Grillede kyllingvinger med pepper
Grillede kyllingvinger med pepper

Grillede kyllingvinger med pepper

total tid215 min.
10 min.tilberedningstid
180 min.marineringstid
25 min.koketid

Saftige grillede kyllingvinger i en krydret lime-, Kikkoman soyasaus- og paprikamarinade. Server med couscous med og chili- og yoghurtdipp.

Ingredienser

4 porsjoner
2 kg
kyllingvinger
Salt

Til marinaden:

1 
lime
1 
hvitløksfedd
2 ss
sesamolje
2 ss
olivenolje
Nykvernet pepper
Paprika (mild)
Chilipulver

Til grønnsakscouscous og chiliyoghurt:

200 g
couscous
2 
små kvister av rosmarin
1 
aubergine
1 
squash
300 g
cherrytomater
1 
løk
3 ss
olivenolje
Nykvernet pepper
250 g
natural yoghurt
2 ½ dl
yoghurt naturell
3 ss
tomatketchup
Chilipulver
Næringsinnhold (per porsjon):3612 kJ / 864 kcal
49,3 gFett
49,5 gProtein
49,5 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Ha kyllingvingene i en kjele med kokende saltvann i ca. 20 minutter. La vannet renne av og avkjøl noe. Riv litt av limeskallet med rivjern og press ut juicen. Rens og finhakk hvitløken. Rør sammen limeskall og limesaft, soyasaus, sesamolje og olivenolje, hvitløk, pepper, paprika og chilipulver til en marinade. Pensle kyllingvingene med marinaden og sett dem i kjøleskapet, 2-3 timer

Steg 2

Tilbered couscousen etter anvisning på pakningen. Vask rosmarinen. Del aubergine, squash og tomater i terninger. Rens løken og kutt i strimler. Bland sammen Teriyaki-saus, olje og pepper og vend inn aubergine, squash, tomater, løk og rosmarin.

Steg 3

Lag dippen ved å røre sammen yoghurt og ketchup. Smak til med chilipulver og soyasaus.

Steg 4

Stek kyllingvingene på grillen i 10-20 minutter og grønnsakene i cirka 10-15 minutter (lukk lokket hvis grillen din har ett). Legg opp couscousen og grønnsakene pent på et fat og topp med chiliyoghurt. Server ved siden av kyllingvingene.

Steg 5

Tips:

Ved å koke kyllingvingene i saltet vann reduseres tiden de trenger på grillen betraktelig, og holder dem saftige og fulle av smak.

Marinaden passer også veldig bra til kyllingklubber og kyllinglår.

Oppskrifts-ID: 865

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Ha kyllingvingene i en kjele med kokende saltvann i ca. 20 minutter. La vannet renne av og avkjøl noe. Riv litt av limeskallet med rivjern og press ut juicen. Rens og finhakk hvitløken. Rør sammen limeskall og limesaft, soyasaus, sesamolje og olivenolje, hvitløk, pepper, paprika og chilipulver til en marinade. Pensle kyllingvingene med marinaden og sett dem i kjøleskapet, 2-3 timer

Tilbered couscousen etter anvisning på pakningen. Vask rosmarinen. Del aubergine, squash og tomater i terninger. Rens løken og kutt i strimler. Bland sammen Teriyaki-saus, olje og pepper og vend inn aubergine, squash, tomater, løk og rosmarin.

Lag dippen ved å røre sammen yoghurt og ketchup. Smak til med chilipulver og soyasaus.

Stek kyllingvingene på grillen i 10-20 minutter og grønnsakene i cirka 10-15 minutter (lukk lokket hvis grillen din har ett). Legg opp couscousen og grønnsakene pent på et fat og topp med chiliyoghurt. Server ved siden av kyllingvingene.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.