

Søtpoteter med laks og spinat
Søtpoteter fylt med kremete spinat, marinert laks og en forfriskende urtedipp – helt ideelt for en lekker og aromatisk lunsj eller middag.
Ingredienser
Søtpoteter:
Laks:
Spinat i fløtesaus:
Urtedipp:
Tilberedning
Steg 1

700 g søtpoteter – 1 ss rapsolje – 1 klype salt – 250 g laksefilet – 3 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer – ½ ts nymalt svart pepper
Vask og tørr søtpotetene og del dem i to. Pensle dem med olje og dryss over salt. Sett dem i en airfryer og stek dem ved 200 °C i 30 minutter. Skjær laksen i større terninger. Tilsett Kikkoman Ponzu Sitron og pepper, rør om og la stå til marinering.
Steg 2

1 ss olivenolje – ½ ss smør – 1 liten løk, hakket – 1 stort hvitløksfedd, hakket – 150 g babyspinat – 130 dl kremfløte – 30 g blåmuggost – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – ¼ ts muskatnøtt – ¼ ts nymalt svart pepper
Varm opp olivenolje og smør i en panne, tilsett løk og hvitløk. Sauter til de mykner, tilsett så spinat, fløte og smuldret ost. Kok til sausen tykner, tilsett så Kikkoman Soyasaus og kryddere. Hul ut de bakte søtpotetene slik at bare en kant på 2 cm gjenstår, og ha innmaten sammen med spinaten. Fyll søtpotetene med spinaten og laksen fra steg 1. Sett de fylte søtpotetene i en airfryer og stek i 5 minutter.
Steg 3

120 g gresk yoghurt – 2 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer – 1 ts honning – 2 ss persille, hakket – 2 ss gressløk, hakket – ¼ ts nymalt svart pepper
Bland yoghurten med Kikkoman Ponzu Sitron, honning, urter og pepper. Legg de fylte søtpotetene på et fat og hell over dippen.
Tips:
Søtpotetene kan også stekes i vanlig stekeovn.
Istedenfor søtpoteter kan du bruke vanlige poteter eller flaskegresskar.
Oppskrifts-ID: 1463
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer