Stekt rosenkål med guanciale og sitron
Stekt rosenkål med guanciale og sitron

Stekt rosenkål med guanciale og sitron

total tid19 min.
5 min.tilberedningstid
14 min.koketid

Jordaktig rosenkål kombinert med den pikante velsmaken i italiensk guanciale, saltsyltet sitron og den forfriskende sødmen av syrlig eple. Et mettende tilbehør som bugner av smak og passer til enhver hovedrett.

Ingredienser

2 porsjoner
300 g
rosenkål, trimmet og delt i to
2 
sjalottløk, skåret i terninger
70 g
italiensk guanciale, skåret i terninger
2 
hvitløksfedd, skåret i terninger
1 
saltsyltet sitron, skåret i tynne skiver
1 
lite syrlig eple, skåret i terninger
5 g
erske basilikumblader
20 g
Pecorino Romano, revet
Næringsinnhold (per porsjon):1340 kJ / 320 kcal
20 gFett
10 gProtein
25 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

70 g italiensk guanciale, skåret i terninger – 300 g rosenkål, trimmet og delt i to – 2  sjalottløk, skåret i terninger

Sett en stor stekepanne over åpen flamme til den blir veldig varm. Ha oppi ternet guanciale og stek i 3-4 minutter til den blir sprøstekt. Tilsett rosenkål og ternet sjalottløk og stek i 7-8 minutter til de mykner og begynner å bli brune.

Steg 2

1  saltsyltet sitron, skåret i tynne skiver – 1  lite syrlig eple, skåret i terninger – 5 g ferske basilikumblader – 20 g Pecorino Romano, revet – 0,2 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,4 dl Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus med Honning2  hvitløksfedd, skåret i terninger

Ha Kikkoman Soyasaus, Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus Honning og hvitløksterninger oppi pannen sammen med guanciale, sjalottløk og rosenkål. Fortsett stekingen i 1-2 minutter til det dannes en fin, silkemyk saus som dekker rosenkålen. Hell over på et serveringsfat. Garner med skiver av saltsyltet sitron, syrlige epleterninger, ferske basilikumblader og revet pecorinoost.

Tip

Oppskrifts-ID: 1454

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

70 g italiensk guanciale, skåret i terninger – 300 g rosenkål, trimmet og delt i to – 2 sjalottløk, skåret i terninger

Sett en stor stekepanne over åpen flamme til den blir veldig varm. Ha oppi ternet guanciale og stek i 3-4 minutter til den blir sprøstekt. Tilsett rosenkål og ternet sjalottløk og stek i 7-8 minutter til de mykner og begynner å bli brune.

1 saltsyltet sitron, skåret i tynne skiver – 1 lite syrlig eple, skåret i terninger – 5 g ferske basilikumblader – 20 g Pecorino Romano, revet – 0,2 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,4 dl Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus med Honning2 hvitløksfedd, skåret i terninger

Ha Kikkoman Soyasaus, Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus Honning og hvitløksterninger oppi pannen sammen med guanciale, sjalottløk og rosenkål. Fortsett stekingen i 1-2 minutter til det dannes en fin, silkemyk saus som dekker rosenkålen. Hell over på et serveringsfat. Garner med skiver av saltsyltet sitron, syrlige epleterninger, ferske basilikumblader og revet pecorinoost.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.