Poutine med søtpoteter
Poutine med søtpoteter

Poutine med søtpoteter

4,1 9 vurderinger
total tid55 min.
25 min.tilberedningstid
30 min.koketid

Poutine er en klassisk favoritt fra Canada som her får en sunn vri med sprø søtpotetfries, spenstig mozzarella og fyldig soppsaus – en perfekt blanding av ren nytelse og sunne ingredienser.

Ingredienser

2 porsjoner

Søtpotetfries:

700 g
søtpoteter
1 ½ ss
rapsolje
1 ss
potetstivelse
 ½ ss
maisstivelse
 ½ ts
hvitløksgranulat
 ½ ts
edelsøtt paprikapulver

Soppsaus:

2 ss
rapsolje
100 g
sopp, skivet
30 g
smør
1 
liten sjalottløk, skåret i terninger
1 
hvitløksfedd, hakket
10 g
hvetemel
10 g
potetstivelse
200 dl
grønnsakskraft
 ½ ts
tørket timian
 ½ ts
nymalt svart pepper

Dessuten:

160 g
mozzarella
1 ss
hakket gressløk
 ½ ts
nymalt svart pepper
Næringsinnhold (per porsjon):3879 kJ / 927 kcal
67 gFett
25 gProtein
108 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

700 g søtpoteter – 1 ½ ss rapsolje – 1 ss potetstivelse –  ½ ss maisstivelse –  ½ ts hvitløksgranulat –  ½ ts edelsøtt paprikapulver

Vask søtpotetene og skjær dem i fries ca. 1,5 cm tykke. Ha dem oppi en bolle og hell kaldt vann over dem. La dem ligge i bløtt i 20 minutter. Tørr friesene grundig, tilsett olje, maisstivelse, potetstivelse og kryddere. Bland godt og sett i en airfryer. Stek ved 200 °C i 30 minutter. Rør i friesene flere ganger under steking.

Steg 2

2 ss rapsolje – 100 g sopp, skivet – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus30 g smør – 1  liten sjalottløk, skåret i terninger – 1  hvitløksfedd, hakket – 10 g hvetemel – 10 g potetstivelse – 200 dl grønnsakskraft –  ½ ts tørket timian –  ½ ts nymalt svart pepper

Varm opp oljen i en panne, tilsett soppen og 1 spiseskje Kikkoman Soyasaus. Sauter til soppen er gyllen, ha den deretter på et fat. Ha smør, sjaløttløk og hvitløk i pannen og sauter til de er myke. Tilsett hvetemel og potetstivelse og stek til alt blir gyllent. Hell i kraften, legg soppen tilbake i pannen, rør inn 2 spiseskjeer Kikkoman Soyasaus samt kryddere, og la det småkoke på lav varme. Rør om konstant til sausen tykner.

Steg 3

160 g mozzarella – 1 ss hakket gressløk –  ½ ts nymalt svart pepper

Legg varme søtpotetfries på en tallerken, tilsett revet mozzarella og hell over den varme soppsausen. Dryss over gressløk og pepper og server umiddelbart.

Tips:

Friesene kan også stekes i ovnen eller frityrstekes porsjonsvis i en frityrkoker eller gryte med olje. I tilfelle frityrsteking, utelat oljen og krydderne til søtpotetene, men krydre dem så snart de er frityrstekt.

Hvis du bruker nye søtpoteter, kan du la skallet være på, men eldre søtpoteter bør skrelles før bruk.

Alternativer til Kikkoman Soyasaus inkluderer: Kikkoman Soyasaus - Mindre Salt, Kikkoman Glutenfri Soyasaus og Kikkoman Økologisk Soyasaus.

Oppskrifts-ID: 1464

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

700 g søtpoteter – 1 ½ ss rapsolje – 1 ss potetstivelse – ½ ss maisstivelse – ½ ts hvitløksgranulat – ½ ts edelsøtt paprikapulver

Vask søtpotetene og skjær dem i fries ca. 1,5 cm tykke. Ha dem oppi en bolle og hell kaldt vann over dem. La dem ligge i bløtt i 20 minutter. Tørr friesene grundig, tilsett olje, maisstivelse, potetstivelse og kryddere. Bland godt og sett i en airfryer. Stek ved 200 °C i 30 minutter. Rør i friesene flere ganger under steking.

2 ss rapsolje – 100 g sopp, skivet – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus30 g smør – 1 liten sjalottløk, skåret i terninger – 1 hvitløksfedd, hakket – 10 g hvetemel – 10 g potetstivelse – 200 dl grønnsakskraft – ½ ts tørket timian – ½ ts nymalt svart pepper

Varm opp oljen i en panne, tilsett soppen og 1 spiseskje Kikkoman Soyasaus. Sauter til soppen er gyllen, ha den deretter på et fat. Ha smør, sjaløttløk og hvitløk i pannen og sauter til de er myke. Tilsett hvetemel og potetstivelse og stek til alt blir gyllent. Hell i kraften, legg soppen tilbake i pannen, rør inn 2 spiseskjeer Kikkoman Soyasaus samt kryddere, og la det småkoke på lav varme. Rør om konstant til sausen tykner.

160 g mozzarella – 1 ss hakket gressløk – ½ ts nymalt svart pepper

Legg varme søtpotetfries på en tallerken, tilsett revet mozzarella og hell over den varme soppsausen. Dryss over gressløk og pepper og server umiddelbart.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.