Kalkun-Tsukune-grillspyd

total tid 50 min.
20 min. tilberedningstid
30 min. marineringstid

Ingredienser

4 porsjoner

For tsukune:

500 g
kjøttdeig av kalkunlår
3 
vårløk, finhakket
1 ts
finhakket eller revet ingefær
2 
knuste hvitløkfedd
2 ½ ss
stivelse

For soyaglasuren:

50 ml
mirin
25 ml
sake (eller tørr sherry)
25 ml
vann
2 ts
brunt sukker

For pynt:

Finhakket vårløk
Vegetabilsk olje for å smøre inn
Du trenger dessuten 12 middels store trespyd
Næringsinnhold (per porsjon): 992 kJ  /  237 kcal
7,2 g Fett
26,7 g Protein
15,5 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Legg trespydene minst 30 minutter i kaldt vann slik at de ikke tar fyr under grillen.

Steg 2

Bland ingrediensene for soyaglasuren i en liten stekepanne og la de koke inn til halvparten ved middels varme i 10 minutter. La avkjøles til romtemperatur.

Steg 3

Ha i mellomtiden ingrediensene for tsukune i en stor bolle. Bland sammen med rene hender til alt er jevnt blandet. Rull omtrent 24 mini-frikadeller. La dem stå kaldt i 30 minutter, slik at de blir faste.

Steg 4

Forvarm grillen kraftig. Tre to eller tre frikadeller på hvert bløtlagte spyd (alt ettersom hvor store spydene er) og legg dem på en oljet stekeplate.

Steg 5

Grill spydene i 10-15 minutter, snu dem flere ganger og stryk sjenrøst på med glasuren til de er gjennomstekte og gullgule. Strø på vårløk før serveringen.

Oppskrifts-ID: 296

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Legg trespydene minst 30 minutter i kaldt vann slik at de ikke tar fyr under grillen.

Bland ingrediensene for soyaglasuren i en liten stekepanne og la de koke inn til halvparten ved middels varme i 10 minutter. La avkjøles til romtemperatur.

Ha i mellomtiden ingrediensene for tsukune i en stor bolle. Bland sammen med rene hender til alt er jevnt blandet. Rull omtrent 24 mini-frikadeller. La dem stå kaldt i 30 minutter, slik at de blir faste.

Forvarm grillen kraftig. Tre to eller tre frikadeller på hvert bløtlagte spyd (alt ettersom hvor store spydene er) og legg dem på en oljet stekeplate.

Grill spydene i 10-15 minutter, snu dem flere ganger og stryk sjenrøst på med glasuren til de er gjennomstekte og gullgule. Strø på vårløk før serveringen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.