Chowder med grønnkål og kikerter
Chowder med grønnkål og kikerter

Chowder med grønnkål og kikerter

total tid25 min.
10 min.tilberedningstid
15 min.koketid

En næringsrik og velduftende chowder breddfull av grønnsaker, kikerter og blomkål. Denne mektige retten er perfekt som et koselig høst- eller vintermåltid, da den gir kroppen viktige vitaminer og styrkende varme.

Ingredienser

2 porsjoner
80 g
purreløk
100 g
hvitkål
200 g
blomkål
100 g
squash
2 håndfull
grønnkål
120 g
hermetiserte kikerter
2 ss
rapsolje
2 
hvitløksfedd, hakket
2 
kvister fersk timian
 ½ ts
gurkemeie
 ⅓ ts
karri
2 klype
chilipulver
1 klype
muskatnøtt
2 
laurbærblader
7 dl
grønnsakskraft
1 ½ dl
soyamelk
30 g
maismel
2 klype
svart pepper
80 g
frosne grønne erter
2 ss
hakket persille
Næringsinnhold (per porsjon):1686 kJ / 403 kcal
16 gFett
22 gProtein
50 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

80 g purreløk – 100 g hvitkål – 200 g blomkål – 100 g squash – 2 håndfull grønnkål – 120 g hermetiserte kikerter

Vask og tørk grønnsakene. Skjær purreløken i halvmåner, riv hvitkålen, skjær blomkålen i små buketter og squashen i halvmåner. Fjern de harde stilkene fra grønnkålen og riv den i mindre biter. Sil kikertene.

Steg 2

2 ss rapsolje – 2  hvitløksfedd, hakket – 2  kvister fersk timian –  ½ ts gurkemeie – 0,33 ts karri – 2 klype chilipulver – 1 klype muskatnøtt – 2  laurbærblader – 7 dl grønnsakskraft – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus

Stek grønnsakene fra steg 1 i en gryte med oljen, tilsett så hvitløk, timian, kryddere og laurbærblader. Hell i kraften og Kikkoman Glutenfri Soyasaus og kok i 8 minutter til grønnsakene har myknet litt.

Steg 3

1 ½ dl soyamelk – 30 g maismel – 2 klype svart pepper – 80 g frosne grønne erter – 2 ss hakket persille

Bland soyamelk og maismel i en kopp, ha oppi gryten og rør om. Krydre med svart pepper og tilsett ertene. La det småkoke til grønnsakene er myke og chowderen tykner. Hell chowderen i en bolle og dryss over persille.

Oppskrifts-ID: 1384

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

80 g purreløk – 100 g hvitkål – 200 g blomkål – 100 g squash – 2 håndfull grønnkål – 120 g hermetiserte kikerter

Vask og tørk grønnsakene. Skjær purreløken i halvmåner, riv hvitkålen, skjær blomkålen i små buketter og squashen i halvmåner. Fjern de harde stilkene fra grønnkålen og riv den i mindre biter. Sil kikertene.

2 ss rapsolje – 2 hvitløksfedd, hakket – 2 kvister fersk timian – ½ ts gurkemeie – 0,33 ts karri – 2 klype chilipulver – 1 klype muskatnøtt – 2 laurbærblader – 7 dl grønnsakskraft – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus

Stek grønnsakene fra steg 1 i en gryte med oljen, tilsett så hvitløk, timian, kryddere og laurbærblader. Hell i kraften og Kikkoman Glutenfri Soyasaus og kok i 8 minutter til grønnsakene har myknet litt.

1 ½ dl soyamelk – 30 g maismel – 2 klype svart pepper – 80 g frosne grønne erter – 2 ss hakket persille

Bland soyamelk og maismel i en kopp, ha oppi gryten og rør om. Krydre med svart pepper og tilsett ertene. La det småkoke til grønnsakene er myke og chowderen tykner. Hell chowderen i en bolle og dryss over persille.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.