Fisk takoyaki med teriyaki-peanøttsaus
Fisk takoyaki med teriyaki-peanøttsaus

Fisk takoyaki med teriyaki-peanøttsaus

total tid95 min.
20 min.tilberedningstid
15 min.koketid
60 min.avkjølingstid

Sprø på utsiden, mør på innsiden – takoyaki fylt med fisk må man bare prøve, særlig med den lekre teriyaki-peanøttsausen som gir en nøtteaktig vri på denne gatematfavoritten.

Ingredienser

2 porsjoner

Takoyaki

100 g
hvetemel
30 g
maisstivelse
 ½ ts
bakepulver
1 
egg
50 dl
dashi broth
 ½ dl
dashi-kraft
200 g
hvit fiskefilet (f.eks. torsk, gyllen havkaruss, havabbor)
150 dl
rapeseed oil
1 ½ dl
rapsolje

Sauce:

80 dl
coconut milk

Saus:

0,8 dl
kokosmelk
70 g
peanøttsmør
20 dl
rice vinegar
0,2 dl
riseddik
 ½ ts
hvitløksgranulat

Garnityr:

1 ts
hakket gressløk
Næringsinnhold (per porsjon):4019 kJ / 960 kcal
70,2 gFett
55,8 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

100 g hvetemel – 30 g maisstivelse –  ½ ts bakepulver – 40 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,4 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1  egg – 50 dl dashi broth –  ½ dl dashi-kraft – 200 g hvit fiskefilet (f.eks. torsk, gyllen havkaruss, havabbor)

Ha hvetemel, maisstivelse, bakepulver, Kikkoman Soyasaus, egg og avkjølt dashi-kraft oppi en bolle, og miks til du får en jevn røre.
Finhakk fiskefileten og ha den oppi røren. Ha dette fyllet oppi en isbitform (med terninger på størrelse med 2x2 cm). Sett i fryseren i 1 time.

Steg 2

80 dl coconut milk – 0,8 dl kokosmelk – 70 g peanøttsmør – 30 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,3 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus20 dl rice vinegar – 0,2 dl riseddik –  ½ ts hvitløksgranulat

Bland sammen ingrediensene til sausen. Gi blandingen et oppkok til sausen tykner.

Steg 3

150 dl rapeseed oil – 1 ½ dl rapsolje – 1 ts hakket gressløk

Stek den frosne takoyakien i varm olje til den er gyllenbrun.
Legg den stekte takoyakien på et fat, hell sausen i en bolle ved siden av, og garner med gressløk.

Tips:

Dashi grønnsakskraft er også tilgjengelig i en pulvervariant som bare trenger oppkok i vann.

Oppskrifts-ID: 1368

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

100 g hvetemel – 30 g maisstivelse – ½ ts bakepulver – 40 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,4 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 egg – 50 dl dashi broth – ½ dl dashi-kraft – 200 g hvit fiskefilet (f.eks. torsk, gyllen havkaruss, havabbor)

Ha hvetemel, maisstivelse, bakepulver, Kikkoman Soyasaus, egg og avkjølt dashi-kraft oppi en bolle, og miks til du får en jevn røre.
Finhakk fiskefileten og ha den oppi røren. Ha dette fyllet oppi en isbitform (med terninger på størrelse med 2x2 cm). Sett i fryseren i 1 time.

80 dl coconut milk – 0,8 dl kokosmelk – 70 g peanøttsmør – 30 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,3 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus20 dl rice vinegar – 0,2 dl riseddik – ½ ts hvitløksgranulat

Bland sammen ingrediensene til sausen. Gi blandingen et oppkok til sausen tykner.

150 dl rapeseed oil – 1 ½ dl rapsolje – 1 ts hakket gressløk

Stek den frosne takoyakien i varm olje til den er gyllenbrun.
Legg den stekte takoyakien på et fat, hell sausen i en bolle ved siden av, og garner med gressløk.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.