Quinoa à la tabbouleh med falafel og soyamajones
Quinoa à la tabbouleh med falafel og soyamajones

Quinoa à la tabbouleh med falafel og soyamajones

total tid60 min.
30 min.tilberedningstid
30 min.koketid

En sunn, aromatisk rett som kombinerer den forfriskende lettheten i tradisjonell tabbouleh-salat med knasende sprø falafel. Nøtteaktig quinoa sørger for smak og næring, mens friske urter og grønnsaker setter prikken over i-en.

Ingredienser

2 porsjoner
200 g
quinoa i ulike farger
1 
stor grønn agurk
1 
rødløk
1 
chilipepper
2 
røde tomater
 ½ bunt
persille
 ½ bunt
mynte
 ½ bunt
koriander
4 ss
olivenolje

Falafel:

200 g
kikerter (bløtlagt på forhånd)
1 
liten løk
1 ss
hakket koriander
1 ss
hakket persille
 ¾ ts
spisskummen
 ½ ts
malt koriander
 ½ ts
chilipulver
1 ts
hvitløksgranulat
1 ts
natron
 ½ dl
stekeolje

Majones:

3 ss
majones
1 ts
honning

Garnityr:

1 ss
hakket persille
Næringsinnhold (per porsjon):3753 kJ / 896 kcal
37 gFett
28 gProtein
114 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

200 g quinoa i ulike farger – 1  stor grønn agurk – 1  rødløk – 1  chilipepper – 2  røde tomater –  ½ bunt persille –  ½ bunt mynte –  ½ bunt koriander – 3 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer4 ss olivenolje

Kok quinoaen i kokende vann i 10-15 minutter til den er myk. La den stå til avkjøling etterpå. Skjær agurken i små terninger. Finhakk rødløken. Hakk chilipepperen. Skjær tomatene i terninger. Hakk mynte, koriander og persille. Legg grønnsakene i en bolle. Tilsett kokt quinoa, Kikkoman Ponzu Sitron og olivenolje. Bland alt grundig. 

Steg 2

200 g kikerter (bløtlagt på forhånd) – 1  liten løk – 1 ss hakket koriander – 1 ss hakket persille –  ¾ ts spisskummen –  ½ ts malt koriander –  ½ ts chilipulver – 1 ts hvitløksgranulat – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts natron

Hakk løken. Ha den oppi en blender sammen med kikertene (eventuelt kan du kjøre blandingen gjennom en kvern eller knuse den med en potetmoser). Når blandingen er malt opp, tilsett kryddere, Kikkoman Soyasaus, natron og urter, og bland alt godt. Form falafelkaker av blandingen.

Steg 3

 ½ dl stekeolje – 3 ss majones – 0,9 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts honning – 1 ts Kikkoman ristet Sesamolje1 ss hakket persille

Stek kakene i varm olje. Bland majones, Kikkoman Soyasaus, honning og Kikkoman Sesamolje i en bolle. Server salaten med falafelkakene og soyamajones, og dryss over urtene.

Tip

Oppskrifts-ID: 1444

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

200 g quinoa i ulike farger – 1 stor grønn agurk – 1 rødløk – 1 chilipepper – 2 røde tomater – ½ bunt persille – ½ bunt mynte – ½ bunt koriander – 3 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer4 ss olivenolje

Kok quinoaen i kokende vann i 10-15 minutter til den er myk. La den stå til avkjøling etterpå. Skjær agurken i små terninger. Finhakk rødløken. Hakk chilipepperen. Skjær tomatene i terninger. Hakk mynte, koriander og persille. Legg grønnsakene i en bolle. Tilsett kokt quinoa, Kikkoman Ponzu Sitron og olivenolje. Bland alt grundig. 

200 g kikerter (bløtlagt på forhånd) – 1 liten løk – 1 ss hakket koriander – 1 ss hakket persille – ¾ ts spisskummen – ½ ts malt koriander – ½ ts chilipulver – 1 ts hvitløksgranulat – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts natron

Hakk løken. Ha den oppi en blender sammen med kikertene (eventuelt kan du kjøre blandingen gjennom en kvern eller knuse den med en potetmoser). Når blandingen er malt opp, tilsett kryddere, Kikkoman Soyasaus, natron og urter, og bland alt godt. Form falafelkaker av blandingen.

½ dl stekeolje – 3 ss majones – 0,9 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts honning – 1 ts Kikkoman ristet Sesamolje1 ss hakket persille

Stek kakene i varm olje. Bland majones, Kikkoman Soyasaus, honning og Kikkoman Sesamolje i en bolle. Server salaten med falafelkakene og soyamajones, og dryss over urtene.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.