Langtidsgrillet kyllinglår med dillsaus
Langtidsgrillet kyllinglår med dillsaus

Langtidsgrillet kyllinglår med dillsaus

4,5 2 vurderinger
total tid220 min.
15 min.tilberedningstid
35 min.koketid
170 min.marineringstid

Møre kyllinglår marinert i spicy kulturmelkglasur, langtidsgrillet til perfeksjon og servert med kremete dillsaus for en uimotståelig smak.

Ingredienser

2 porsjoner
2 
kyllinglår
1 ½ dl
skummet kulturmelk
2 
hvitløksfedd, hakket
1 ts
røkt paprikapulver
1 ss
olivenolje
120 g
gresk yoghurt
1 ss
hakket fersk dill
1 ts
sitronsaft
10 g
fersk dill, til garnityr
Næringsinnhold (per porsjon):1465 kJ / 350 kcal
20 gFett
30 gProtein
10 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

2  kyllinglår – 1 ½ dl skummet kulturmelk – 2  hvitløksfedd, hakket – 1 ts røkt paprikapulver – 2 ss Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss olivenolje

Bland kulturmelk, hakket hvitløk, paprikapulver, Kikkoman Kimchi Chilisaus og Kikkoman Soyasaus i en bolle. Tilsett kyllinglårene, sørg for at de er fullstendig dekket av marinaden. Legg på lokk og la stå til marinering i minst 2 timer eller over natten for best resultat. Forvarm grillen til middels varme. Ta kyllingen ut av marinaden og la overflødig væske dryppe av. Pensle kyllingen med olivenolje. Legg kyllinglårene på grillen og grill dem i 30-40 minutter til kjernetemperaturen når 75 °C og skinnet er sprøtt og brent. Snu lårene iblant.

Steg 2

120 g gresk yoghurt – 1 ss hakket fersk dill – 1 ts sitronsaft – 2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus10 g fersk dill, til garnityr

Ha gresk yoghurt, hakket dill, sitronsaft og Kikkoman Soyasaus i en liten bolle. Rør godt om og smak til med krydder. Når kyllingen er ferdig, ta den bort fra grillen og la den hvile seg i noen minutter. Server de grillede kyllinglårene med en klatt dillsaus og garner med fersk dill.

Tips:

Denne retten passer godt med en fersk baguett eller et pitabrød.

Oppskrifts-ID: 1441

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

2 kyllinglår – 1 ½ dl skummet kulturmelk – 2 hvitløksfedd, hakket – 1 ts røkt paprikapulver – 2 ss Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss olivenolje

Bland kulturmelk, hakket hvitløk, paprikapulver, Kikkoman Kimchi Chilisaus og Kikkoman Soyasaus i en bolle. Tilsett kyllinglårene, sørg for at de er fullstendig dekket av marinaden. Legg på lokk og la stå til marinering i minst 2 timer eller over natten for best resultat. Forvarm grillen til middels varme. Ta kyllingen ut av marinaden og la overflødig væske dryppe av. Pensle kyllingen med olivenolje. Legg kyllinglårene på grillen og grill dem i 30-40 minutter til kjernetemperaturen når 75 °C og skinnet er sprøtt og brent. Snu lårene iblant.

120 g gresk yoghurt – 1 ss hakket fersk dill – 1 ts sitronsaft – 2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus10 g fersk dill, til garnityr

Ha gresk yoghurt, hakket dill, sitronsaft og Kikkoman Soyasaus i en liten bolle. Rør godt om og smak til med krydder. Når kyllingen er ferdig, ta den bort fra grillen og la den hvile seg i noen minutter. Server de grillede kyllinglårene med en klatt dillsaus og garner med fersk dill.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.