Chowder med grønnkål og kikerter
En næringsrik og velduftende chowder breddfull av grønnsaker, kikerter og blomkål. Denne mektige retten er perfekt som et koselig høst- eller vintermåltid, da den gir kroppen viktige vitaminer og styrkende varme.
Ingredienser
Tilberedning
Steg 1
80 g purreløk – 100 g hvitkål – 200 g blomkål – 100 g squash – 2 håndfull grønnkål – 120 g hermetiserte kikerter
Vask og tørk grønnsakene. Skjær purreløken i halvmåner, riv hvitkålen, skjær blomkålen i små buketter og squashen i halvmåner. Fjern de harde stilkene fra grønnkålen og riv den i mindre biter. Sil kikertene.
Steg 2
2 ss rapsolje – 2 hvitløksfedd, hakket – 2 kvister fersk timian – ½ ts gurkemeie – 0,33 ts karri – 2 klype chilipulver – 1 klype muskatnøtt – 2 laurbærblader – 7 dl grønnsakskraft – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus
Stek grønnsakene fra steg 1 i en gryte med oljen, tilsett så hvitløk, timian, kryddere og laurbærblader. Hell i kraften og Kikkoman Glutenfri Soyasaus og kok i 8 minutter til grønnsakene har myknet litt.
Steg 3
1 ½ dl soyamelk – 30 g maismel – 2 klype svart pepper – 80 g frosne grønne erter – 2 ss hakket persille
Bland soyamelk og maismel i en kopp, ha oppi gryten og rør om. Krydre med svart pepper og tilsett ertene. La det småkoke til grønnsakene er myke og chowderen tykner. Hell chowderen i en bolle og dryss over persille.
Oppskrifts-ID: 1384
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer