Fylte paprika med adzukibønner
Saftig paprika fylt med en aromatisk blanding av kokte adzukibønner, sprø squash, søte cherrytomater og cheddarost skaper en harmonisk smakskombinasjon. Retten rundes av med en delikat basilikumsaus som tilfører friskhet og en ekstra piff.
Ingredienser
Basilikumsaus:
Tilberedning
Steg 1
2 grønne paprika – 2 gule paprika – 1 ss olivenolje – 1 liten squash – 170 g cherrytomater
Forvarm ovnen til 200 °C. Skjær paprikaene i to på langs og fjern frøene. Skjær squashen i biter på ca. 1 cm. Varm olivenoljen i en panne og sauter squashen i 2-3 minutter til den er myk. Tilsett cherrytomatene og stek i ytterligere et minutt.
Steg 2
300 g kokte adzukibønner – 50 g cheddarost – 1 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer – 2 ss hakket gressløk – 1 klype pepper – 1 ts oreganokrydder – 1 ts malt koriander
Ha adzukibønnene og de sauterte grønnsakene i en bolle. Tilsett hakket gressløk, krydder og Kikkoman Ponzu Sitron og bland. Fordel blandingen jevnt i hver av paprikaene. Dryss revet ost på toppen. Stek i forvarmet ovn på 25-30 minutter til paprikene er myke og fyllet er lett brunet.
Steg 3
1 bunt fersk basilikum – 3 ss olivenolje – 1 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer – 1 fedd hvitløk, knust
Mens paprikaene er i ovnen, lager du basilikumsausen. Kjør basilikum, olivenolje, Kikkoman Ponzu Sitron og knust hvitløk gjennom en foodprosessor eller hurtigmikser til du får en jevn blanding. Ringle sausen over de stekte paprikaene før servering.
Tips:
Adzukibønnene kan erstattes med kidneybønner, svarte bønner eller pintobønner.
Oppskrifts-ID: 1222
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer