Krydrede tunfisk- og laksruller

total tid 30 min.
30 min. tilberedningstid

To smakfulle ruller med tunfisk, laks, perfekt krydret med Kikkoman kimchisaus.

Ingredienser

16 porsjoner
2 
noriblad
400 g
kokt sushiris

Til den krydrede tunfisken:

50 g
tunfisk
0,13 stykke
stykke agurk (2-3 staver agurk)
2 
To salatblad
0,17 stykke
stykke avokado (tre lange skiver avokado)

Til den krydrede laksen:

100 g
laks
0,13 stykke
stykke agurk (2-3 staver agurk)
2 
To salatblad
0,13 stykke
gul paprika (fire staver paprika)
 ¼ stykke
stykke avokado (7-8 tynne skiver avokado)

Til kimchi-majones (blanding 1:1):

2 ss
majones

Til toppingen:

Sesamfrø
Tobiko (flyvefiskkaviar)
Paprikapulver
Gressløk eller karse
Fine løkstrimler
Næringsinnhold (per porsjon): 386 kJ  /  92 kcal
5,4 g Fett
3,3 g Protein
7,2 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Til de krydrede tunfiskrullene; hakk tunfisken og bland i en bolle med kimchisausen og sesamolje. 

Steg 2

Til de krydrede lakserullene; kutt 50 g laks i fine strimler og bland i en bolle med kimchisausen og sesamolje. Skjær de resterende 50 g laksen i tynne skiver.

Steg 3

Vask grønnsakene, tørk og skjær agurk og gul paprika i staver. Skjær avokadoen i tynne skiver.

Steg 4

Til kimchi-majones, bland ingrediensene sammen.

Steg 5

Legg ett nori-ark på arbeidsflaten.

Steg 6

Fordel halvparten av den kokte sushirisen på toppen med våte fingre.

Steg 7

Snu helt rundt.

Steg 8

Til de krydrede tunfiskrullene, legg ¼ kimchi-majones i midten av den spredte risen som én linje, legg deretter salat, agurk og avokado i en linje på toppen, og legg til slutt på den marinerte tunfisken.

Steg 9

Rull sammen med hendene, legg deretter plastfolien på toppen og form godt til en rull med sushimatte. 

Steg 10

Fjern sushimatten og plastfolien.

Steg 11

Skjær hver rull forsiktig i åtte like store biter.

Steg 12

Dekk hver del med sesamfrø på to sider

Steg 13

Til de krydrede lakserullene legger du ett noriark på arbeidsflaten.

Steg 14

Fordel halvparten av den kokte sushirisen på toppen med våte fingre.

Steg 15

Snu helt rundt.

Steg 16

Legg ¼ kimchi-majones i midten av den spredte risen som én linje, legg deretter salat, agurk og gul paprika i en linje på toppen, og legg til slutt på den marinerte laksen.

Steg 17

Rull sammen med hendene, legg vekselvis tynne skiver laks og avokado på rullen, legg så plastfolien på toppen og form fast til en rull med sushimatte. 

Steg 18

Fjern sushimatten og plastfolien.

Steg 19

Skjær hver rull forsiktig i åtte like store biter. 

Steg 20

Server eventuelt med en topping (f.eks. karse, tobiko) og resten av kimchi-majonesen.

Oppskrifts-ID: 1025

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Til de krydrede tunfiskrullene; hakk tunfisken og bland i en bolle med kimchisausen og sesamolje. 

Til de krydrede lakserullene; kutt 50 g laks i fine strimler og bland i en bolle med kimchisausen og sesamolje. Skjær de resterende 50 g laksen i tynne skiver.

Vask grønnsakene, tørk og skjær agurk og gul paprika i staver. Skjær avokadoen i tynne skiver.

Til kimchi-majones, bland ingrediensene sammen.

Legg ett nori-ark på arbeidsflaten.

Fordel halvparten av den kokte sushirisen på toppen med våte fingre.

Snu helt rundt.

Til de krydrede tunfiskrullene, legg ¼ kimchi-majones i midten av den spredte risen som én linje, legg deretter salat, agurk og avokado i en linje på toppen, og legg til slutt på den marinerte tunfisken.

Rull sammen med hendene, legg deretter plastfolien på toppen og form godt til en rull med sushimatte. 

Fjern sushimatten og plastfolien.

Skjær hver rull forsiktig i åtte like store biter.

Dekk hver del med sesamfrø på to sider

Til de krydrede lakserullene legger du ett noriark på arbeidsflaten.

Fordel halvparten av den kokte sushirisen på toppen med våte fingre.

Snu helt rundt.

Legg ¼ kimchi-majones i midten av den spredte risen som én linje, legg deretter salat, agurk og gul paprika i en linje på toppen, og legg til slutt på den marinerte laksen.

Rull sammen med hendene, legg vekselvis tynne skiver laks og avokado på rullen, legg så plastfolien på toppen og form fast til en rull med sushimatte. 

Fjern sushimatten og plastfolien.

Skjær hver rull forsiktig i åtte like store biter. 

Server eventuelt med en topping (f.eks. karse, tobiko) og resten av kimchi-majonesen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.