Grønn urterisotto med stekt sopp
Grønn urterisotto med stekt sopp

Grønn urterisotto med stekt sopp

total tid60 min.
25 min.tilberedningstid
35 min.koketid

Ingredienser

4 porsjoner

Grønn buljong

15 g
fersk persille
15 g
fersk basilikum
4 
grønne blader av vårløk
200 g
dypfryst spinat
500 g
vann

Ponzu-buljong

500 g
vann

Grønn risotto

300 g
risottoris
20 g
nativ olivenolje ekstra
4 
hvite delen av vårløker, finhakket
Ponzu buljong, se ovenfor
Grønn buljong, se ovenfor

Stekt sopp

500 g
renset sopp, store spopper deles langsetter
25 g
nativ olivenolje ekstra
5 g
salt

Garnering

500 g
renset sopp, store sopper deles langsetter
25 g
smør
100 g
parmesanost, finreven
salt og nymalt pepper for smaksetting
Næringsinnhold (per porsjon):1880 kJ / 449 kcal
12 gFett
9 gProtein
43 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Varm opp stekeovnen til 220 °C. Soppen blandes med 25 g olje og 5 g salt, skyves i stekeovnen og stekes 10-15 Minuten til den er gyldenbrun. Slå av stekeovnen.  Drypp 30 g Kikkoman Ponzu sitron soyasaus over soppen og la den stå i ovnen til de øvrige ingrediensene er ferdige. 

Steg 2

5 g persilleblader og 5 g basilikumblader finhakkes og settes til side. Ha resten av persillen, basilikum og vårløkbladene samt den dypfryste spinaten i en blender eller en kjøkkenmaskin. Tilføy 500 g vann og miks dette på høyeste trinn i ca. 30 sekunder til du får en kremet masse. Sett den grønne buljongen til side. De resterende 500 g vann blandes med Kikkoman Ponzu sitron soyasaus og settes til side.

Steg 3

Varm olje i en stor stekepanne med lokk.Tilsett risen og rør jevnt i 2 minutter.  Tilføy de hvite delene av vårløken og rør videre 1 minutt. Tilføy vann-ponzu-blandingen. Legg lokket på og gi dette et oppkok, reduser så varmen til det nederste trinnet og la ingrediensene koke i 10 minutter til.

Steg 4

Tilføy den grønne buljongen, rør om og la dette koke videre  i minst 8-10 minutter til den største delen av væsken er absorbert og risen er myk, men fortsatt «al dente» (prøv konsistensen!). Rør inn smøret og parmesanosten til smøret er smeltet.Smaksett med salt og pepper. Garner med soppen som du har satt til side, og stekesky fra pannen samt urtene som du har finhakket. Med en grønnsakhøvel høvler du ekstra parmesan over risottoen og serverer du retten omgående. 

Oppskrifts-ID: 69

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Varm opp stekeovnen til 220 °C. Soppen blandes med 25 g olje og 5 g salt, skyves i stekeovnen og stekes 10-15 Minuten til den er gyldenbrun. Slå av stekeovnen.  Drypp 30 g Kikkoman Ponzu sitron soyasaus over soppen og la den stå i ovnen til de øvrige ingrediensene er ferdige. 

5 g persilleblader og 5 g basilikumblader finhakkes og settes til side. Ha resten av persillen, basilikum og vårløkbladene samt den dypfryste spinaten i en blender eller en kjøkkenmaskin. Tilføy 500 g vann og miks dette på høyeste trinn i ca. 30 sekunder til du får en kremet masse. Sett den grønne buljongen til side. De resterende 500 g vann blandes med Kikkoman Ponzu sitron soyasaus og settes til side.

Varm olje i en stor stekepanne med lokk.Tilsett risen og rør jevnt i 2 minutter.  Tilføy de hvite delene av vårløken og rør videre 1 minutt. Tilføy vann-ponzu-blandingen. Legg lokket på og gi dette et oppkok, reduser så varmen til det nederste trinnet og la ingrediensene koke i 10 minutter til.

Tilføy den grønne buljongen, rør om og la dette koke videre  i minst 8-10 minutter til den største delen av væsken er absorbert og risen er myk, men fortsatt «al dente» (prøv konsistensen!). Rør inn smøret og parmesanosten til smøret er smeltet.Smaksett med salt og pepper. Garner med soppen som du har satt til side, og stekesky fra pannen samt urtene som du har finhakket. Med en grønnsakhøvel høvler du ekstra parmesan over risottoen og serverer du retten omgående. 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.