

Quinoa à la tabbouleh med falafel og soyamajones
En sunn, aromatisk rett som kombinerer den forfriskende lettheten i tradisjonell tabbouleh-salat med knasende sprø falafel. Nøtteaktig quinoa sørger for smak og næring, mens friske urter og grønnsaker setter prikken over i-en.
Ingredienser
Falafel:
Majones:
Garnityr:
Tilberedning
Steg 1

200 g quinoa i ulike farger – 1 stor grønn agurk – 1 rødløk – 1 chilipepper – 2 røde tomater – ½ bunt persille – ½ bunt mynte – ½ bunt koriander – 3 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer – 4 ss olivenolje
Kok quinoaen i kokende vann i 10-15 minutter til den er myk. La den stå til avkjøling etterpå. Skjær agurken i små terninger. Finhakk rødløken. Hakk chilipepperen. Skjær tomatene i terninger. Hakk mynte, koriander og persille. Legg grønnsakene i en bolle. Tilsett kokt quinoa, Kikkoman Ponzu Sitron og olivenolje. Bland alt grundig.
Steg 2

200 g kikerter (bløtlagt på forhånd) – 1 liten løk – 1 ss hakket koriander – 1 ss hakket persille – ¾ ts spisskummen – ½ ts malt koriander – ½ ts chilipulver – 1 ts hvitløksgranulat – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ts natron
Hakk løken. Ha den oppi en blender sammen med kikertene (eventuelt kan du kjøre blandingen gjennom en kvern eller knuse den med en potetmoser). Når blandingen er malt opp, tilsett kryddere, Kikkoman Soyasaus, natron og urter, og bland alt godt. Form falafelkaker av blandingen.
Steg 3

½ dl stekeolje – 3 ss majones – 0,9 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ts honning – 1 ts Kikkoman ristet Sesamolje – 1 ss hakket persille
Stek kakene i varm olje. Bland majones, Kikkoman Soyasaus, honning og Kikkoman Sesamolje i en bolle. Server salaten med falafelkakene og soyamajones, og dryss over urtene.
Tip
Oppskrifts-ID: 1444
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer