Grillede kyllingvinger med pepper
Saftige grillede kyllingvinger i en krydret lime-, Kikkoman soyasaus- og paprikamarinade. Server med couscous med og chili- og yoghurtdipp.
Ingredienser
Til marinaden:
Til grønnsakscouscous og chiliyoghurt:
Tilberedning
Steg 1
Ha kyllingvingene i en kjele med kokende saltvann i ca. 20 minutter. La vannet renne av og avkjøl noe. Riv litt av limeskallet med rivjern og press ut juicen. Rens og finhakk hvitløken. Rør sammen limeskall og limesaft, soyasaus, sesamolje og olivenolje, hvitløk, pepper, paprika og chilipulver til en marinade. Pensle kyllingvingene med marinaden og sett dem i kjøleskapet, 2-3 timer
Steg 2
Tilbered couscousen etter anvisning på pakningen. Vask rosmarinen. Del aubergine, squash og tomater i terninger. Rens løken og kutt i strimler. Bland sammen Teriyaki-saus, olje og pepper og vend inn aubergine, squash, tomater, løk og rosmarin.
Steg 3
Lag dippen ved å røre sammen yoghurt og ketchup. Smak til med chilipulver og soyasaus.
Steg 4
Stek kyllingvingene på grillen i 10-20 minutter og grønnsakene i cirka 10-15 minutter (lukk lokket hvis grillen din har ett). Legg opp couscousen og grønnsakene pent på et fat og topp med chiliyoghurt. Server ved siden av kyllingvingene.
Steg 5
Tips:
Ved å koke kyllingvingene i saltet vann reduseres tiden de trenger på grillen betraktelig, og holder dem saftige og fulle av smak.
Marinaden passer også veldig bra til kyllingklubber og kyllinglår.
Oppskrifts-ID: 865
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer