

Langtidsgrillet kyllinglår med dillsaus
Møre kyllinglår marinert i spicy kulturmelkglasur, langtidsgrillet til perfeksjon og servert med kremete dillsaus for en uimotståelig smak.
Tilberedning
Steg 1

2 kyllinglår – 1 ½ dl skummet kulturmelk – 2 hvitløksfedd, hakket – 1 ts røkt paprikapulver – 2 ss Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ss olivenolje
Bland kulturmelk, hakket hvitløk, paprikapulver, Kikkoman Kimchi Chilisaus og Kikkoman Soyasaus i en bolle. Tilsett kyllinglårene, sørg for at de er fullstendig dekket av marinaden. Legg på lokk og la stå til marinering i minst 2 timer eller over natten for best resultat. Forvarm grillen til middels varme. Ta kyllingen ut av marinaden og la overflødig væske dryppe av. Pensle kyllingen med olivenolje. Legg kyllinglårene på grillen og grill dem i 30-40 minutter til kjernetemperaturen når 75 °C og skinnet er sprøtt og brent. Snu lårene iblant.
Steg 2

120 g gresk yoghurt – 1 ss hakket fersk dill – 1 ts sitronsaft – 2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 10 g fersk dill, til garnityr
Ha gresk yoghurt, hakket dill, sitronsaft og Kikkoman Soyasaus i en liten bolle. Rør godt om og smak til med krydder. Når kyllingen er ferdig, ta den bort fra grillen og la den hvile seg i noen minutter. Server de grillede kyllinglårene med en klatt dillsaus og garner med fersk dill.
Tips:
Denne retten passer godt med en fersk baguett eller et pitabrød.
Oppskrifts-ID: 1441
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer