5 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

300 g ris – 0,9 dl Kikkoman Kryddersaus for Sushiris (125ml)100 g laksefilet uten skinn (sashimikvalitet) – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style ¼  avokado

Skyll risen 3–4 ganger, sil den av, la den ligge i 420 ml vann i ca. 20 minutter før du koker den. Krydre med Kikkoman Kryddersaus for Sushiris. Skjær laksen i små biter og mariner i 15 minutter i Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter. Skjær avokadoen i terninger.

Steg 2

4  shiitakesopper –  ¼  gulrot – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style – Salt – 1 ts sukker – 1 ts hvite sesamfrø

Sjær shiitakesoppene i tynne skiver. Skjær gulroten i kvarte skiver, blansjer dem i kokende saltet vann i ca. 3 minutter, frisk dem deretter opp i kaldt vann og sil dem av i en sil.
Ha gulroten og soppen i en kasserolle sammen med Kikkoman Soyasaus, Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter, 150 ml vann og sukker. Gi et oppkok og la det småkoke i ca. 5 minutter.
Sil av i en sil og klapp tørt med tørkepapir. 
Ha hvite sesamsfrø oppi sushirisen fra steg 1 og bland godt.

Steg 3

3  egg – 1 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style1 ts sukker

Pisk eggene sammen med Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter og sukker.

Steg 4

1 ss solsikkeolje

Lag fire tynne omeletter av blandingen fra steg 3, la stå til avkjøling, og skjær deretter i tynne strimler.

Steg 5

10  sukkererter – Salt – 80 g rensede reker – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Blansjer sukkerertene i kokende saltet vann i 30 til 60 sekunder, skyll dem kort i kaldt vann og la dem renne av på tørkepapir. Blansjer rekene i en blanding av kokende saltet vann og Kikkoman Soyasaus, frisk dem deretter opp i kaldt vann.

Steg 6

60 g lakserogn (ikura)

Straks alle ingrediensene og sushirisen er ferdige, fordel risen i like store porsjoner på fire tallerkener og dekk risen fullstendig med eggestrimler. 
Dander hver porsjon med grønnsaker, reker og ikura, og server.

Tips:

Du kan også bruke tunfisk av sashimikvalitet istedenfor laks.

Oppskrifts-ID: 1494

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

300 g ris – 0,9 dl Kikkoman Kryddersaus for Sushiris (125ml)100 g laksefilet uten skinn (sashimikvalitet) – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style ¼ avokado

Skyll risen 3–4 ganger, sil den av, la den ligge i 420 ml vann i ca. 20 minutter før du koker den. Krydre med Kikkoman Kryddersaus for Sushiris. Skjær laksen i små biter og mariner i 15 minutter i Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter. Skjær avokadoen i terninger.

4 shiitakesopper – ¼ gulrot – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style – Salt – 1 ts sukker – 1 ts hvite sesamfrø

Sjær shiitakesoppene i tynne skiver. Skjær gulroten i kvarte skiver, blansjer dem i kokende saltet vann i ca. 3 minutter, frisk dem deretter opp i kaldt vann og sil dem av i en sil.
Ha gulroten og soppen i en kasserolle sammen med Kikkoman Soyasaus, Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter, 150 ml vann og sukker. Gi et oppkok og la det småkoke i ca. 5 minutter.
Sil av i en sil og klapp tørt med tørkepapir. 
Ha hvite sesamsfrø oppi sushirisen fra steg 1 og bland godt.

3 egg – 1 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style1 ts sukker

Pisk eggene sammen med Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter og sukker.

1 ss solsikkeolje

Lag fire tynne omeletter av blandingen fra steg 3, la stå til avkjøling, og skjær deretter i tynne strimler.

10 sukkererter – Salt – 80 g rensede reker – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Blansjer sukkerertene i kokende saltet vann i 30 til 60 sekunder, skyll dem kort i kaldt vann og la dem renne av på tørkepapir. Blansjer rekene i en blanding av kokende saltet vann og Kikkoman Soyasaus, frisk dem deretter opp i kaldt vann.

60 g lakserogn (ikura)

Straks alle ingrediensene og sushirisen er ferdige, fordel risen i like store porsjoner på fire tallerkener og dekk risen fullstendig med eggestrimler. 
Dander hver porsjon med grønnsaker, reker og ikura, og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.