Fylte paprika med adzukibønner

total tid 45 min.
10 min. tilberedningstid
35 min. koketid

Saftig paprika fylt med en aromatisk blanding av kokte adzukibønner, sprø squash, søte cherrytomater og cheddarost skaper en harmonisk smakskombinasjon. Retten rundes av med en delikat basilikumsaus som tilfører friskhet og en ekstra piff.

Ingredienser

2 porsjoner
2 
grønne paprika
2 
gule paprika
1 ss
olivenolje
1 
liten squash
170 g
cherrytomater
300 g
kokte adzukibønner
50 g
cheddarost
2 ss
hakket gressløk
1 klype
pepper
1 ts
oreganokrydder
1 ts
malt koriander

Basilikumsaus:

1 bunt
fersk basilikum
3 ss
olivenolje
1 
fedd hvitløk, knust
Næringsinnhold (per porsjon): 2836 kJ  /  678 kcal
37,5 g Fett
25,5 g Protein
51 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

2  grønne paprika – 2  gule paprika – 1 ss olivenolje – 1  liten squash – 170 g cherrytomater

Forvarm ovnen til 200 °C. Skjær paprikaene i to på langs og fjern frøene. Skjær squashen i biter på ca. 1 cm. Varm olivenoljen i en panne og sauter squashen i 2-3 minutter til den er myk. Tilsett cherrytomatene og stek i ytterligere et minutt.

Steg 2

300 g kokte adzukibønner – 50 g cheddarost – 1 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer2 ss hakket gressløk – 1 klype pepper – 1 ts oreganokrydder – 1 ts malt koriander

Ha adzukibønnene og de sauterte grønnsakene i en bolle. Tilsett hakket gressløk, krydder og Kikkoman Ponzu Sitron og bland. Fordel blandingen jevnt i hver av paprikaene. Dryss revet ost på toppen. Stek i forvarmet ovn på 25-30 minutter til paprikene er myke og fyllet er lett brunet.

Steg 3

1 bunt fersk basilikum – 3 ss olivenolje – 1 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer1  fedd hvitløk, knust

Mens paprikaene er i ovnen, lager du basilikumsausen. Kjør basilikum, olivenolje, Kikkoman Ponzu Sitron og knust hvitløk gjennom en foodprosessor eller hurtigmikser til du får en jevn blanding. Ringle sausen over de stekte paprikaene før servering.

Tips:

Adzukibønnene kan erstattes med kidneybønner, svarte bønner eller pintobønner.

Oppskrifts-ID: 1222

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

2  grønne paprika – 2  gule paprika – 1 ss olivenolje – 1  liten squash – 170 g cherrytomater

Forvarm ovnen til 200 °C. Skjær paprikaene i to på langs og fjern frøene. Skjær squashen i biter på ca. 1 cm. Varm olivenoljen i en panne og sauter squashen i 2-3 minutter til den er myk. Tilsett cherrytomatene og stek i ytterligere et minutt.

300 g kokte adzukibønner – 50 g cheddarost – 1 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer2 ss hakket gressløk – 1 klype pepper – 1 ts oreganokrydder – 1 ts malt koriander

Ha adzukibønnene og de sauterte grønnsakene i en bolle. Tilsett hakket gressløk, krydder og Kikkoman Ponzu Sitron og bland. Fordel blandingen jevnt i hver av paprikaene. Dryss revet ost på toppen. Stek i forvarmet ovn på 25-30 minutter til paprikene er myke og fyllet er lett brunet.

1 bunt fersk basilikum – 3 ss olivenolje – 1 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer1  fedd hvitløk, knust

Mens paprikaene er i ovnen, lager du basilikumsausen. Kjør basilikum, olivenolje, Kikkoman Ponzu Sitron og knust hvitløk gjennom en foodprosessor eller hurtigmikser til du får en jevn blanding. Ringle sausen over de stekte paprikaene før servering.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.