Karaage don

total tid 60 min.
10 min. tilberedningstid
30 min. marineringstid
20 min. koketid

Ingredienser

4 porsjoner
500 g
kyllingfilet
3 ss
sake
1 ss
finrevet fersk ingefærrot
2 
hvitløksfedd
100 g
hvetemel
100 g
potetmel
300 g
ris
 ¼ 
isbergsalat
4 
vårløk
2 
nori-ark
100 ml
mayonnaise (preferably kewpie)
1 dl
majones (gjerne Kewpie)
1 
sitron

Tilberedning

Steg 1

Skjær kyllingfiletene i kuber, rundt 2,5 x 2,5 cm. Legg kyllingbitene i en bolle, hell over Kikkoman Soyasaus, sake, ingefær og finhakket hvitløk. Bland sammen og smak til med pepper. La kyllingen marinere i 30 minutter eller lengre.

Steg 2

Ta kyllingen ut av marinaden og vend hver bit - først i hvetemel, så potetmel.

Steg 3

Varm opp en gryte med olje. Når den når 170 grader legger du kyllingbitene forsiktig i gryta. La de friteres i 3-4 minutter til de er gylne. Legg de på tørkepapir så oljen kan renne av.

Steg 4

Kok risen etter anvisning på pakken og legg kokt ris i fire dype skåler. Legg finhakket salat over og topp med fritert kylling. Pynt med majones, finhakket vårløk, nori i tynne striper og server med sitronbåter.

Oppskrifts-ID: 697

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skjær kyllingfiletene i kuber, rundt 2,5 x 2,5 cm. Legg kyllingbitene i en bolle, hell over Kikkoman Soyasaus, sake, ingefær og finhakket hvitløk. Bland sammen og smak til med pepper. La kyllingen marinere i 30 minutter eller lengre.

Ta kyllingen ut av marinaden og vend hver bit - først i hvetemel, så potetmel.

Varm opp en gryte med olje. Når den når 170 grader legger du kyllingbitene forsiktig i gryta. La de friteres i 3-4 minutter til de er gylne. Legg de på tørkepapir så oljen kan renne av.

Kok risen etter anvisning på pakken og legg kokt ris i fire dype skåler. Legg finhakket salat over og topp med fritert kylling. Pynt med majones, finhakket vårløk, nori i tynne striper og server med sitronbåter.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.