Grønnsaksspyd
Tilberedning
Steg 1
Vask de små grønne paprikaene og fjern stilken. Rens shiitakesoppene og skjær av stilkene. Vask squashene, skjær av endene og skjær squashene i ca. 1 cm tykke skiver. Tre det alt etter grønnsakstype på spydene.
Steg 2
Varm vegetabilsk olje opp i en stekepanne og stek grønnsaksspydene ved middels varme i ca. 3 minutter med lokket på. Snu grillspydene og stek dem videre i ca. 3 minutter. Legg spydene på en tallerken og hold varm.
Steg 3
Hell resten av oljen ut av stekepannen. Hell i Yakitori-saus (eller Kikkoman saus for ris) og varm opp.
Steg 4
Pensle grillspydene med sausen og server.
Ved tilberedning med hjemmelaget saus:
Inntil steking er tilberedningen av spydene lik som nevnt over. Etter at du har helt av resten av oljen fra stekepannen, tilsetter du hvitvin og sukker og lar det småkoke til sukkeret har løst seg opp. Ha i soyasaus, løkgranulat og hvitløkgranulat og bland godt.
Pensle grillspydene med sausen og server.
Oppskrifts-ID: 181
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer