

Fisk takoyaki med teriyaki-peanøttsaus
Sprø på utsiden, mør på innsiden – takoyaki fylt med fisk må man bare prøve, særlig med den lekre teriyaki-peanøttsausen som gir en nøtteaktig vri på denne gatematfavoritten.
Ingredienser
Takoyaki
Sauce:
Saus:
Garnityr:
Tilberedning
Steg 1

100 g hvetemel – 30 g maisstivelse – ½ ts bakepulver – 40 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 0,4 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 egg – 50 dl dashi broth – ½ dl dashi-kraft – 200 g hvit fiskefilet (f.eks. torsk, gyllen havkaruss, havabbor)
Ha hvetemel, maisstivelse, bakepulver, Kikkoman Soyasaus, egg og avkjølt dashi-kraft oppi en bolle, og miks til du får en jevn røre.
Finhakk fiskefileten og ha den oppi røren. Ha dette fyllet oppi en isbitform (med terninger på størrelse med 2x2 cm). Sett i fryseren i 1 time.
Steg 2

80 dl coconut milk – 0,8 dl kokosmelk – 70 g peanøttsmør – 30 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 0,3 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 20 dl rice vinegar – 0,2 dl riseddik – ½ ts hvitløksgranulat
Bland sammen ingrediensene til sausen. Gi blandingen et oppkok til sausen tykner.
Steg 3

150 dl rapeseed oil – 1 ½ dl rapsolje – 1 ts hakket gressløk
Stek den frosne takoyakien i varm olje til den er gyllenbrun.
Legg den stekte takoyakien på et fat, hell sausen i en bolle ved siden av, og garner med gressløk.
Tips:
Dashi grønnsakskraft er også tilgjengelig i en pulvervariant som bare trenger oppkok i vann.
Oppskrifts-ID: 1368
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer